Header

Wednesday, April 16, 2008

Dah pandai dah...


My little princess..Avin or Damia...tp skrang nih aku lebih suka pnggl dia ngan nama dia yg baru avin damia...dedua patah skali...sbbnye aku nk suruh dia biasa ngan dua2 nama manja di tuh...coz family blah klntan pnggl Avin but family belah PJ majoriti pngl Damia...so aku lak nk biasakan ler dia ngan dua2 nama panggilan manja dia tuh, so nnti xde ler dia confused...ihiks.

Skarang nih dia dh pndai merajuk if kta nk hlng dia wat apa yg dia nak..slalunya klu dia nk usik benda2 or hiasan2 kt umah ler.

dah pandai skodeng...huhu, pndailer dia intai kalu kata kita halang pandangan dia terhdp apa2 benda yg menarik perhatian dia...let say dlm kete klu bwk bibik dia skali sure dia akn intai kt blakang...mn bibik dia dok...or mana wan or atuk dia...or sesapa jerla yg ada kt blakang. kalu kot umah lak klu dia dgr jer suara org berckap2 sure dia intai...suara sapa la agaknye tuh..mayb tuh kot kata dia dlm hati...huhuh

dah pndai tgk tv...yg nih dah lama lah...tp skrang nih..klu kata dia tgh dok syok main2 sndri pun tetiba kuar iklan yg dia suka tgk sure dia akan berhenti n alehkan perhatian kt kaca tv lak.

dah pandai wat muka sedih,,tetiap pg bila aku n Walid dia nk kuar umah for work sure dia nangis lu bila aku n Walid dia dh start cium2 dia...mula ler merenggek2 n tangan mengapai2 baju or tudung aku...nk mtak aku amik dia ler (saat nih aku sedih sgt..but kenalah kuatkan hati)...dia akan ngangis smpai ler bibik dukung dia bwk kuar utk kunci grill pintu...n aku n prebetsabu lak nk kena reverse kete smpai luar umah then berenti utk lambai2 tgn kt di smpailah dia tersenyum balik baru ler leh startkn perjalanan.

dia pun dh pndai gak ler lambai2 tgn...lambai2 bubye...dah pndai gak main tepuk2 tgn smbil angguk kepala bila aku nyanyi clap ur hand...clap ur hand...huhuh...hepi sgt saat nih.


p/s: aku nih dlm dilema nih...mlm esok nk gi langkawi, ikut family day company prebetsabu...nk bwk ke nk tggl jer dia???cdng nk tggl dia ngan bibik kt umah my mama kt pj tp erm...aku actly lom pernah gi berpisah ngan dia so far...xpernah gi tgllkn dia....asal aku gi jenjalan kt mana2 pun ku bwk jer dia...ikut prebetsabu punya o/station ke utara ke selatan ke timur or barat semananjung sume angkut dia...ermm...dlm dilema sungguh nih????my mum aku ckp...berjalan je kerje aku nih yer...yela last week dh blk klntn seminggu, blk KL seminggu nk gi langkawi lah plak, dah nk wt camne ikut suami..ecehh, lagipun hobi aku adlh melancong....ermmm...xdapak den nk nolong nye eh...
Camna?

2 Comments Uols:

mama danial@yanti said...

hai mas...
selalu layanz blog ni tapi tak pernah tinggal komen...
kali ni terpanggil plak...
bawak jer mas..jangan tinggal avindamia tu....saat tu yang paling best..sekarang cintakan dah terbahagi dua.

masviona said...

hai k.yanti...
sy pn slalu gak layan blog akak...tp silent reader jer..huhuh
skrang nih...mmg cinta dah terbahagi dua...hihih

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!