Header

Tuesday, February 05, 2008

Oh Manusia!

Kisah ni dah jadi 2-3 malam yg lepas i think..aku sefamily baru balik dari dinner...nak dijadikan criternye malam tu ujan turun dengan agak lebatlah plak....Avin lak terlentok lena dalam pangkuanku...prebetsabu lak dengan cermatnya driving...prebetsabu mmg pemandu yg berhemahpun kalo korang sume nk tau..kalo xberhemah gak xtau le aku...dah keje pun dok provided sistem utk e-driving.
Tetiba di kala malam yg gelap dan ditambah lak ngan ujan tuh tiba kat satu area tuh...agak dah lepas simpang pas prebetsabu membelok ke kanan tu...tetiba je muncul....jeng jeng jeng...korang agak2lah muncul apa agaknya...
muncul sebuah motosikal sbnrnya....menyelit kat tengah2 nak memotong krete kitaorg, sedangkan kat depan tetiba jer ada kete dari arah seblah lak muncul (alah korang wat2 paham jelah jalan 2 way kan)..aku pun apa lagi menjerit kecil ler dalam kete ...nasib baik x terjaga avin aku yg cute miut tuh...nasib ler prebetsabu n kete yg dari arah sana tuh dapat ngelak...kalo tdk.....erm....pepaham jelah...car n motosikal crash ler jadiknyer.
Pastu tetiba je aku tgk moto td gerak ke arah kanan kete kitorg n pandang2 we'll n mula slow kan motonye...dalam hati aku nak tanya arah jalan ke org nih kan...siannye..dalam hati...aku pun apa lagi bagi le sign kat prebet mtak dia benti...elok je aku turunkan cermin kete trus je laki tuh sound we'll....

"wei...ko nih bawak kete mcm mana...bute ke apa?xnampak ke anak orang nih.....bawak kete suke hati jer nak lalu...abis basah anak aku nih kena air ko tau tak????!!!!"

apa lagi....aku kebinggungan...aku pandang prebet, prebet pandang aku....erm...dia trus sound lagi..

prebetsabu pun mula bersuara..

"ye bang, ada apa nih bang???"

yg laki tuh lak dok terus mengomel tanpa menghiraukan soklan prebetsabu...tapi aku dgr dia ckp

"aku xkisah kalo ko nak basahkan aku...tapi nih anak aku.....blaaa....blaaa.."

aku dah lupa apa dia membebel...aku lak xabis2 tengok je muka dia atas bawah..atas bawah aku dok perati....kelu lidah ku xterkata...speechless tol aku masa tuh.pastu aku nampak isteri dia kat blakang paling muka kat sblah sana xnak bagi kami nampak muka dia...tapi mmg xnampak pun...anak dia lak tersepit kat tgh2.

erm...pastu prebetsabu cakap

erm...mintak maaf lah bang...saya xnampak n xprasan tadi....sambil angkat tangan then kami terus gerak ke umah.

otw tuh aku start lah bersuara.....tanya mcm2 actually

kat mana b, masa bila b?
b nmpk ke dia td?.... sbb aku langsung xnampak lembaga manusia td tuh

prebetsabu cakap entah dia pun xnampak kat mana n di mana..

bistu aku tnya lagi...bistu nape mintak maaf kalo xbuat n xsalah..

prebetsabu cakap...

xperla...bukan dosa pun ngaku...malas nak panjang criter rasanya ada mental problem kot org tadi tuh...agaknya gaduh ngan bini pastu nak lepaskan geram marahkan orang lain.kalu dia tuh elok otaknye.. dah tau ujan xyah le jalan lu...tunggu le ujan benti kalau betul xnak kasi anak tuh basah.

erm....dalam hati aku manusia nih macam2 jenis pun ada....
Camna?

2 Comments Uols:

barb michelen said...
This comment has been removed by a blog administrator.
masviona said...
This comment has been removed by the author.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!