Header

Tuesday, February 14, 2006

Sahabat Sejati...????? Part 2

Ok..kita smbung lagi kisah Sahabat Sejati part 2 lak erk…sejak dr hari tu aku pn xbrhubung lg ler ngan si X…dan aku rsa prebetsabu pun begitu jua…dh xcontact lgi si Y. Actually aku rasa betul² ler sakit hati n sedih yg amat ler ngan si X n si Y. yerlaaa tetiba jer jadi camtuh…sedangkan sblm nih ok lagi si X ni dok bermesej² ngan aku. Aku pun nk wat cmner lg dh dia yg amik keputusan camtuh….aku dh cuba utk selesaikn nya…tp dia xnak gak…so xkan ler aku nak terhegeh² lagi kan….apa yg aku terkilan sgt ialah…aku rasa cara dia tu xkena sngat…kalau yer pun aku n prebetsabu ni ada ler wat apa² kesalahan kat dia (seingat aku xder laa…xtau ler kot² tanpa aku sedar kan…manalah tau kot² time aku mengigau ker aku gi kol maki² dia ker apa ke….tp alhamdulillah aku rasa xder kot)….bersemuka ler ngan kami…talk face to face kan…ini tdk terus jer nk lancarkan konfrantasi….tnpa selidik² dulu…actually dulu ada ler si Y ni kata nk jupe ngan prebetsabu..kenkononnya nk discuss hal nih ler…skali tunggu punya tunggu hampeh…senyap mcm tu jer….prebetsabu ni siap gi umah dia nk slow talk ngan si Y tp si Y xblk umah…then lagi satu hari tu prebetsabu siap gi tido (masa tu aku outstation) umah dia lagi semata² nk gi jupe ngan si Y…dia xbalik umah jugak…bistu camner??????camner kengkawan leh settle ker kalau camni??????

Mcm aku ckp td lepas dr aku dpt mesej dia tu…..kitaorg dh senyap ler…tiba²…satu hari tuh, prebetsabu cakap kat aku yg si Y pesan kat opismate prebetsabu…katanya dia nk datang amik peti ais dia kat umah kitaorg. Untuk makluman, masa memula kitaorg pindah umah tu dulu, si Y ni tinggalkan peti ais kat kitaorg, dia suruh kitaorg pakai selagi kitaorg duduk kat rumah bapak dia tuh. So aku ngan prebetsabu pun nk kata apa lagi kan dah hak dia so relakan aje laa....memandangkan fridge ni satu keperluan asas n agak ptg gak…so kami berdua pun membeli lah fridge yg baru, kalau ikutkan plan, xnk ler beli dulu coz nnti nk pindah rumah baru susah lah plak kan…lagipun xlama dah…ujung thn ni jer.

So skrang ni peti ais si Y tu pas dh kami cuci bersih²….duduk ler ia betul² ditengah² ruang dapur umah kami yg sememangnya agak sempit itu…pepaham jerlaa kan umah apartment ni besar mana sangat ler ruang dapurnya kan…sekarang ni kalau aku nk berjln ke dapur pun terpaksa kena mengiring coz sempit…xperlaaa aku letakkan gmbr kat kat bwh nih….actually segan gak nk letak gmbr nih..tp xperlaa letak kan ajer laa




