Header

Tuesday, April 22, 2008

Cuti-cuti Mesia @ Langkawi

Last week aku berpeluang mengikut Prebetsabu yg telah membawa anak2 buahnya a.k.a staff2nya ber holiday sakan gitu...haruslah aku ngikut kan dah kata company punya family day kan..memula plan asalnya nk ke Sipadan, Sabah namun hasil keputusan sebulat suara diatas kemenangan majoriti, sumernya nk berfamili day ke Langkawi...aku tau sbnrnya didorong oleh kuasa shopping yg menghantui diri memasing kan.

Peperpun aku layankan ajerlah...tp spnjg berada kat sana mmg seronok n happening giler..wlpun jauh kat sudut hati aku, aku sgt2 merindui my little princess ku...avin damia. aku terpaksa tgglkn dia ngan bibik kt umah my mama di PJ.nasib baik ler dia behave kat sana...main2 ngan sepupu dia yg lain, leh la membuli atok n wan dia...xde wat hal sgt mama criter cuma adalah jugak dia mcm tercari2 kelibat aku n walid dia..mayb rindu kot.

otw ke sana aku n prebet ikut rombongan nagn yg lain2 gak naik bas yg dh disewa khas, xtvt kt sana pun berjln ngan lancar seperti yg dirancang...huhu aku curik ayat prebetsabu masa sesi dia wat ucapan utk memberi kata2 azimat kat staff dia n pesanan2 maut huhu.

byk gak ler benda first time yg aku cuba kt sana yg mmg xpernah terlintas lngsng yg aku akan melakukannya spt parasailing....ooo...terujanya aku naik payung terjun yg ditarik laju oleh bot tuh pastu dibawa terbang beberapa kaki dr paras laut n terbang melayang2 di awan nan biru...gayat seh...main jet ski smpai lengguh lutut n sengal urat2 bdn..dah puas prebetsabu bwk aku lak yg tunggang jet ski tuh...tp mmg ler pengalaman yg amatlah menyeronokkan...leh lupa seribu satu masalah...naik banana boat smpai terbalik dog dlm laut smpai 3 kali...alehhh abg boat tuh mcm sengaja jer nk jatuhkn kami2 nih sume...mentang2 ler dia tgk group kami happening jer kt atas banana boat tuh...bistu dah sumernya satu geng mestiler happy sbb sume xtvt yg kami main disewa khas xde cmpr2 ngan org luar..huhu...tp ada gak dlm ramai2 tuh sorang yg xnaik banana boat...korank leh teka x sapa dia...huhu sapa lagi kalu bukan....hehe...korank pk lah sndiri...tiru ayat bang bil laks.

yg plng syoknyer, masa naik cable car..masa nk turun dah sbnrnya...aku naik skali ngan group bdk2 dr uniten...entah dr fakulti engineering kot..aku dah lupa dah.ada ke diorg tanya abg ngan akak nih dtg utk honeymoon erks?huhuhuh....bila aku ckp dh nk msk 5 thn dah kawin..diorg terperanjat sbb katanya mcm muda lg n nmpk mcm bru kawin...huhu.....senyum jerla aku n prebet sambil ckp yg ni adlh honeymoon yg entah keberapa kali dah...huhuh.
kesimpulan yg dpt aku simpul matikan adalah...semua xtvt kt sana aku suka...xtvt first day melawat2 makam mahsuri, beras terbakar,tempt proses minyak gamat n dll dan shopping sket2 n dinner kecik2 lan. Second day lak melawat2 lagi n ada xtvt pantai petang tuh yg plng happening, main jet ski smpai nk termuntah, main parasailing smpai n terkencing, main banana boat smpai tertelan ir laut yg masin ittuey...n malamnya plak ada grand dinner. Third day lak, ada xtvt island hopping mcm naik boat melawat ke tasik dayang bunting, pulau singa utk tgk burung helang n mcm2 lg lah n yg plng ditnggu2 oleh sumer adlh xtvt tghari tuh iaitu...xtvt menghabiskan ratusan n ribuan ringgit melabur kat idaman suri n hj ismail group n kedai2 lain gak...so terlaksana lah hajat ku utk memiliki periuk visions ku sendiri...nasib baik ler bkn sume kedai yg accept credit card klu tdk mau yg xterbyr nih....huhu...aku telah mendisiplinkan diri ku uk tdk men swipe kan credit card aku mahupun kad kuning keemasan prebetsabu....disiplin ker????yg plng tepat adlh kerana kmi berdua agak kecut perut apabila mengenangkan outstnding balance kesemua kad2 kami sbb itulah we olls terpaksa ok...mendisiplin kan diri....sob sob...:(
perperpun enjoy the pict over there.

