Header

Monday, November 28, 2005

Rumah yang Telah Diduduki oleh...




Hari sabtu yg lps aku telah mengadakan satu sesi jengok-menjengok umah kitorg yg masih dlm dlm pembangunan..mcm dlm pic. kt sblh tu ler...itu ler bakal tempat bermaustautinnyer aku nnti....nk dijdkan storynyerrr...smpai jer kat dpn tu aku nmpk semua pintu tertutup rapat...actually dr jauh lg dh nmpk something yg mencurigakan (ada tali ampai ngan baju2 skali..sib baik ler xder yg anak2 sotong..tu semua)...aku ckp dr jauh coz kitaorg xleh msk smpai kedlm coz bese ler weather skrang ni kan..ujan jer slalu kan..

Smbg blk criter td,aku try ler nk bukak main pintu tu..skali terkunci dr dlm...pastu aku bukak lak sliding door...percubaan pertama gagal...nasib baik kali kedua ok...so msk ler kitaorg berdua di dlm itu rumah...B siap leh psoing lg tu....kitaorg gi check dpr lak..check toilet sumer skali ler yg ada kat fisrt floor tu...masa bukak toilet kat dapur tu..erm...bau semerbak....hancing gilerr babasss...erm...sapalah plak kurang ajaran betol ler...melepaskan hajat kat sini...dh ler umah ni xder bkln aor paip lg...apadaaa..sungguh terkurang ajaran btol ler...xperlaaa...smbil2 tu aku sempat gak ler posing...hehe...td kata kat B....so dh habis survey first floor...kita org naik ler plak tingkat atas....terkezzzut beruk akak dik....bila ternampak lak....pakaian org laki n pempuan....alamak..ada org yg menjadikan umah ni sbg tempat beristirehat diorg ker???erm...check sumer bilik...skali tgk pintu bilik utama tertutup rapat..try bukak...xleh..terkunci...skali dgr suare dr dlm...."sapa tu...ada apa????"...dlm loghat jawa or madura...aku pun xdgr sgt...xphm sgt sbenornyerr....alahai B...ada org yg telah merasmikan tempat yg bakal jd tempat bersemayamnyer kita nnti...erm...aku lom merasa lagi dh ada org yg tergolek terlentang lak kat situ....cesss wagesss punya minah n mat indon ni...sesuke jiwa n hempedu die jer dok melepak dlm bilik aku tu plak..siap kunci2 bilik lg tuu...erm...tp masa tu aku biarkan ajer...aku pun pelik gak ngan diri sendiri masa tu leh palk xberkata perper....slumber2 meneruskan xtvx seterusnya...mayb sbb aku nmpk B pun xder nk komen or komplain per2 kot....tgk toilet atas lak...siap ada air yg diisi dlm tin cat...erm...sama gak mcm toilet kat bawah...sungguh ler merdu semerbak baunya....aduh..duhh...sakitnyer ler jiwa raga aku bila ingt balik.

Oklah dipndkkan cerita,lps tu kitorg blk umah Pj lak..pastu mcm mana entah terlepas ler criter psl kejadian tu...skali abah sound..."xleh biarkn benda ni..kena report kat developer cecepat...nnti kang mcm2 hal timbul lak nnti...kang sinki tersumbat ler...dinding tersopek ler..terconteng ker perper ker...n segala mcm prob ler nnti...kang klu x haru-biru lak kang jdnyer umah kitorg tu"...apa yg membuatkn aku muskhilnyer...camner lak masa kat sana smlm aku leh jer slumber jer....xpk pun benda2 tu sumer...lps dgr abah ckp tu ler baru ler kitorg terpk semua kemungkinan2 tu...hek ellleh...apadaaaa...padahalnyerr...pas dr blk tgk umah tu kitorg singgah jap opis developer nk tanya status...leh lak xtpk sumua benda alah tu....erm...mana mungkin itu mcm bukkkk???....alamak aku pun dh terckp style indon lah plak.erm...xperlaaa...dh rezki dier lah tu nk dok kat ctu lg...kang hari ni kang B ckp dia nk tepon developer tu.harap2 ok ler xder benda yg xdiingini terjadi...InsyaAllah....mudah-mudahan...:)
Camna?

4 Comments Uols:

Anonymous said...

ish.. jgn biar beb.. report tu report.. waduhh.. pak ampun pak ampunn.. jgn repot repot pak.. bisa.. bisa saya ninggalin rumah ini. tp jgn direpot ya pak...

masviona said...

tulaa..nk kena cecepat report ni..napelah dlm bebyk deretan umah yg ada kat sana..umah kitorg lak diorg plh..ihihih...sadis tol laa

Anonymous said...

Wonderful and informative web site.I used information from that site its great.
Model 1777 cartridge box advice on lazer photo printers Keen footwear hp 820 printer

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! » »

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!