Header

Friday, January 06, 2006

Kisah di Meja Makan

Smlm aku kuar mkn kat BB Bangi, kitorg sama² decide mlm td nk mkn kat tmpt lain lak, asyik jd regular customer akak kat Pinggiran Putra tu jer boring gak kan...1-2 weeks lately ni aku jrg ler msk kat umah.

Masa mkn² time tu rancak gak ler kitaorg berborak, slalunya aku ler yg byk pot pet pot per nyer...prebetsabu lak as usual laa pendengar yg setia, tiba time gelak dia gelak laa...tapi klu time yg betol² klakau dia gelak terbelahak gak lerrr...ahakss...tp still cool gitu..dok gitu B? smlm kitaorg byk dok bercerita n mengimbas kembali kisah dedolu...ooooohhhh...so sweet..kisah cintan cintun antara topik utama ler...itu adlh antara kenangan yg sungguh indah utk dikenang semula...masa type entry ni aku rasa mulut aku dok tersengih² lagi nih...ada lagi sasi baki yg smlm punya...dah nk smpai ke telinga dah nih...muaahaaaa. nasib baik ler si SEMAN (bkn nama sbnr...just nama samaran) dtg kacau kalu tak aku dok tersengih² lagi nih. prebetsabu wat satu request dia soh aku tulis entry khas pasal kisah cintan cintun aku n dia...mcm mana masa memula dia nk ngurat aku dulu, apa taktik² yg dia gunakan semua² benda laa....eeeiii...segan ah...erm...nnti lah klu ada masa lebih sket nnti aku wat lah pasal tu...tapi rasa mcm xcukup jer space ni...berjela² laa nak criter...muahaaaaa...erm...tgk laa dulu...skrang ni mood xdtg lagi laa.

Tapi akibat ke "happy" an ku itu tanpa kau sedar aku telah melanggar janji² manis ku...ooo...tidak LIN.. aku dah terlanggar janji....smlm kan aku dah order bihun cantonis utk aku punya dinner...kira ok lah menu nih..sesuwei laa lin coz dia byk sayur² kan...prebetsabu lak nasi guring ayam kunyit tapi yg sadisnyeeer dalam dok rancak² berburak tuh, prebetsabu sempat lg gi order lagi satay (ayam jerlaa coz kami berdua bkn daging lover) pulak 10 cucuk...sori lin...xleh tahan ler..terliur dah lama dah xmkn satay teringin lah plak rasanya...sempat ler gak aku bedal 4 cucuk, dia punya kuah kacang lak kena ngan selera aku..nyum2...bestnyalaa. ermmm...nampak gayanya nih hari nih kena guna tangga ler aku xleh guna lif dah.


Camna?

10 Comments Uols:

Anonymous said...

knape lah aku xkenai ngan ko sblm prebetsabo kenal ngan nko....hahaha..kalu x leh ler aku couple ngan ko..wey prebetsabo jgn mare erk...aku gurau² jer.
masviona cpt ler tukar mood ko tukar aku xsaba nk tunggu entry kisah cinta ko ngan prebetsabo.mana tau kot2 ada tips2 yg berguna nnti..leh aku gunapakai nnti...hahahahah

prebetsabu said...

hmmmmmmmm.....

"knape lah aku xkenai ngan ko sblm prebetsabo kenal ngan nko....hahaha..kalu x leh ler aku couple ngan ko"

rasa cam nak marah.. tp.. nasib baik la aku mood penyabar lak hari ni.. sbb aku pon arini dok tersengih² lagi cam si viona.. teringat kisah smlm...

first of all... sorry v, sbb bukannya tanak support utk operasi gerak gempur v ngn lin tu.. tp tu la.. dah lama gille tak mamam sate.. so sesekali tak pe la ek... tp takpe.. i/allah kalu ada $ lebeh sikit bulan ni, b set kan 1 mini gym kat bilik blkng umah kita tu.. so sesama kita leh workout.. sesilap nnti leh wat membership kat org sekitar umah kita.. muahahhaha.. workout sambil tk movie kat projector.. ahahahahahha..... leh bisnis tu ...

pastu, bab cerita cintan kitorang tu, sbnarnya, prebet dulu dah ada dah wat versi pendek kisah cinta prebet ngn viona kat dalam website perkahwinan kitorang tu dulu... so sesapa yg nak try look into a glance of our love story, leh try lawat.. link dia ada kat blog viona tu, "Web Wed" kot nama link tu....

smlm dah makan nasik goreng n sate.. so arini nak makan apa lak ek.. hmmmm....................... esok cuti... raya aji dah dekat...

