Header

Wednesday, December 07, 2005

I'm Back...

Yoyo...wassup...wassuppp...huhhh...kini aku kembali semula ke opis stlh seminggu aku tinggalkn...dlm masa seminggu tu mcm2 benda lah yg jadinyer...xlarat aku nk men "story"kannyerr kat sini semuanyer skali....so let me start with my travell...n kisah2 semasa journey tu camner erk...heheheh

Hari rabu bersamaan 30 November lepas aku memulakan pengembaraan aku...B tukar plan last minute lah plak...memula dia kata kena travel ke utara...skali last minute tukar ke Pahang lah plak..destinasi pertama adlh Jerantut...so mlm tu aku lepak kat Jerantut Hill Resort...tp boring ler pekan Jerantut ni xder apapun...pastu esoknya teruskn perjalanan ker Temerloh plak,dah settle sumer keje2 B kat situ petangnya tu bertolak plak ke Kuantan...kat kuantan ni ler pun happening sket....sampai2 kat kuantan jer dah dekat pukul 6.00 mlm ler klu xsilap aku...pastu pusing2 cari hotel ler plak...B plan nk dok kat Teluk Chempedak...so pusing2 ler cari hotel kat sana...skali hotel hyatt jer yg ada...rate bilik rm280++ kot...tu pun dh nk penuh..tinggal 3-4 bilik jer kot....so B ckp ronda2 lg ler cari hotel yg best2 sket,B xnak berganjak gak tu, nk gak stay kat TC (sort form teluk chempedak org2 sana pnggl) w/pun aku dh bg suggestion utk stay kat town jer....skali dh jenuh pusing semua hotel dh penuh daaa...masa ni baru ler dia ubah fikiran...so kitaorg pun patah ler blk kat town meronda2 cari hotel kat sana lak...skali lg aku bg buah pikiran ku ini kat B soh stay kat M S Garden Hotel jer coz aku pernah ler stay sana atas urusan kerja...oklah hotel tu..cantik n selesa...dah tu location pun strategik..tgh2 town..Berjaya Megamall lak sblh jer...masa aku gi tanya receptionist tu dia ckp ada 2 jer lg bilik kosong. B ckp xperlaa...try survey hotel lain lu...aku pun menurut jerlaa perintah....skali ronda punya ronda,pusing punya pusing smpai dh naik jenuh kaki dia tekan clutch n break kete ...tambah ngan jln jem...eh..kat dlm town kuantan pun jemmed gak tau...bknnya kl jer yg ada kes jemmmmed ni...hotel tak gak dpt2 so...patah blk gi M S Garden Hotel td..kira nk terus masuk laa ni...dh xder choice lain dah...skali...alamak skali dah penuh ler...xder kosong laa....wat penat jer aku usung brg2 semua,ingt ada kusunnn lg...sabo jerlaaa...nk dipendekkan cerita mlm tu kitaorg pun menginap ler kat Citiview Hotel...oklah gak hotel tu...cuma segan jer sket ngan receptionist dia tu yerlaa...memula xnak...kengkononnya nk cari yg lg best ler...haaa....haaa...baru korang tau B aku tu cerewet gak dia tuu (sket jer cerewetnyer...yg lain2 tu tip top..ahaksss)....heheh....bkn apa dia ckp dia nak make sure yg terbaik utk kitaorg,dia ckp klu dia sorang xkisah...alahai camtulak...aku pun xkisah ler...so diakibatkan kerna kepenatan n kemalasan kami berdua jadi kami pun mengambil keputusan utk memesan jer mknan dr hotel...so mlm tu lps kemaskan brg2 kami..then take a shower...siap2 ala-kadar pintu bilik pun diketuk..menandakan mkan dah ready....so apalagi melantak ler kitorg berdua ngan menu yg off course berbeza aku order sizzling stew chicken n B lak Chicken Chop.....nyum..nyum..bestla jugak...dh rezekikan bersyukur jerlaa...pastu B kuar jap..gi booking tiket PHSM 2(jgn xcaya lak memlm bute kitaorg gi tgk criter hannnntuuuu)...then dlm 15 minit pastu blk bilik blk...so pastu time kitaorg bercanda n merilekskan diri ler sambil tgk tv...or tv yg tgk kitor...erm...perper laaa...tetiba tepon berbunyi lak...skali mama yg call....tanya kaba katanya (sbnrnya dia rindu tuuut...heheh) kitorg ni senyap jer katanya lg...skali kitorg ckp kitaorg ada kat kuantan...terkejut ler dia(ckp ler lupa laa nk kasi tau..ingat nk sms...skali terlupa...heheh)...then kitorg pun siap2 ler nk kuar ker GSC Berjaya Megamall...B berkobar2 nk tgk pontianak...movie start kol 11.20 mlm, kol 10 dh ajak kuar bilik dah...skali gi sana...ramai2 ank2 muda kuantan yg dok lepak2 kat shopping complex tu...memandangkan byk masa lg kitorg pun amik peluang utk berkaraoke dulu...alaa...karaoke yg style box tu ler...sempat ler men"serak'kan suara dengan me"nyumbang"kan lima buah lagu...hehehe...aku ler pun...B ok....memang jenis xpandai nyanyi pun..main hentam keromo jer...melodi hentah kemana...tempo pun lintang pukang....xperlaaa...janji kita enjoy n happy kan B....kepada sesiapa yg lom tgk lagi movie tu gi ler tgk best siottt....wa ckp sama luuu(jd minah rock skali- skala..apa slhnya)...punyalah ramai org tgk movie tu..ingtkn midnight punya show xder org le..tambah2 lg criter seramkan skali meleset terus sangkaan ku.org2 kuantan mmg rock ler...bkn jer golongan ank2 remaja jer yg ada mlm tu...golongan mak2..ayah2...makcik2...ngan nenek2 skali ada mlm tu...kanak2 riang ria ribena pun ada gak tau....memang rock metalll lerr...org2 kuantang nih....lps kuar panggung tu...B biaseee ler dia..lapa lak katanya...so kitaorg pun gi ler supper kat restoran Taj,aku order air jer,B lak roti tisu ngan air lerrr(xyah ckp ler air apa2,xpenting pun,actually segan nk ngaku aku lupa)....happening gak ler restoran tuh....aku dok usha2 lah jugak bebudak yg dok melepak kat situ...boleh tahan gak ler...gaya diorg mcm sejibik gak ler mcm bebudak kat kl...erm bebudak kolej kot(kolej IKIP kot,xderlaa aku memain jer)....erm harap2 klu aku ada anak nnti xder ler jadi mcm bebudak2 ni...sayang jer...aku ada ler dok usha sorang girls tu...muka baik jer...sweet jer aku tgk...cuma pakaian jerlaaa...xtahan siottt...aku dok usha jer..skejap kat meja budak laki ni..kang jap lg kat meja dak laki lain lak..apekebenda dia bersembang pun aku xtau..pastu rokok lak xlekang dr mulut....erm apalah nak jadi ngan anak2 muda skrang ni...wahai anak2 gadis...n wanita2 semua...sedarkah yang kamu....erm...xtau nk cakap ler...lagipun semua ada akal pikiran kan..pepandai ler.....cool beb...:)