masa nak pedal boat yg auto punya..nmpk sgt pemalas..sbnrnya bkn malas t mengenangkan kaki n badan yg dh sengal2 n lengguh2 here n there so terpaksa lah merilekskan diri japs.

tgh mendgr taklimat terakhir sblm terbang ke udara...masa nih tgh tahan gabra nih

bersedia untuk terbang dia angakasa


berenti kt stesen pertama cable car

dlm cable car..yg disnap sndri bukan oleh student uniten tuh..huhu..ada nmpk cam nk dtg honeymoon ker???

kt dlm feri kt kuala perlis...lom smpai langkawi gi

kt mkn mahsuri

prebetsabu yg sedang memberikan pesanan maut utk staf2 nyer..."jgn masuk lmbt lg, jgn tdo waktu bekerja, utk staf teknikal penuhkan ilmu didada coz bdng ni cepat berkembang so kita kena siap sedia kan diri ngan bend2 baru, kalu account kena kejr client yg lmbt byr hutang..call je slalu biar diorng muak, jgn salah gunakan time kerja yg flexible yg telah diberikan oleh company, kena kerja sungguh2, ...blaaaa...blaa"...pastu BONUS..sume staff senyum meleret jer...kalu aku jd slh sorang staff prebetsbu nih...sure ku akan dpt bonus plng byk sbb dpt ingt lebih drp 85% drp kata2 hikmat yg disampaikan...huhuh


Camna?

3 Comments Uols:

sue-ana said...

siannya avin damia tu kena tinggal.huhu.kalau x,boleh dia terbang bersama2 bondanya di angkasa..eceh!seronoknya tgk akak main parasailing tu. xgayat ke?

masviona said...

tule sian gak kt dia..tp nk wat camne..kena gak ajar dia...klu xsusah nnti ada perper hal....xper bknlh tggl dia bersendirian pun..tggl ngan wan n atuk n sepupu2 dia gak...mesti xterasa sgt sbb ramai kawan.

naik parasailing tuh mmg ler seronok giler sue...klu gi mana2 beach lg nk naik lagi...huhuh..syok sgt.

adalah gak gayat set masa memula pastu dh ada kat angkasa tuh xde dah sbb sronok nye yg lebih kan.

prebetsabu said...

jgn tak tau... bbdk opis aku sume panggil pn mastura ni iron lady.. mana taknye.. naik jetski, habis dia sesah full throttle.. siap layan koner baring sib baik tak terbalik... pantang tgk line clear sikit, terus full speed.. aku yg bonceng dia klu tak peluk dia sure dah tercampak... melompat2 dilambung ombak... time naik para tu plak, dia nak jadik org yg terawal naik.. org lain sume nak tunggu n lihat geng2 lain camna nak take off n landing.. dia selamba je.. aku gak jd org last yg naik.. kecut gak perut...

alhamdulillah.. kesimpulannya hari keluarga Hopetech Sppim s/b berjalan ngn lancar n pack ngn aktiviti yg menyeronokkan.. masviona mungkin terlupa nak cerita pengalaman kat Wildlife park... seronok gak burung sana jinak... leh berdepan ngn merak helang buaya dll....

enjoy.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!