Header

Wednesday, February 22, 2006

Tag of 4!

Nilah first time sejak aku menerjah masuk ke dunia blog ni aku di tag org....mcm² prasan pun ada...anyway thanks kat mya coz sudi tag nama aku...ahaksss


4 Jobs :

1. IT Trainer - Teliti Computers
2. System Developer cum Supervisor - Imatera Digital Image Services
3. Cik gi gu Sandaran- SK Taman Keramat
4. P.P. Sistem Maklumat - Jab. Perdana Menteri

Actually banyak lagi pekerjaan yg pernah aku buat...kalau campur ngan yg masa skolah² dulu lagi byk...asal cuti skolah jer aku mesti tlg p.cik or abg aku niaga...duit gaji aku simpan... aku xsuka dok relax jer sesajer smtra nk tunggu skolah bukak balik. kalau korang nk tau aku dr dulu lg tau byr yuran skolah sendiri, aku lebih suka berdikari...mcm mya gak...lompat sana sini....tp actually aku bkn suka pun lompat² kerja nih...tp nasib bdn aku slalu jer dpt kerja yg kontark jer...so terpaksa ler abis kontrak lompat sana sini...demi utk mencari sesuap nasi...cewwah...dulu aku pernah jer kerja KFC tp sehari aku bertahan, ni lps aku dh grad dh nih...esok terus aku gi anta surat resign.


4 Movies that I like :

1. Baginda....nk kata suka tu xder ler sgt..tp yg ptg aku nk story kat sini ialah aku teruja sbnrnya coz tulah fisrt time in my life aku msk panggung... sbb tu ler jd best kot...aku xtau ler korang ingt ker tak movie nih...mmg dh lama pun, masa tuh aku form 3 ker 4 kot aku pun dah lupa...my cousin dtg dr Taiping bwk aku msk panggung kat KB, sungguh kelakau...sungguh² aku teruja...first time ler katakan..yg aku ingt masa tuh pelakon dia benjy ank azean irdawaty tuh...sbb tu ler masa aku remaja² dulu aku pernah gak ler minat kat benjy nih...
kalau nk tgk sinopsis dia jengok ler kat sini coz aku pun ingt² lupa dah....hehehhe

2. Ada Apa Dengan Cinta?...sama mcm mya lg....aku akn ingt smpai bila² citer nih coz ada sentimental value beb....masa memula prebetsabu nk tackle aku dulu, dia kasi vcd criter nih kat aku,dlm hati aku terpk gak for what dia beria² benar nk kasi aku pinjam pd hal aku xmintak pun.... masa tuh aku baru jer start bertego sapa ngan dia padahal kenal dh hampir 3 thn daaa. masa memula dia kasi tuh aku xtgk pun coz aku xtau lg psl criter nih yg meletop² tuh coz vcd dia kuar dulu bese ler cd pirate masa tuh kan bermaharajalela.....aku xpasan lg masa tuh yg itu adlh slh 1 drp taktik dia utk dpt berjupe ngan aku lg sbbnya bila aku dh amik of course ler aku kena anta blk so ada ler peluang utk dia jupe ngan aku lg....ahaksss...tp criter nih mmg aku suka pun coz jln criter dia best apa... "B..V criter kat sini leh kan"...xyah jwb..dah tau dh b kasi....hehehe...ampun pak.

3. Sepet.....jln criter nih aku rasa mmg best aar coz citer dia cam realiti kita kat mesia lerr lagipun sumer pelakon mmg pandai memainkan watak ngan baik aku rasa...aku gi tgk movie nih hari pertama dia kuar kat panggung....giler semangat.

