Header

Wednesday, April 02, 2008

Fobia ngan Ubat

video

2 minggu lepas Avin diserang oleh batuk berkahak lagi, last week baru lah btul2 sembuh. so far dah 3 kali dia terpaksa dibawa ke hospital pakar An-Nur utk diberikan gas.Batuk dia agak lmbt utk sembuh kerana kahak dia pekat sgt n dia lak xreti nak kuarkan kahak tuh sendri..baby kan almaklum saja lah.

Lepas tuh lagi satu penyakit si little princess nih dia amatlah penakut utk makan ubat, setiap kali nk kasi ubat mesti dia meronta2 n mulut dia tutup rapat2...meraung2 lah. dia dh tau dh kalu kata ak nk kasi ubat dia mesti dah cuak awal2 lg...mulut mmg xnak bukak.

Tgk ajerlah video kt ats...nih video lama..tp lps 1-2 hari lps dia demam...trus lalu nk mkn...bila kasi mkn pun dia xnak sbb dia dh mcm fobia takut org nk kasi ubat lg kat dia..padahal kta nk kasi makanan kt dia...video nih diambil oleh prebetsabu kat KFC kt dlm TESCO Kajang.

Camna?

3 Comments Uols:

prebetsabu said...

alahai... tu la kan.. si bijak comel Avin Nurdamia ni mmg penakut mkn ubat.. plak tu tau je time nk bg ubat sure tutup rapat mulut, mata wat2 sayu je.. kira mcm mintak kesian la... mmm.. pasal kesian la kene bg ubat.. klu tak bila nak sihat....

Moga anakanda Avin Damia sentiasa sihat walafiat.. amiin

---> kelat said...

kelat pong fobia ngan obattttttttt... ngeeeeee

masviona said...

yeke kelat
sbrnya Avin nih ngikut style Walid dia..
walid dia pun sama penakut nk mkn ubat...huhuh
B...jgn mare!!!!
opppss...tp skrang nih dia dh ok dah...dh kuat n brani mati...dah...heheh

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!