so... bertapa ler peti ais tu kat tgh² balai tu selama lebih krg 5-6 hari jugak ler, tunggu² dtg amik xpun dtg²…batang idung pun xnmpk…aku ni dh muka rimas dh tgk keadaan umah ni yerlaa…nk berjln pun susah. sms dihantar…x di reply²…pesanan pun sudah dismpaikn…aku pun amik ler keputusan utk ber ym ngan si X just semata² pasal peti ais tu jer laaa….butir bicaranya sejibik mcm kat bwh nih….tanpa sebarang editing
masviona (2/10/2006 2:47:19 PM): hr tu bob tepon kata nk amik peti ais
masviona (2/10/2006 2:47:29 PM): so kalu leh amik ler secepat yg munkin
masviona (2/10/2006 2:47:42 PM): coz dh xder ruang dh nk letak kat umah tuh
masviona (2/10/2006 2:47:43 PM): tq
X (2/10/2006 2:51:07 PM): ckp la ngan bob sendiri
masviona (2/10/2006 2:51:21 PM): nas dh sent sms
masviona (2/10/2006 2:51:27 PM): tp dia xreply
X (2/10/2006 2:51:38 PM): takut ke
masviona (2/10/2006 2:51:49 PM): takut???
masviona (2/10/2006 2:51:58 PM): langsung xtakut
masviona (2/10/2006 2:52:05 PM): wat apa nk takut
masviona (2/10/2006 2:52:10 PM): xder salah perper pun
X (2/10/2006 2:53:01 PM): dia x reply sbb dah x de ruang nak msg kat nas lg
masviona (2/10/2006 2:54:01 PM): weeeiii...tolong laa
masviona (2/10/2006 2:54:10 PM): aku bkn nk cari gaduh eh
masviona (2/10/2006 2:54:37 PM): bistu dia yg tepon kata nk amik peti ais
masviona (2/10/2006 2:54:44 PM): pastu xdtg2 amik pun
masviona (2/10/2006 2:54:55 PM): so spatutnya aku yg tanya
masviona (2/10/2006 2:55:05 PM): takut ker? coz xdtg2 amik lagi
masviona (2/10/2006 2:55:44 PM): kurang ajar tol ler ayat ko tuh
masviona (2/10/2006 2:55:50 PM): apa kes ko nih eh
masviona (2/10/2006 2:55:54 PM): org xder perper
masviona (2/10/2006 2:55:58 PM): dia lak nk lebih2
X (2/10/2006 2:56:23 PM): tgk la btul2 sape kuang haja dulu
X (2/10/2006 2:56:23 PM): aku ke ko
X (2/10/2006 2:56:23 PM): x sedar diri
X (2/10/2006 2:56:31 PM): sape ym sape hah
masviona (2/10/2006 2:57:31 PM): mmg aku yg ym ko
masviona (2/10/2006 2:57:42 PM): tp ayat aku tu kurang ajar ke
masviona (2/10/2006 2:58:01 PM): aku just nk mtak tolong ko smpai kan pesan
masviona (2/10/2006 2:58:17 PM): tu jer...yg ko tanya takut ker tak tuh napa?
masviona (2/10/2006 2:58:45 PM): ko tu pk ler sendiri
masviona (2/10/2006 2:58:53 PM): xder angin xder ribut
masviona (2/10/2006 2:59:04 PM): tetiba jer nk putuskan silaturrahim
X (2/10/2006 2:59:10 PM): masviona: coz dh xder ruang dh nk letak kat umah tuh???????
X (2/10/2006 2:59:27 PM): ini ayat org nk cari gaduh sebenanya
X (2/10/2006 2:59:44 PM): even ko kata x kurang ajar ]
X (2/10/2006 2:59:44 PM): org boleh faham
X (2/10/2006 3:00:00 PM): sudahhhhh la x yah nak jadi baik sgt
masviona (2/10/2006 3:00:35 PM): ya allah...mmg dh xder ruang
masviona (2/10/2006 3:00:58 PM): ler...aku nk ckp camner lg
masviona (2/10/2006 3:01:25 PM): dah memang dapur tu bknnya luasa sgt
masviona (2/10/2006 3:01:43 PM): abistu aku nk ckp apa lg
X (2/10/2006 3:02:55 PM): x payah ckp diam2 sudah la
masviona (2/10/2006 3:02:57 PM): kalu xcaya dtg ler tgk umah sendiri
masviona (2/10/2006 3:03:12 PM): apalak nk diam
masviona (2/10/2006 3:03:21 PM): mmg xder ruang
masviona (2/10/2006 3:04:06 PM): kalau ko xcaya nnti esok aku amik gambar senang criter
X (2/10/2006 3:04:13 PM): tunggu masa ada la yg g amik tu
masviona (2/10/2006 3:04:15 PM): ko tgk sendiri keadaannya
masviona (2/10/2006 3:04:32 PM): peti ais tu skrang dok kat tgh2 dapur umah aku
masviona (2/10/2006 3:04:41 PM): nk berjln pun susah tau
masviona (2/10/2006 3:05:55 PM): aku bknnya nk jadi baik sgt
X (2/10/2006 3:06:03 PM): kaalu ko rasa diri tu baik sgt...tunggu la bob dtg amik
X (2/10/2006 3:06:03 PM): kalau rasa hatitu busuk...letak la kat mana2
masviona (2/10/2006 3:06:06 PM): aku just nk jadi diri aku sendiri jer
masviona (2/10/2006 3:10:19 PM): aku xsangka smpai camni perangai mu mc sal
masviona (2/10/2006 3:11:05 PM): saat nih aku xleh tahan airmata aku lagi
X (2/10/2006 3:13:11 PM): sudah la...apa yg bekenaan ko dh x de kat aku...id ko sume, so dh x yah pk pasal aku lg ye
X (2/10/2006 3:13:30 PM): pk sendiri nape aku jd cm ni
X (2/10/2006 3:13:43 PM): yg ko x penah sangka selama ni
masviona (2/10/2006 3:15:18 PM): apa yg aku buat kat ko
masviona (2/10/2006 3:15:30 PM): cuba ko criter sket?
X (2/10/2006 3:15:39 PM): ko fikir yg ko kata ko kenal aku mcm mana
masviona (2/10/2006 3:16:52 PM): bakpo mu jadi lagu ni nih
masviona (2/10/2006 3:17:02 PM): terlalu ego pada aku?
masviona (2/10/2006 3:17:53 PM): dosa apa yg aku buat ko mu sapa ya mu buat gini ko aku
masviona (2/10/2006 3:18:00 PM): cuba mu criter sket
masviona (2/10/2006 3:18:12 PM): apa salah aku
masviona (2/10/2006 3:21:16 PM): xperlaaa...terpulang laa padamu
masviona (2/10/2006 3:21:36 PM): moga tuhan bukak mata pada kita semua
masviona (2/10/2006 3:21:48 PM): utk melihat kejujuran yg sebenarnya
masviona (2/10/2006 3:21:53 PM): akhir kata dr aku
masviona (2/10/2006 3:21:58 PM): aku mintak maaf
masviona (2/10/2006 3:22:07 PM): kalau ada salah n silap aku selama nih
masviona (2/10/2006 4:00:42 PM): tanggungjwb aku dh abis
masviona (2/10/2006 4:00:50 PM): yg lain2 tu mu tanggung sendiri laa
masviona (2/10/2006 4:01:06 PM): aku rasa mu pun tau apa hukum hakam nya kan