Jadinya mlm tu(pagi ler) lebih kurang kol 2.30 pagi gak ler baru kitorg melelapkan mata...esoknya B kena keje lagi...then petang tu kitaorg bertolak balik ke KL...aku pun dah lupalah kol bape sampai kat umah.....dah sampai kat umah tu...rasa cam puas sngt...epi sesangat...cmner nk described yer...satu perasaan yg puas ler leh balik umah sendiri lps jauh berjln...erm...alaa mcm pepatah kata ler ujan emas dinegri org ujan batu dinegeri sendiri...tp ni dlm konteks umah ler....xkira ler umah tu kecil ke besar....janji umah kita kan...xkira ler sewa ke sendiri punyer ker..tp klu rumah sendiri lagi best rasanya....lg kuat kot feel.

Criter pasal pengembaraanku tamatlaa sampai kat sini...hehehe....sambung lak criter psl hari minggu lak...pepagi ahad tu lps jer bersiap (pagi ker tengah hari laa) ala kadar kitorg kluar lak gi KLCC nk gi amik handycam yg kitorg anta servis ituhari...melayang ler rm70..katanya diorg tukar cip kat dlm tu..tp yg peliknya xkena charge pun...rm70 tu mmg servis charge yg standart ler,sblm kuar tu mama dh tepon n kitorg bagitau tau ler lps dh settle sumer urusan nnti nk singgah umah pj.

Lepas dah puas merendekk kat KLCC tu....puas ker????actually xlama pun kat KLCC tu coz org mak aaaiiii...punyalah ramaii...kitorg pusing2 jap jer n mkn kat A&W..pekena float ler per lagi kan...tawau lg skali(yerlaa dr restoran ke tmpt parking tu pun dh jauh kan)....then terus cau n gerak ker sogo lak...shopping baju2 B pastu gerak lak ke Shah Alam...umah member kitorang,actually dia kawin hari sabtu tu..dh hari sabtu kitorg ada kat kuantan lg so dtg jer hari ahad...xperlaa janji dtgkan...so mkn mlm kitaorg kat umah dia ler. Perperpun slamat pengantin baru untuk Kentel n Lia...moga kekal ke anak cucu.

Balik dr Shah Alam terus pecut ke PJ lak...smpai2 jer ank buah terus serbu..mama pun bercerita ler yg anak buah...nurin nama dia...xnak tdo coz nk tunggu kitaorg...sebuk dok tanya mana pak teh n auntie mas ni,xsmpai2 pun,lambatnya...n blabla...blaa...siannya lah kat budak tu..sanggup tggu kitaorg padahal dh pukul 11.30 kot masa tu...rerupanya...guess what???nk tunjuk beg skolah barbie baru kat auntie mas dia...pink color lg u..jgn mare....ahakssss

Panjang btol ler entry aku kali ni...maklumlaa...dh cuti lamakan...ni lom msk lg crite pasal hari ni...erm....criter B yg terlepas flight...suppose kol 7 am dia dh fly...skali aku terjaga kol 6.45 am....erm nak wat camner dh smlm smpai umah kol 2.30 am dr Ipoh...kojol den...smpai2 jer terus naik katil tutup mata...n sleeping beauty ler.....peace

nota ringkas: penat aku menaip entry nih....heheh
Camna?

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!