Header

Tuesday, February 28, 2006

Hari² yg Menceriakan

Jumaat

Kisah nih terjadi pd hari jumaat lepas, prebetsabu tetiba jer ajak aku gi laman anda sekangkang kera alamanda…dah sampai sana terus ajak aku ke butik tomei…terpingga² aku...............
for what?????pantas jer aku bukak mulut…....”B, nk beli apa nih” .....dia lak jwb
“V rasa nk apa”
….huhhh…terkunjat gak aku.....kepala ligat jer pk hari nih hari apa erk????
hr istimewa ker??????errmm…..thanks B….syg B sgt…:)…balik² tu rasa hati aku berbunga sgt…ceria semacam jer aku rasa…mcm dunia ana yg punya….ahaksss…..
erm…perempuan dengan emas mmg xdpt dipisahkan…tp tol ker??? For me…kalau ada syukurlaa kalau xder pun xkisah…tp kalau org bermurah hati nk memberi tanpa diminta…ya Allah!!!...terima kasih daun keladi ler bebanyak kalau dpt lain kali rasa cam nk lagi…last one word….Alhamdulillah…syukran²…….Hepinya….sgt² laaa


Sabtu – Sport Planet, Subang

Friendly match futsal yg berlangsung kira² kol 3 pm sabtu lepas team Futsalistic menang lagi. Kali ni main ngan team OSCC, cyberjaya…..Hepi gak laa.

Ahad

Mlm tu tdo umah mama lg…..My mama’s dah siapkan sepasang baju kurung pahang….cantik…thanks ma….Hepi gak laa.

Ptg tu lak gi mancing ngan my sis’s n family kat Selayang. Prebetsabu join kejap jer coz dia xminat sgt mancing nihh so masa kitaorg mancing dia gi tgk org main motorboat n kapal layar berenjin yg cinonet tuhhh….aku lak masa memula ikan² tuhh liat gk nak nyangkut kat mata kail aku….dh hampir 1 jam baru ler berebut² pakat nk mkn cacing kat mata kail aku….aku mengail jer pandai….nk letak umpan xreti…geli siot…so my bro ler yg kena letak kan cacing every time umpan aku dh abis…ahaksss……..Hepi sgt.

Isnin

Prebetsabu baru dpt bonus 1 month salary hari nih…..last one word Alhamdulillah…..syukran…Hepi laaa.

Smlm punya friendly match futsal pun futsalistic menang lagi. Kali nih lawan ngan team PLUS…dulu futsalistic pernah kalah ngan diorg…..of course…Hepi laa kan

Selasa

Gaji prebetsabu masuk hari nih…….prebetsabu baru jer di”tinggi”kan jawatannya….. last one word Alhamdulillah…ya Allah….sungguh² kami berterima kasih n bersyukur atas nikmat rezeki yg telah KAU kurniakan buat kami sekeluarga…dan tetapkanlah ia bersama-sama kami sehingga ke akhir hayat kami….amin ya rabbal alamin….Hepi sgt

Mlm ni kami plan selepas prebetsabu blk dr Melaka, kami akan ke PJ coz kami ingin membelanja my family makan²….hepi coz dpt spent time together² ngan my family lagi….InsyaAllah…moga² xder aral melintang…..Hepi lagi.



Alhamdulillah…Syukur ke hadrat Ilahi kerana telah memberikan nikmat kebahagian yang bukan sedikit kepada aku….sesungguhnya Allah itu maha kaya lagi maha pemurah…semoga kita semua sentiasa bersyukur diatas setiap nikmat kurniaannya….sebab tulah jugak aku punya alarm kat handphone…aku setkan lagu yg kat bwh nihh….


Sunday..Monday…………….Happy day
Teusday..Wednesday………..Happy day
Thursday..Friday……………Happy day
Saturday……

Sampai situ jerlaaa…lepas2 tu aku dh xhafal dah lirik dia camner..lagipun dia nyanyi laju sgt…tp point dia…nk crita psl hari² yg menceriakan lah….bkn apa kan aku saje jer setkan lagu tuh kat aku punya alarm…coz nk latih aku punya mind supaya bgn pepagi jer set dlm mind yg hari ni akan menceriakan n memberikan kebahagiaan buat aku.
Camna?