Saat aku ber ym ngan si X nih…aku mmg dh xboleh nk control aku punya feeling….bercucuran air mata aku….aku sungguh ler terkilan…sedih yg maha hebat laa….xtau nk gmbrkan ngan kata²….aku dh xhirau dh kat opismate sebelah²….airmata xleh tahan beb…laju jer turun…nasib baik ler hari tuh aku demam selsema…so opismate aku xperasan sgt ler aku dok sok sek sok tuh…..nasib baik..kalau xmalu gak aku seposen.

Aku cuba flash back semula benda² yg lepas² nk mencari kot adalah perper yg aku buat silap…namun aku xdpt track apa²…benda² kecik² tu adalah kan…selisih fhm kengkadang…miss communication…adat laa tuh kan…tp aku xtau ler kalau disebabkan benda² tu yg diaorg nk besar² kan….yg aku terasa ngan dia ada ler…tp pada aku benda tuh biarlaaa berlalu…tapi series aku ckp…kalau aku terbaca blk mesej² dr si X ni akan buat hati aku sedih la yg amat…aku xsangka laa kawan yg aku anggap kawan baik sanggup buat camni kat aku….aku ingat lg mcm mana aku beria² tolong si X ni supaya leh couple ngan si Y…habis ayat pujian tinggi menggunung aku described dia kat prebetsabu kasi prebetsabu ni setuju utk kenalkan dia ngan si Y…bila dah aku kenalkan dia ngan si Y…aku lak yg bersusah payah bagi no. tepon si X ni kat si Y, padahal si Y ni xder mtak pun.....kalau nk diceritakan kat sini byk lagi ler yg kami buat supaya diorg ni 'jadi' ler org kata…masa awal² dulu si Y ni xder apa..cuma si X ni ler yg mcm aku ckp sblm ni ler jatuh cinta pndg pertama...yg si Y ni baru ajak nk dating yg si X nih dah xlena tido mlm...resah gelisah xsenang duduk lerrr org kata (semua nih si X sendiri yg cerita kat aku)...mcm² ditanyanya..si Y ni camner..camtuh ker...begitu ker begini ker????...bila si X ni dh dpt si Y ni ada gak aku perasan yg si X ni mcm nk tunjuk eksyen ler....kengkononnya bangga ler dia leh dpat laki hansem....sayang kat dia lak tuh....errmmmm smpaikan si X ni ada ckp kat aku...."kalau dh jodoh aku ngan si Y nih....kau xkenalkan aku ngan dia pun aku leh jupe n bercinta gak"....erm...xperlaaa kawan...sabar jerlaaaa.
Errmmmm…tapi xperlaa kan…aku bukannya nk mintak apa² pun aku tolong ngan ikhlas….apa yg aku harapkan kalau si X n Y ni leh hargainya pun dh memadainya.....moga suatu hari nnti diorg akan sedar yg mana intan n yg mata permata...insyaAllah...amin...
Camna?

