Header

Wednesday, March 19, 2008

Vice Versa

Semalam balik umah agak awal sket, so sempat ler melepak lelama sket kat umah tuh. sempat lah gak nonton sindarela kt umah. sesambil dok memain ngan anak dara cinonet tuh, layankan ajerla sumer citer smlm...haa smpt lah gak tgk citer baru tuh...Vice Versa. for me telemovie nih agak bagus n leh bg thumb up la kt pengarah n penerbitnya...kiranya boleh layan la coz leh wat kta berpikir ngan lebih rasional n xderla selfish sgt coz dlm citer nih dia memperlihatkan kta situasi yg dihadapi oleh kedua2 belah pihak...which is dibelah pihak wanita n lelaki, so kengkadang tuh kta slalu jer nk org tau apa yg belah kta rasa so kengkadang kta kena gak dgr2kn n renung2kan apa yg belah sana lak rasa....n kta sbg penonton boleh menjadi peguam n juga hakim utk mencari penyelesaian sndri bersesuaian ngan pendapat kta bila kta facing with the same situation...leh dijadikan iktibar lah senang criter.

Kiranya mmg kena ler ngan tajuk dia...vice versa...memula dia kupas belah wanita luh then disebaliknya dia kupas side laki lak (so that kta tau ler the other way around kan...bknnya sblh pihak je) tp yg aku cuorius sket nih ialah hari sabtu lepas 15/3 aku ada ler terbaca promo psl citer nih kat KOSMO ala yg ada gmbr Vee ngan Aziz tuh ler, leh lak wrtawan tuh translate kan vice versa tuh kot BM jadi Versi Versa lak...ada ke ayat tuh dlm BM ek???xpernah dgr aku...what ever lah

Ok habis dah psl telemovie vice versa tuh, yg aku nk criter sbnrnya adalah..
Disebabkan citer nilah jugak smlm aku mimpi...huhu..ada kaitan lak ngan adegan2 yg dilakonkan dlm citer tuh...cumanya yg dlm versi mimpi aku nih, teraju utama dah bertukar dah ler bkn lagi fahrin n umi aida tp dah jd masviona n prebetsabu....huhuu...aci gitu dh tu nk wat camnekan...dh dlm mimpi aku...sure ler aku yg jd heroinnye...klu korank jeles...korank mimipi ler sndri...aci...muahaaa.

Lps dah bgn pg td smbl mandi n bersiap nk kuar umah td..pala otak aku nih dok pk2 ler..nape lah agaknya smpai terbawa2 dlm mimpi ek...pastu baru ler aku realise..huhuh...ada salah 1 adegan tuh sama je mcm yg jd kt aku ngan prebet..korank ingt x??bg sesapa yg tgk citer nih smlm ler...adegan umi marah kat fahrin soh tutupkan alarm jam sbb bising dia nk smbg tdo...huhuh...tu ler yg berlaku kt aku setiap pg. smlm masa tgk criter tuh prebetsabu sengih2 senyum2 pastu trus sound kat aku..
"aaiiikkk, sama lak...mcm yg selalu B alami jer."

maybe sbb tuh lah kot...dh tuh ada ke patut nk bgn kol 8am tp kunci jam kol 5.30am...huhu...xpatut xpatut..lepas tuh dia bknnya sedar kalu jam bunyi, bunyi ler sekuat manapun..sekuat halilintar memecah bumi or serangan bom...sket pun dia xheran...except aku gak yg kena bgn kejutkan dia baru ler dia terjaga, agaknya dh set dlm mind...dgr sore camni n rasa sentuhan tgn camni...baru leh celik mata kot, kiranya sore n tgn aku nih dh jd access psswd ler, kalu dgr code suare n sentuhan tgn aku baru leh celik mata..,kot yer pun kalu tersedar kasi snooze then 5 mnt pastu bunyi lagi xker sakit hati ini dibuatnya...kta nih risau little princess dia tuh terjaga...plak tuh skrang nih dah tambah 2 lg hset baru, sbb tuh ler aku xpayah nk on kan alarm hset aku pun.


Camna?

1 Comments Uols:

prebetsabu said...

ehehhe.. mmg best pun citer vice versa tu... leh tgk persepsi dua belah pihak...... thumbs up wat penerbit - aliah n pengarah - aziz

mmm.. v, mmg tgn n sore v tu la yg jadik penggerak hidup b tauuu..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!