Header

Friday, February 10, 2006

Bila Sudah...Bukan Rezeki.....

Org tua-tua lama-lama bangka zaman dulu kala ada berkata... bila sudah bukan rezeki kita...nasi sudah ditepi bibir pun masih boleh tumpah keluar lagi...hehehe....begitu ler yg terjadi kat aku baru² nih...alkisahnya camni...once open a time......hehehhe

Adelaa satu hari tu aku ngan opismate gi merayau² ke laman anda, sekangkang kera...alamanda, putrajaya laaaa...lepas dh mkn² time tu...bershopping time ler plak....opismate aku yg bershopping nyer aku just temankan aje....sambil² teman tuhhh aku terbeli ler satu ear ring silver punya...alaaa murah jer...tp cute sangat....size dia pun cinonet jer...kecik ler tuhhh...lepas dah byr kat org tu aku ingt lagi aku terus mskkan bendalah tu dlm handbag...sesambil tu mulut aku terus ckp kat opismate aku tuh "k.ze, nnti pas solat nnti leh ler pakai terus"....ayat excited nk mengayakan ear ring cute tuh...dr aku....lepas tu kitaorg pun terus ler berjln ke parking utk blk opis balik...masuk jer dlm kete aku bukak ler handbag nk tgk bendalah tu...skali belek punya belek...benda tu dh xder.....erm...jatuh ler tu kat memana gamaknya....dah xder rezeki ler tu namanya....kempunan aku nk pakai ear ring tuh....nasib baik rege nya pun murah...kalau tak terasa ler gak ruginya...lom pun sampai kat opis bendalah tu dh lesap...nasib....nasib.

Lepas tu baru aku perasan, mayb masa aku kuar kan purse balik masa nk masukkan duit balance, mas tu kot dia tercicir...yelaa kan benda alah tu kan ker cinonet jer...mmg xperasan ler klau tercicir pun....xperlaaa dh xder rezeki ear ring tu ngan aku ler...redha kan jerlaaa.

korang pernah xalami benda yg sama camni???errrm....xperlaaa ada hikmah disebaliknya tuh...:)


Camna?

3 Comments Uols:

Anonymous said...

aku pun byk kali gk jadi camni..sbb tu ler skrang ni kalu aku beli brg yg kecik2 pun aku suka mintak plastic bag yg besau2...ihiksss

kumbang said...

aku lagi laa dashat beli brg rege dh byr..tinggal ngan troli kat luar tandas...sat jah...nk terkencing...kuar2 brg dah lesap...tinggal troli jer...sialan tol ler org yg kebas brg2 aku tuh...sabau jerlaa

masviona said...

laaa ye ke kumbang...siannya.sapalah makhluk yg mengebas brg2 ko tu erk....erm...apa jenis makhluk laaa kan...mcm2 jenis lerr

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!