14 Comments Uols:

prebetsabu said...

pada X, pls la jgn nak misinterprete segala cakap bini aku.. dia mmg maksudkan kat umah tu dah takde ruang lagi nak letak peti ais tu.. maknanya dah takde kawasan, area yg sesuai utk letak.. dalam bilik dah penuh ngn barang2 kitaorng.. ngn rak, ngn toto (ahaha.. ada toto yg kitorang rompak dari mama..shhhh).. so pls la jgn asyik nak nampak salah org lain... bukannya maksudnya "dah takde ruang" mcm dah "tak hingin" nak letak kat umah kitorang tu..

kitorang sedar, dan kitorang respek harta peribadi org lain.. dan kitorang tau kitorang menyewa je kat umah tu.. tp at least korang pon respek la kitorang sikit pon jadik la.. respek dgn jagn salah anggap setiap bait ayat kitorang... tu je..

aku paham kalo korang sibuk n tak sempat nak amik.. but at least inform kat kitorang.. sng je kan?

*blog ni mcm dah bertukar jadik medan lain lak.. ehehhe..

Anonymous said...

mas rasanya kalau aku nk komen kat sini xmuat ko..aku rasa baik aku emel ko erk...so tgk kat sana jerlaaa erk..apa yg aku leh ckp kat sini ialah..si X tu betullaaa xmengenang budi...sungguh poyoss laa itu aweks

kumbang said...

ish2...bila aku baca yg part 2, ni lg ler meruap2 rasa menyampahnya aku dgn hamba allah yg berdua tuh...kalau aku jd ko viona aku dh blok terus si xny ni dlm idup aku...xmoh kwn lg...lagipun dia yg nk camtuhkan...biar dialah yg tanggung dosa..pd aku aku dpt agk ler si x ni mcm mana perangainya...mesti dia hudus kan..soriler ayat terkasar sket..sesuai ler ngan dia...si x yg muka xmalu..desperate sgt lah tu nk blaki..dh dpt laki bongkak lak dia...yg si Y ni lah aku rasa dungu lebih ler...mayb dia termkn kata2 di x kot...entah2 ubat guna2...alamak terlezer lah plak aku...erm...perperpun ko doa jerlaa viona biar Tuhan tunjukkan kebenaran yg sbrnya...aku pun doakan sekali

dazzling_948 said...

mas...jaja pun nangis bace entry mas nie..mmg kurang ajar dan sgt xrasional dan busuk ati lah si X dan Y nie..betullah kata org..org yg baik2 akan ditemukan dgn org2 baik2 jugak..ni sah2 2-2 mmg xrasional lgsg..mas dan nas sabarlah ek..tp pada pndpt jaja cube selidik org ke3..ntah2 ade org buat citer utk memutuskan persahabatahn korang..yelah...dlm dunia ni rambut same blonde,hati lain2 kan...sabar ek mas,nas..derang 2 org jer xnak kwn dgn mas,nas..ramai lagi yg nak kawan...kawan2 baru futsal pun ramai kan mas...sabar jela..moge 1 day terbuka mata derang utk mengenal kebenaran..yg benar ttp benar.. :)

Anonymous said...