4. Mr Cinderella 2...erm..yg nih citer dia biasa² jerlaaa tp aku suka n aku akan ingat gak coz masa tuh first time aku gi tgk wayang bertemankan my mama's..masa nih aku baru² lg bercouple ngan prebetsabu nih....(aku rasa bukan mudah utk dpt experience cam yg aku alami nih....tgk wayang dengan kekasih sambil ditemani oleh bakal mak mertua...bygkn my feeling masa tuh...perperpun my mama's sungguh² ler baik hati, sporting and aku rasa dialah satu² nya mak mertua yg paling baik kat atas muka bumi ni yg aku pernah jupe...moga² dia akan jd the one n only mak mertua yg aku ada smpai akhir hayat aku...korang perpaham ler maksud aku erk...skrang pun kalau ada masa free ada gak kitorg gi tgk wayang sesama)


4 Places I've lived :

1. Kota Bharu...bumi kelahiranku n juga my parents
2. Taiping....mya sedara saya ramai gak kat taiping...saya pun slalu gak balik tepeng
3. Serdang...aku study sini dulu...byk kenangan siot
4. PJ

sama cam mya lg...."ada lagi tempat laen. tapi dah mintak 4, bagi 4 jek la kan"....ahaksss


4 Favourite TV Series :

1. CSI New York, CSI Miami, CSI Las Vegas...yg ni menurun dr prebetsabu ler...dia yg ajak aku soh terjebak sama....sama lg ngan mya
2. Macam² Aznil......suka sgt tgk program nih, rasa enjoy jerr, topik yg dia utarakan pun best² gk kira dlm berjenaka pun kita still dpt knowledge lerrr..lgpun aznil host dia aku mmg suke lerr
3. Casa Impian......bersekongkol ngan mama...mya sama lagi ler kita erk
4. Akademi Fantasia...dedulu semua slalu kumpul PJ umah mama smbil tgk AF...xderler suka sgt sbnrnya tp jd acara wajib ler gak


4 Places I've Been On Vacation :

1. Cherating...aku honeymoon kat sini dulu
2. Genting Highlands
3. Cameron Higlands
4. PD...pasni kena msk dlm agenda tahunan aku ler kot coz slalunya PD ni jd destinasi wajib hari keluarga Nasir's (family belah prebetsabu every year akan wat family days kat sinilah slalunya semua family wajib dtg kecuali ada perper hal yg mmg xleh elak ler... this year date tlh pun di booking iaitu 17hb mac ni)


The 4 blogs I visit daily :

1. Mak Andeh
2. Tipah
3. Mya Sephia
4. Dazzling

byk lagi yg sbrnya tp dh mintak 4 jer yg lenlain tu jgn terasa lak.....tp dr no 1-3 aku mmg dh visit dr dulu lg dh hampir nk masuk thn ke-3 dh kalau xsilap aku...smpai aku rasa mcm dh kenal dekat jer ngan diorg tuh...tp diorg jerlaa yg xkenal aku...aku nih kira pembaca setia dlm diam jerlaaa...smpai ler baru² nih jer aku memberanikan diri nk munculkan diri...ahaksss...aku rasa tipah ngan mya nih kalau aku terserempak mmg aku kenal sgt lerrr...tp nk tego segan ler coz dia xkenal aku...ihiksss


4 of my Favourite foods :

1. Ikan Bawal Sweet Sour....peberet no 1 prebetsabu gak
2. Sizzling Yee Mee...terutama yg kat food court alamanda
3. Ikan or Ayam Percik...lelebih lg kalau yg my mum's masak
4. Asam Pedas....terutama yg my mama's masak


4 Places I'd rather be :

1. Pulau Tioman...dh lama dah aku nk gi pulau nih even masa honeymoon dulu pn nk gi sini actually tp masa tu travell agent tu kata Pulau Tioman ala² dlm bahaya gitu masa tuh...heheh bkn apa keadaan iklim cuaca yg xsesuai

2. Bali...last year my mama's n my abah's dh gi sana...byk brg dia belikn kat kitorg so teringin gak ler nk gi sana coz rasa mcm indah permai jer pulau ni walau pun last year ada serangan bom kat sana tp aku tetap gk rasa cam nk gi sana.

