Header

Thursday, December 22, 2005

Perihal Insiden & Accident

Aku smpai jer kat opis terus terkocoh² aku berlari anak(tapi tetap maintain ayu gitu....muaahaaa...uweekkss) nak gi swipe kehadiran ler apa lagi...akhirnya berjaya gak aku tidak melewatkan diri aku hari ini, nasib baik ler, klu aku terlewat seminit jer lg maksudnya akan merah ler aku punya attandance lagi. kira worth it ler gak aku menekan pedal minyak kete kecayanganku itu, berbaloi gak ler aku guna taktik belut di daratan td..selit-menyelit diantara kereta² lain demi semata² utk menyelamatkan attandance aku. Klu prebetsabu tau ni....erm...habislaa aku, membebel xsudah ler dia.

Bukan apa, hari selasa lps aku dah terlewat 3 minit so aku xnak ler hari ni pun terlewat lg. kelewatan aku ni, disebabkan gara² trafik jammed(boleh ker dijadikan alasan ni). Dalam minggu ni saja setiap hari... ada² saje mslh kat laluan ke opis aku tu. meh aku crita rentetan peristiwa kat jln raya pada minggu ni eh..ok sila tgk or scroll ke bawah :-

  • hari Senin- ada accident membabitkan 3 biji kereta...semua kereta² tu remuk redam aku tgk..sekali imbas jerlaa pun.masa aku lalu tu baru jadi aku rasa coz tuan² empunya kereta masih dok bertegang leher jer semuanya aku tgk, mayb masing² xnak ngaku salah laa. kejadian berlaku selepas traffik light dekat pertonas baru yg berdekatan dgn psr borong Selangor tu.
  • hari selasa - ada kereta lama(uzur bebenor dh pun aku tgk kete tuh) rosak kat tengah jln dekat fly over yg ada trafik light yg nak keluar ker highway LDP tu...fuhhh..sabo jerlaaa.lama giler aku tersekat kat sini...hangin tol rasanya...sapalah tuan punya kete tu klu dah tau krete tu uzur sesngt dah xjah ler bwk gi berjln jejauh..tgk dh nyusahkan beratus² org yg melalui jln tersebut. klu angin org yg tersekat tu sumernya xbaik xpasal² jer kena sumpah seranah pepagi buta tu...aku rasa berbakul² gak ler dia dpt pg tu(aku xtermasuk yer,sekian dimaklumkan...muahaaa).
  • hari rabu - ada accident lagi...lokasinya berdekatan jer ngan lokasi pd hari senin lepas.aku pun xtau ler apa kena ngan tmpt tu coz aku mmg noticed kat situ slalu jer ada kemlgan.
  • hari khamis -iaitu hari ni, xder kemalangan pun sbnrnya tetapi aku sendiri yg lewat bersiap² kerana aku tertido awal smlm slps kepenatan so bgn² td kena iron baju dulu ler...tp nasib baik ler aku leh smpai tepat pd masanya...one last word ..alhamdulillah

Esok lak, aku xtau ler camner criternya. hrp esok xder ler perper, semoga esok berjln ngan lancar. i'm hope so...semoga esok gak jadi hari yg membawa sinar bahagia dlm idup aku ngan famili aku, moga dimurahkan jugak rezeki kami...u guys..dedoa gak lah erk utk aku..ooo...friday is coming...xsabanya nk menunggu penghulu segala hari....peace no war...:)
Camna?

2 Comments Uols:

prebetsabu said...

haaa... bawak laju ek.. kan B dah pesan jgn bawak laju2 sgt.. tp xpela.. B pon tau V dah jadik expert driver dah.. tp pepehal pon, be extra cautious kay...

masviona said...

xderlaa laju sgt pun...ada org lain yg lagi laju...eeeiii...takut.jgn mare ek..tp V bwk ati² laa.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!