biorkan ajelah viona...makhluk2 sepeti x n y tuh...kalo dh hati diorg tu busuk ada2 sajer jer...kita wat baik pun leh dia pk kita wat jahat,apatah lg nk ingat jasa2 baik kita kat diorg..so biarkan ajer ler...ramai lg yg nk kawan ngan korang...jgn risau

masviona said...

hii kengkwn sumer...tq atas komen nih sumer..
aku dpt byk komen yg soh aku letak luar jer peti ais tuh..tp aku xsmpai hati
tulah betul kata korang sumer...kalau org dh xsuka kita wat baik pun dia leh anggap kita wat jahat...xperlaaa..kalau laa si X n Y masih ingt..masa dia susah dulu sapa yg tolong...lebih² lg si Y tuh..dulu ms xder kerje tetiap hari tepon si prebetsabu soh tlg carikn kerja....2 kali prebetsabu tolong dia dptkan kerja...satu kat company lama dia then 1 lg kat company dia skrang nih...aleh2 bila dh dpt ofer bagus dia blah...mayb gak dia rasa dia dh ckp bagus kot skrang nih...tu yg lupa dh sumer jasa² org tu kot...xperlaaa aku berserah jer kat Tuhan yg maha kaya

prebetsabu said...

ni antara luahan rasa kawan aku yg kenal aku ngn Y.. :

kawanAku: BURUK MCAM TU PUN NAK LAGI
kawanAku: KALU AKU X YAH LAH
prebetsabu: mmm..itu crite dari pihak bini aku..
prebetsabu: kita tatau lagi crite dari pihak dorang
prebetsabu: biarla.. bini aku just nal pendapat
kawanAku: ckap dgn bini kau,kalu aku aku dah letak kat luar tau!!!!!!!!!!!!!
kawanAku: mu beli aje lah yg baru
prebetsabu: kitorang mmg dah beli bari pon..
prebetsabu: kat gambo tu kan ada .. depan peti ais ijau tu, ada peti ais baru warna kelabu.. ehehe tu yg jadik tak muat tuh
prebetsabu: macam2 ragam manusia ada kat dunia ni
kawanAku: kalu aku dah umbang kat luar deh
kawanAku: buat apo,kalu kawan baik jadi mcam tu
prebetsabu: tak bole la zu nak humban2.. kita hormat jugak.. dah harte tu org tu punya
kawanAku: kalu betul nak kan peti ais tu dtg lah ambik
prebetsabu: tu la.. kawan baik pon, tp kalu dah ada tak puas hati, pastu di pendam, cam tu la jadik..
prebetsabu: pikiran waras bila takmo guna, hancur la
kawanAku: jgn buat ore naik tak pasal2 sebab x nak ckap dgn kita
kawanAku: dio pun x online,dah lamo doh
prebetsabu: tu la.. kalu iye pon bini aku ada wat salah, at least bgtau straight forward.. ni nak main teka teki lak..
kawanAku: aku rasa baik mu letak kat luar aje...nanti di tgok gate kau terbuka pandai lah dia nak ambik
kawanAku: aku raso tunang dia api2 kan kot...maklumlah baru2 lagi.....nak jadi sekejap ajo
prebetsabu: tu la.. kitoagn pon rasa camtu gak.. tp kitorang tak brani nak wat kesimpulan.. sbb kitorang tak dapat nak face to face lagi..
kawanAku: maknanye dia takut
prebetsabu: yg kitorang tau, tetiba je tunang dia kata kat bini aku, wat hal masing2 je sudah

masviona said...

tenkiu ler pd kengkawan yg xabis² bg support...really apreciate it.

lepas aku luahkan sumer ni, aku rasa lega sgt..ni semngt dr korang sumer ler..sblm nih..asal aku teringat jer mesti aku rasa sedih semcm jerr...tp skrang aku dh jd kuat utk hadapi sumer nih

namun..yg aku plg xleh tahan sebak ialah bila aku dpt mesej yg nih....