3. Phuket...aku start rasa nk gi sini ssgt bila aku tgk satu movie dr hollywood "The Beach" kalau xsilap tajuk dia...staring Leonardo De Caprio.

4. Mekkah...aku rasa as a muslim semua org simpan impian nk gi sini kan...aku mmg dah psng niat lama dh masa sekolah² dulu lg sblm aku gi sana aku nk make sure my mum's or my dad's akan gi dulu...tp skrang ni dh tambah ler plak term n condition nyer...selain my parents...aku nk make sure my mama's or my abah's dh aku hantar gi sana lu baru ler aku akan kumpul duit blk utk diri aku n off course ler my prebetsabu....erm....ya Allah...murahkan ler rezeki kami suami isteri moga² impian murni kami ini akan termakbul...amin


4 albums i can't live w/o :

1. Kebykkan Lagu dr Dewa
2. Lagu dr Peter Pan
3. My Humps
4. Cant Take My Eye's of You


Aku tau dia tanya psl album tp aku nk tulis lagu gak...."sori mya xleh nk jwb sgt soklan yg nilah"...coz mmg aku jarang² sgt ler nk beli cd or kaset nih...kalau aku beli pun cd or kaset yg ada wat kompilasi jer....tp yg ada pun byknya yg omputeh punya lerrr...slh satu sbb lain ialah aku just download jer dr internet then save kat my PC or burn dlm cd...xder ler membazir...ahaksss


Four vehicles i own :


1. Honda EX 5...aku pakai masa zmn study dulu..sempat ler jd minah rempit skjap
2. Iswara LMST
3. Honda City...tp msh dlm mimpi, xper ker????...tgh tunggu prebetsabu kasi green light nihhh....insyaAllah...katanya nnti kita settle satu²
4. Myvi...ni kalu dh ada rezeki lebih lerr


4 of you, please carry on these virus ok! You've been TAG!!!

1. Dazzling
2. Pengemis Moden
3. Mat
4. Nizam

Camna?

11 Comments Uols:

nizam.nuri said...

ala.... tak paham la tag ni menda ni??.. terangkan laaaaaaaaa

masviona said...

alaa nizam bknnya susah sgt pun...just jwb jer 10 soklan yg ditanya dr perspektif diri kita sendiri...ahaksss...tulis jerlaa...keep rockin u babes!!!!

Anonymous said...

smpai hati ko x tag aku viona....huhuhhuuuuuu cedihnya...tag ler aku skali

masviona said...

alalaa...jgn ler ckp cenggitu...dh ko tu pun stranger manalah aku nk tau...kalau rasa segan nk letak nama betoiii lenkali taruk jer nama glemer ko...:)

dazzling_948 said...

sorry mas..baru terbace tag 4 nie..
jaja karang mlm nie..esok jaja publish...ehehhehe...

masviona said...

alaaa...siannya dia...very the bz erk????xperlaa mas fhm...:)

Anonymous said...

Nice site!
[url=http://impykkyw.com/kxzl/tvyv.html]My homepage[/url] | [url=http://jmqyiaiz.com/tqmc/jlmu.html]Cool site[/url]

Anonymous said...

Well done!
My homepage | Please visit

Anonymous said...

Nice site!
http://impykkyw.com/kxzl/tvyv.html | http://mnhwklzf.com/cimm/nnyv.html

Anonymous said...

Where did you find it? Interesting read »

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it Kitchen cabinet alamo Hot black blowjobs avi pilates Alfa romeo es men escorts with big cocks in london Bentley hire Tadalafil castrate Abestweb affiliate marketing forum introduce yourself African american accounting Jogging butts Hot nude latinas pics Niravam vs xanax Pilates studio weston florida Appliances distributors horse betting Galofalo acuvue Hp data cartridge c5718a fixed equity loan headlines Instant scrabble com Lowest cost viagra

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!