4 Comments Uols:

prebetsabu said...

alhamdulillah..

masviona said...

alhamdulillah...syukur nikmat

idungPanjang said...

waa.. barang tomei.. rabak la ko prebet.. paling tidak tomei stuff dalam 300++... cincin ke apa tuh.. subang ke...

dasat ek team futsal korang ni.. dok menang ajer.. xpe nnti akan aku suruh aweks aku wat team.. ganyang team fotsalistik korang... ahahaha.....uhuk huhuk uhuk..

waaa.. prebet.. ko minat remote control punya stuff ke? jom aa kita beli kete kontrol minyak tuh.. best oooo... jom aaa jom aaa..

tahniah la prebet.. sbb di"tinggi"kan jawatannya.. apa ko skrg dah jadi Pengerusi sayrikat ke? ehhehe.. walauapapepon, syabas.. umur muda lagi dah tinggi jawatan.. keep up the good work..

so korang belanja family korang together² kat ne?


*pesal aku lak yg macam teruja nih? anyyway, aku tumpang gembira utk korang

masviona said...

heheh..sukanya dpt present tanpa diduga..ahaksss...actually kitorg ada 2 choice hr tu..tp aku suka banget kat yg kecil cinonet tuh jer..so cute laa i think..tp prebetsabu lg suka yg lagi satu tuh...besar sket...dia slalu jer ckp yg kecil² kalau jatuh xprasan coz halus sgt...aku lak mmg jenis suka banget tgk brg² yg kecik² cinonet jer...erm tp act. yg kitorg beli nih pun aku suke sgt...lawa siot...:)...thanks B.

mn ada team futsalistic dok menang ajer...ada gk kalah...dedulu masa memula dulu asyik kalah jer...tp skrang ni alhamdulillah...byk gak laa improvement...tahniah utk kengkawan babes futsalistic sume...nk suh aweks ko wat team gk...bole silakan...memeriahkan arena futsal wanita di mesia nih...kami ganyang² xmain lah beb...kami bersaing secara sihat..kalau nk friendly match mmg dialu² kan...jemput²...ahaksss...tp secara sihat erk.

prebetsabu tuh mmg minat giller babas ler...ngan remote control punya stuff...tu minat dia selain drp PC..games PC.....prog.langguage...dev. s/ware....dim A as blaaa²..declare x=y...if x>4 then y=z...ha tu je ler keje dia..bab PC tanya dia lah...even kalo time gaduh² manja pun pun leh dihubung kaitkn ngan bahse² programming dia tuh...menci tau..ahaksss.

alhamdulillah rezeki kami..prebetsabu di"tinggi" kan jwtnnya....ala sket jer xder ler smpai jd pengerusi syarikat..tp moga² one day mimpi akn jd kenyatan...heheh tp skrang mmg dia pengerusi syarikat pun..syarikat kami sendiri MASNAS TECHNOLOGY SDN. BHD....tp lama dh xdpt projek...prebetsabu very the bz lerrr...perper pun TQ lah erk idungpanjang.

smlm kitaorg blanjer family kitorg kat Yankies Hut, bangi....majority semua dtg ler cuma my sis yg kat balakong jer yg xdpt dtg coz sedara blah husband dia meninggal...perperpun kami telah berjaya menggemparkan yankies hut smlm ngan kehadiran family dr kedua² blah siap ngan hulubalang n puteri msg² yg cinonet lg tuh...lg ler havoc tempat tuh, gegak gempita lah jugak...nasib x roboh jer pondok kat atas pokok tuh...perperpun kami happy sgt ler smlm...nasib baik ler kami dh wat tempahan awal² kalo xmana nk sumbat hulubalang n pendekar tu sumer...ramai siot.

xperlaaa benda gembira nih...sesama ler kita kongsi...utk menceriakan hidup kita semua...ahaksss

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!