X (2/10/2006 3:13:11 PM): sudah la...apa yg bekenaan ko dh x de kat aku...id ko sume, so dh x yah pk pasal aku lg ye

berjujuran ler airmata aku..mcm dh xleh tahan² lg dah..apalah slh aku yg buat dia jd smpai mcm tuh skali tuh...smpai saat ni aku masih lg xtau..series aku xtau apa dosa yg aku buat kat dia...yg aku xleh trima tuh nape dia xnak face 2 face..terus jer nk wat keputusan camtuh...ayat ni pun wat aku sebak gak,...apa dia ingt benda ni leh lepas ngan just wat haluan msg² jer...sungguh singkat pkran dia

X (1/16/2006 9:54:19 AM): aku accept apa yg aku wat salah
X (1/16/2006 9:54:25 AM): tp aku malas nak pjg cite
X (1/16/2006 9:54:31 AM): senang wat haluan masing2
masviona (1/16/2006 9:54:39 AM): suka hati mu laa
masviona (1/16/2006 9:54:41 AM): sal
X (1/16/2006 9:54:49 AM): itu je
X (1/16/2006 9:54:49 AM): kalau mu rasa aku ni teruk sgt
masviona (1/16/2006 9:54:53 AM): klu mu yg nok gitu aku xkisahlaa
X (1/16/2006 9:55:03 AM): suka hati mu la
masviona (1/16/2006 9:55:25 AM): mu jgn nok kona criter
masviona (1/16/2006 9:55:31 AM): klu mu yg decide gini
masviona (1/16/2006 9:55:47 AM): maknanya muler yg anggap sumer benda yg jd nih
masviona (1/16/2006 9:55:59 AM): sbb salah org lain
masviona (1/16/2006 9:56:05 AM): kalu aku jd mu
masviona (1/16/2006 9:56:17 AM): aku akn settlekan mslh....n memperbaikinya
masviona (1/16/2006 9:56:44 AM): bkn hanya melarikan diri dari mslh
masviona (1/16/2006 9:56:55 AM): klu mcm nih smpai bila2 xkan setlle
masviona (1/16/2006 9:57:03 AM): so skrang aku accept keputusan mu
masviona (1/16/2006 9:57:07 AM): wat hal msg2
masviona (1/16/2006 9:57:39 AM): aku terima...nnti jgn plak kata aku xberusaha nk memperbaikinya
masviona (1/16/2006 9:57:40 AM): plak
masviona (1/16/2006 9:57:53 AM): aku cuba utk wat dia jadi ok
masviona (1/16/2006 9:58:08 AM): tp mu yg nk benda ni jadi teka teki
masviona (1/16/2006 9:58:20 AM): so skrang jgn tanya apa2 lagi aku pun
masviona (1/16/2006 9:58:26 AM): mls gok nok layan karenah mu

yg aku sakit hati sgt tuh dia boleh gi cerita kat kwn² yg lain psl hal nih...kalau tak camner ler kwn aku leh gi tanya psl nih...tetiba jer sblm aku tau hal nih

tapi tulah...aku just berdoa jer kat Tuhan moga one day kebenaran akan terbukti jua...amin

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
prebetsabu said...

KLAKA KLAKA....

prebetsabu said...

terima kasih di atas komen yg sungguh "bernas" tu.. tp aku musykil skit dari segi bebrapa perkara:

1-Wahai receptionist,sila lah email kat aku or viona salinan checkin/out dari "hotel" ko keje tuh. aku nak gak tau pelanduk dua serupa tu.. dan ko jugak perlu ingat.. nasa aku sblm kawen mmg aku duduk pj umah org tua aku, dan viona duduk area keramat nuu. so pekejadahnya aku nak duduk hotel lak.. mana aku cekau duit.. apa lasan aku nak cakap kat mak bapak ku... lg pon, aku rasa ko "memang" kenal sgt aku ek.. sampai tau yg umah ku mmg area pj.. atau.. mungkin ko silap.. "hotel" ko maksudkan tu, umah orgtua aku kot? ke ko org gaji umah org tua aku? ahahhaha...

2-jeng jeng jeng.mana ko tau viona ni dak IPTA? hahhaha.. jawap la.. ko ni receptionist ke atau spy? ahahhaa.. dasat sungguh... hebat sungguh gak la ingatan ko.. siap leh ingat muka customer yg walk in hotel ko keje tuh.. dasat dasat.. kalu ko masuk U, sure dapt Den's List...

3- Pasal tak beranak lagi tuh.. tak sangka hubungan kuarga aku ni dapat liputan kat melodi ke.. sampai ko leh tau aku tade anak ke apa ke.. skali lagi dasat sunguh..lps ni aku rasa cam segan je nak jalan2 kat luar.. dah rasa cam public figure lak.. ahahahah.. sekali lagi dasat....

