Header

Monday, December 12, 2005

Rock n Bowling

Sabtu Bersamaan 10/12/05

Aku telah menonton movie ni saturday yg lepas...apa yg leh aku ckpkan about this movie...best giiillllerrrr wa ckp sama lu...korang sumer xrugi kalau gi nonton...mesti pecah perut punyer...klakau xhengat dunia.....but overall still ada mesej yg ingin disampaikan ler...aku xnak la mengulas panjang² pasal criter ni coz klu korang nak tau pasal sinopsis movie ni just klik jer sini or kat sini pun leh gak...memanapun satu pun suka hati korang lerr....cumanya aku nak bg peringatan ler sket2 kat sini pada mamat² n minah² yg ingin masuk panggung tu...please la...tulun ler... jadiler manusia yg ada kesedaran sivik n bertimbang rasa sket...klu leh tu tonjolkan ler sifat budi bahasa korang tu semua...manalah tau kot2 ler dlm tu ada foreigner or pelancong² asing ke kan...so kat sini pun diorg dah leh judge kita... camner attitude rakyat mesia ni kan...so dgn ni skali lg ler aku ngan berbesar hatinya nak bg peringatan kat sumer warga2 mesia yg budiman ni agar bila msk panggung tu pepandai ler ikut rules ni erk..dh sememangnya peraturan yg ditetapkan pun
  1. tolong ler switch off kan hanset korang xpun gunalah silent mode.....(panggung bknnya tempat utk korang menunjuk² fonbit korang yg canggih-manggih tu...weeei tambi org lain pun ada hset jgk ler...lg canggih tauuu) .
  2. please.. duduk ler kat seat yg sepatutnya..(mcm yg tertera kat korang punya tiket tu..jgn pepandai sesedap rase jer ko gi rembat seat org lain semata² nk selesa diri sendiri...weei mamat klu nk seat yg best² book ler awal2)
  3. tulun ler jgn jadi tukang cerita lak dlm panggung tu....org beli tiket nk tengok barisan pelakon dlm movie tu berlakon bknnya nk dengar korang dok pot-pot kat dlm wayang tuhh...(klu itu macam ko bikin filem sendiri ler pastu ko belakon sendiri jadi hero or heroin)
  4. please laa...jgn ler gelak terover lak...org lain pun gelak gak..tapi kene ler ngan situasinye...yg dier lak part yg biasa2 pun dia gelak sakan...ala2 gelek kude lak tu..(mcm rita dlm movie anak mami jer...tension siot)
  5. yg ni minta ampun ler sesangat tulun ler jgn amalkan....tulungggg ler jgn bukak kasut, sandal or sokin korang klau korang tau yg stokin korang tu dah 1 weeks or lebih xpernah dicuci....ya ampun...xsanggup den...mau aku sound direct jer klu aku tau ler siapakah gerangannya.
  6. please ler jgn lepaskan angin kat dlm wayang....klu korang rerasa cam hari tu perut korang xberada dlm kondisi yg baik...minta tolong ler jgn la nonton hari tu tunggu perut ok sket ler...bkn apa sian kat org lain dlm tu n kat diri korang sendiri...coz aku konfem punya entah berapa byk sumpah seranah yg korang trima klu korang yg telah melepaskan kendut dlm panggung tu....tmbah² ler klu sesapa yg mengeluar kan kentut selepas makan telur rebus...minta ampun ler byk2.
  7. jangan tendang² or sepak² kerusi org depan korang...klu xsengaja tu say sorry ler...(aku risau jer kang tetiba angin kus² org dpn tu dtg kang xpasal² korang lak yg kena tendang).
  8. last but not least...jgn bikin filem sendiri lak dlm panggung tu...(bg yg couple² tu beringat² lah yer).
itu sajalah nasihat aku pada korang sumer...yg lain² nya tu pepandai korang sendiri ler..memasing dah besau pjg xkan ler yg basic² pun xtau jugak, yg aku senaraikan kat atas tu bknnya apa coz aku noticed yg list kat atas tu ler slalu org langgar pun(yg kurang kesedaran sivik la)...ni betul tau dr experience sendiri....eh..rasa bengkek jer klu ada gak ler manusia yg jenis xbertimbang rasa ni...eeei...klu ikut hati aku nak amuk satu panggung...nasib baik ler aku ni masih waras lagi.





Ahad Bersamaan 11/12/05

Aku bertiga dengan prebtsabu n my bro gi main bowling kat Plaza Alam Sentral. Sungguh ler happening giler aku rasakan..memacam benda yg jadi... klu diingatkan balik rasa kelakar pun ada rasa malu pun ada...tapi overall mmg sronok ler....yg jadi juara hari tu sapa lagi klu bkn prebetsabu...xpe lain hari aku akan chelen prebetsabu...tgk laa...hahahahaha....tahniah utk my bro w/pun baru first time main tapi nampaknya dia ada bakat ler....leh gi jauh...muahaaa.oklah aku stop dulu nak wat keje lagi ni...ok cau

Author's note: RimbaBara....i lab u...ehhh...silap...hasnul rahmat...i lab u.eh slh l...Q..i lab u...ahakssss...suke ngan lakonan hasnul yg slumber,Q yg kalakor n superb...n K.rahman yg berkarektor..semangat waja...ihiks.,yg lain2 pun xkurang gak hebatnya.
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!