Header

Friday, May 16, 2008

Hari Hitam Sedunia

n3 ini sepatutnya aku publishkan hari Jumaat yg lepas tp oleh kerana aku ada byk hal lain yg lebih penting jadi aku terlupa utk publiskan bendalah nih tapi memandangkan dah ada dlm draf so aku publishkan jugak ler walaupun hari nih dah hari selasa di minggu yg baru. Dah tu isnin kan cuti doll...aku pun nk ler rest gak...huhu.


Hari nih (Jumaat yang indah lepas lah nih) aku datang ke opis dlm keadaan serba-serbi hitam, dr atas hinggalah menyusur ke bawah...wajib ada unsur2 hitam...top to toe lah kata org. Tudung..sepasang kurung pahang hitam..even ada calit bunga biru sket tp tetap maintain hitam as a background colornye, kasut..beg laptop...normal ler color hitamkan beg nih...ermmm..except yg dibawah nih haa.

Justify FullHandbag murah aku nih pun nk tumpang glemer gak..nk masuk lam nih ha, dah hampir setahun dah aku pakai nih...brand apa entah...CLEEF kot...aku nih bukannya pkai yg branded2 sgt...sume aku blasah je..janji maintain cute, vogue n convinience utk aku.

Handbagku....yg jarang2 sekali aku tukar...amatlah KURENG RAJIN utk menukar2 color handbag mengikut warna tema kerana....jap gi aku explain. Aku begitu terasa yang handbag ini amat ler kureng sesuai utk dibawa bersama2ku pada hari ni..namun aku boh layan jer...coz seperti yg aku bitau kt baris kt atas aku amatlah kureng rajin a.k.a MALAS utk menukar2 handbag kecuali utk acara2 tertentu seperti kenduri kahwin, acara2 yg agak lasak drp biasa cthnya mcm gi futsal ke, jogging ke...hahha...w/pun dh berkurun lamanya aku dh x melakukan kedua2 xtvt tersbt, ermmm..n yg sewaktu dgnnya ler..or function2 yg agak istimewa drp biasa or function2 yg lbh grand drp biasa.

Ok skrang ni meh aku explain sket nape aku nih mls sgt nk tukar2 handbag nih...ini adlh kerana aku malas nk punggah2 barang n segala isi2 perut dlm tuh...sbb ada byk brg2 dlm tuh, selain drp benda2 basic sprt purse, segala mak nenek kunci2.kunci umah ler, bilik ler, kete ler dan sbgnya lagi. ada gak ler make up sket2..w/pun aku nih xdela jenis yg suka make up sgt tp adelah gak stkt lipgloss n compact powder tuh..pastu ada byk lg ler benda2 resia yg aku terpaksa tapis utk tujuan keselamatan...huhuhu.

Byk khazanah2 resia yg terpaksa aku resiakan tuh adalah kerana aku memainkan peranan aku yang penting dan agak fofuler kerana memegang banyak jawatan2 penting dalam keluargaku tapi awas jangan salahkan aku lak ye..n jgn lak kata aku giler koser lak nanti. Aku nih bukan sekadar penasihat seumur hidup Prebetsabu...seumur hidup ke??..insyaAllah.. malah akulah juga menteri keewangan merangkap accountant tak bertauliah hehe.

Selain drp tuh, akulah juga yg dilantik rasmi sebagai setiausaha sulit n juga rasmi, kadangkala aku juga terpaksa kadang2 menjadi jurucakap sambilan ..huhu...tukang bancuh kopi n tuh dah semestinya ler.slalu gak jadi ascort yg mengikut je montot n kehulu kehilir tanpa mengira upah..kadang2 ada...kadangkala xde upah..kadangkala upahnye lumayan seh...tapi aku tetap gak loyal...baik kah aku????huhhu...muahaaaa.

erm...banyak gi ler..tugas2 aku xlarat aku nk type kat sini...itulah yg membuatkan aku malas nk menukar handbag ku setiap masa kecuali waktu2 yg tertentu sahaja....huhuh..ada kaitan ker???eh korang nih...ada ler kaitan antara tugas2 aku diatas ngan handbag tersebut kalo x...malas la aku nk cerita....layankan ajerla.



Camna?

3 Comments Uols:

a^T04 said...

a'a...mmg agak kmalasan ckit nak tukar2 hbag sbb kdg2 bile smpai 1 tempat, itu ini xder..dah tetinggal kt beg lagi 1...huhu

prebetsabu said...
This comment has been removed by the author.
masviona said...

yuppy..mmg btul la sgt tuh atie ooii..tu ler slh satu sbb malas yg amat nk tukar handbag nih....huhuu.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!