4- Kitorang tau, ini mmg cerita dari pihak kitorang je... dan ak percaya org yg baca blog ni pon tau gak.. dan kalo ko nak tau, dan kalo ko leh paham ayat2 isi penting viona tu kat entry dia, dia dah berkali2 meminta penjelasan dari pihak X n Y tuh.. in fact sampai ke saat ni kitorang tak pernah tutup pintu kitorang utk dgr penjelasan dari diorang.. sbb kitorang dah buntu n viona pon dah tak tahan dok pikir apa salah dia, dia pon blog la.. nak ungkaikan teka teki si X n Y tu.. kalo si X n Y tu nak bg penjelasan kat sini je pon, silakan... kitorang begitu dambakan penjelasan mengapa dorang berjauh hati ngn kitorang. simple je kan...

aku tertanya2 la.. napa la ko beriya2 nak bekap org tu.. padahal, kitorang bukannya nak tutup penyelesaian, tp ktorang mencuba kaedah ni utk dapatkan penyelesaian.. samji heee?

dan ingattla.. kalu aku nak, aku leh cuba trace IP ko..

jeng jeng jeng..

mmg klaka...

nak fitnah pon, berpada2 la.

aku sudi maafkan ko, tp ko dtg jpe aku sendiri face 2 face kalo tak, mg sampai dunia akhirat aku takkan lupa fitnah ni.. dan ko mcm arif pasal agama katakan sampai malu mak bapak la itu a ini la Jais la.. tp aku nak ingatkan diri aku dan diri kau, dosa fitnah lebih dasat dari membunuh.. setahu aku, apa yg viona tulis tu, kisah benar tanpa sebarang tokok tambah... so aku berharap la sgt2. agar ko diberi hidayah dan balasan, dan aku berharap moga dgn ini, rezki aku laki bini bertambah.. dan doa org teraniaya makbul beb..

gasak la ko....

*sampaikan salam aku n viona kat X n Y...

p/s - sapa termakan fitnah sahabat kita nih? sila angkat tangan....

dazzling_948 said...

bodohnya X and Y nie..hahaha..klaka..klaka...konon2 nak menyamar..tp mcm tau jer sape...hahaha...buatlah fitnah...kan jadi kayu api kat neraka baru tau...ape yg viona ni citer luahan perasaan die aje..mmg dr satu side aje..kalu dah si X and Y yang "baik budi" tu tak puas ati..citerlah jugak dr side plak..apekess nak simpan2, nak nyamar mencipta kekalutan...kecohhh la luuuu....kalu rase lagi iri hati, buat blog sendiri and luahkan perasaan ko...blog ni free jer pun...ade jugakla org mcm nie..receptionist pun smpt nak berinternet ekk...cayalah...

dazzling_948 said...

sorryla mas..ter emo plak lepas bace komen anonymous nie..teruk sgt dah fitnahnye.. :) hehehehe...sabar ek mas...

masviona said...

erm...it's ok Ja..

terima kasih ler atas komen yg "membina" tuh..anonymous..sesungguhnya aku bersyukur kehadrat Ilahi kerna ngan komen tu ia dpt membuka minda aku utk menilai siapa dirimu yg sebenarnya...sungguh² xku jangka...at least aku ceritakan benda yg sebenarnya...xderlaa nk fitnah memfitnah...n tokok tambahnya

aku dh ckp awal² kan..ni luahan hati aku..n aku tulis utk mintak pndt kengkawan utk aku tangani mslh nih...kalau rasa ko nk cerita dr side ko lak silakan laaa...amat² dialu² kan...dh byk kali dah pun aku mtak soh X n Y ceritakan hal yg sbnrnya.

sesungguhnya pd aku, fitnah yg ko taburkan itu bknlah terlalu mudah utk aku lupakan....kalau dia sendiri xdtg mintak maaf ngan aku n prebetsabu silalah bersedia utk tanggung balasannya dari Allah Taala.

aku rasa aku xkan delete komen² dr anonymous tersebut kerana komen tersebutlah yg memberikan aku kesedaran utk menilai siapa sbrnya dia

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!