SELAMAT ARI RAYA AJI...

jom reramai kumpul duit pasang niat g aji.. labbaikallah.........

masviona said...

:)..smlm prebetsabu dah ckp dah kat aku...dia ckp klu bonus dia lebih bulan nih...dia nk beli satu set mini gym kat aku...huhhuhh...hip hip horay.dia kata nk spend dlm rm rat.² gak ler...aku sengih jerlaa..klu betul alhamdulillah..kalau xpun aku xkisah...tp rasa xyah laa kot...mcm membazir jer. bkn apa coz dah janji ngan jaja n lin nk gi gym kat opis jer wat per nak ada mini gym kat umah lg...nilah prebetsabu xabis² mk psl bussiness mmg otak bussniss tol...tp nape MASNAS Technlogy dh lama xdpt projek nih....ehhh..lupa kalu nasib n rezki kita baik xlama lg dapat leh lg satu projek kan...alaa projek yg kita discuss kat gazebo dulu tuh...dia mcm dah setuju jer ngan artwork kita kan....erm...I/Allah kalau ada rezki..syukurlaa

haaa...nasib baik prebetsabu ingtkan mcm dah lupa jer yg selasa nnti kita akn sambut raya haji kan...erm..dulu masa kat kg lu..raya haji pun kitaorg celebrate seakn² raya pose gak tau...tp skrang ni...erm...dah xterasa sgt dah..perper pun aku nk wish gak ler kat korang sumer

epi ari raye "aidil adha"...moga rezki kita tambah murah n epi sokmo

lin said...

lolololol.... memang tangga je la mas
naik lift siaplaaaaaaaa

dazzling_948 said...

mas..jgn risau..jgn rase bersalah bile makan..x baik tau..Tuhan nak bagi nikmat merasa, syukurilah..kalu die tarik balik nikmat tu xleh makan ape pun nanti..x ke naya..(betul ni mas..ade org penah nasihat jaja)..xsalah nak diet and mmg bagus tapi jgn sampai kite menyeksa diri dan ingatlah setiap org takkan sama cara dietnye..cara nak gemuk/kurus setiap prg adalah berbeza kerana tahap metabolisme dan sistem2 fisio kite pun lain2 kan..so, sbenarnya diet x bermakna kite xleh makan ape yg kite suke..tp, dgn kadar yang sedikit dan bukan selalu. dan diimbangi pula dgn senaman yang mencukupi..hiduplah dengan diet yang sihat dan bijak...x kurus xpe..janji kita sihat,fit dan ceria...sihat itu paling penting..kalu xsihat, kaya pun xgune...masa tu hulur chicken chop ke smoked salmon ke sumer dah x gune kan..so mas..selamat berdiet secara sihat dan marilah kita meng'imarah'kan gym MAMPU...huhu...

masviona said...

Tol tu ja, mas stuju gak..100%.kita kena mensyukuri apa yg kita mkn kan..hehehe
Mas mmg tgh nak kurangkan kuantiti mknan yg dimakan...sambil wat senamam di gym..heheh...nak mendisplinkan dirilaa pasni...harap² berjaya lah kali ni...bkn utk kurus saj tapi utk kesihatan itu yg penting....thanks ja.

masviona said...

tadi aku telah berjaya utk tidak menggunakan lif..mas turun n naik lunch td hanya menggunakan tangga smpai floor 5 tuh...cayalah...caiyok2

kumbang said...

dgr ko criter psl satay..aku pun telan air liur gak...dah lama benor aku xmkn,teliur lak rasanya.
bilalah aku leh mkn satay agaknya..eh viona ko tau x kat tmpt mana ada jual satay yg best² sket kat area kl ni, xnak ler gi hj. sahmuri jauh sgt kat kjg nun.

masviona said...

kat area kl aku slalu mkn kat area dataran celcom tuh..dkt ngan simpang nk ker kg baru..best gak kat situ

masviona said...

kat area kl aku slalu mkn kat area dataran celcom tuh..dkt ngan simpang nk ker kg baru..best gak kat situ

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!