Header

Tuesday, September 11, 2007

Aktiviti Avin Last Week












Khamis 6/09
-Inject Hepatitis B2


Jumaat 7/09
-Bonda avin teramat penat sampai umah trus tutup mata…kroh..krohhhhh…zzzzzzZZZzzz. Walid Avin lak amik syiff jaga Avin. Kol 1.30am bonda avin baru terjaga…Avin pun start jaga sama, smpai le ke subuh buta…elok bulat jer matanya memandang kehulu kehilir..atas bwh kiri kanan..terpaksa le bondanya menahan kemengantuksskan mata nih demi untuk menemani babynyerrr.


Sabtu 8/09
-Avin dibawa oleh Walid n Bondanya ke Bandar Bukit Mahkota, umah Mak Uda jumpa ngan baby Safiyyah. Mak Uda Avin wat kenduri kesyukuran sempena masuk umah baru..kira cam house warming la.
-Lepas balik umah Mak Uda, Bonda n Walid trus bawak Avin ke umah Auntie lak. Wan Anum ngan Atuk Nasir pun join gak..Auntie ni xceli adik pd Wan Anum. Auntie wat birthday cucunya yang ke-2 tahun. Siap kasi goodies Mc D lagi kat tetamu yg dtg…Walid pau satu katanya utk Avin….kuang3x…Avin kecik lagi la Walid..mana leh main.. nnti dah besar baru la Avin led main.


Ahad 9/9
First time Avin jejakkan kaki ke Mid Valley…walid ckp kat Avin..Bonda suka shopping kat Mid Valley nih tapi Walid cakap dia kureng sket sbb too crowded….tapi ditahankannye jugak sbb Bonda suka sgt shopping kat sini. Hari tu sian kat Bonda n Walid, Bonda le especially…Avin wat ragam sket..bukannya apa..Avin cam Bonda gak suka merendek kat Mid Valley tuh…tp hr tuh Avin segan sket sib ramai sgt org gym tegur2 Avin…malu le avin…tu yg Avin melalak tuh.










Camna?

9 Comments Uols:

prebetsabu said...

well well well.. tu baru umur Avin sebulan tu.. ntah nnti dah masuk setahun ntah camna la explorasi dia.....

Penat tp best...

Anonymous said...

wow...baby yg tembam...cute sgt. biasala baby mmg kuat meragam..berjaga mlm tuh perkara biasala sbb tu le nk kena ada kerjsma dr sume phk..si suami ekspecially..kena sama2 menjaga baby tuh..sian le sket kat mak baby tuh...dah le penat bersalin..mn larat nk jaga baby lagi...kan still dlm pntang...

masviona said...

erm...mmg pun.nasib baik le walid avin nih jenis yg menolong gak..alhamdulillah...tp kepenatan tuh bagaikan tdk terasa dek kerana kehappy..ann nye tuh...n ke excited..tn tuh...syukur

prebetsabu said...

ahahah walid avin mmg baik hati n ringan tulang.. hahaha

sbb tu la muka avin dah kuat iras2 walid dia.. sejuuukkkk..

sue-ana said...

wah,jalan sakan ye baby avin ni..syok tul!!hehe

masviona said...

sue..apa yg x syoknyee..umo dia baru 3 weeks dh jln2 kat klia...hehhe...mmg kuat jln...tang ni ikut bonda dia...walid dia ckp

tp baby avin nih sume benda nk cepat bagi susu klu terlewat je sket mcm dicubit2 ngangisnya

Anonymous said...

mmg byk iras2 abg nas la...k.imas tang mulut je...mulutmu yg cute tuh...kecik je...
k.mas bila nk bwk baby dtg sini...baby avin mai le sini

prebetsabu said...

ermmmm.. sini tu mana? cuba le letak nama...

mulut viona cute sgt!

masviona said...

haah..tula anonymous...ni sapa ek?sini tu mn????
byk2 tempat mulut k.mas je yg cute...tempat lain xkiut ke???kuang3x
munculkan la diri...senang sket nk track nnti...:)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!