Header

Wednesday, May 14, 2008

Kisah Maid 2

Ni ada sket lagi sambungan pasal kisah maid semalam. Act. kisah ni dah lama dah aku dok berhajat nk publish kt sini tp asyik tak kesampaian jer pasal kisah nih ada sket2 unsur2 yg termasuk dalam kategori...ihiksss..segannye nak cakap...."kembang" gitu...ooopppssss....aku sket jer tp org tuuuuuut...yg lebih. Gini kisahnye dong...

Kes 1.

Lokasi: Di rumah dan juga di kereta n juga di MIL (ni kes 4-5 dok cakap benda yg lebih kureng ler maksudnye)


bibik: Tuan kalu di Indon mukanya persis amat itu AHMAD DHANI...penyanyi tersohor itu disana.

majikan: oowwwhhh....biar benar kamu...AHMAD DHANI...kumpulan DEWA tuh.
(sambil wat muka terlopong dan mimik2 muka utk menyakat tuan empunya diri yg dipuji itu)

bibik: iya...artis termahal gituk kalau disana.

tuan : senyum tersipu2...sambil ditenyeh2 sedikit hidungnye

majikan : kenapa xcakap mcm ONCE...sy minat ONCE tau..huhuh.tp AHMAD DHANI pun jadiler...minat gak...huhuh


Kes 2.

Lokasi : Dalam kereta sewaktu balik dr bershopping di alamanda

Tengah syok layan radio era tetiba kuar lagu MATI AKU MATI dari KUMPULAN DEWA

bibik : Tuan nyanyi...hehe, masih belum balik udah nyanyi lagi tuan. (time nih prebetsabu outsation ke kelantan)

majikan: cuma senyum

bibik : iyalah puan, tuan persis amat ama AHMAD DHANI. Puan pulak kalu di indon persisnya SITI HAWA.

majikan: iye.iyelh kamu tuh. (xde riaksi sgt yg buleh diberi kerana majikan tersebut masih tdk mengenali siapa itu SITI HAWA yg dimaksudkan...huhuu)

Kes 3.

Lokasi : Di rumah saja

Bibik beria menberitahu majikannya tentang dia yg baru saja menelefon keluarganya di kampung dan apa yg dibicarakannya antara lainnya adlh sprti berikut.

bibik : tadinya, keluarga aku menanya...
"gimana majikannya baik enggak?" lantas aku beritahu..
"majikannya ok baik bangat deh."
aku beritahu dong mereka yg tuannya muka persis AHMAD DHANI...habis terus mereka kata..."oo..iye..gantengnyeee" semua disana kok ketawa dong.

majikan : senyum ...."iye"

bibik : lantas ditanya lagi.."habis majikan yg perempuannya gimana dong?"
"ooo...puan kok mukanya persis SITI HAWA"
"ooo....iya...cantik dan ganteng ye majikan kamu"

majikan: erm..SITI HAWA tu sapa, artis jugak ker?

bibik: enggak SITI HAWA tuh bukan artis tapi fofuler dong di sana...dia itu gayanya ank orang kaya dong disana...habis tuh mu$aknya cantik...puteh..senyumnya manis..persis puan laaa..."

majikan :amboiii...nih ikhlas ke bodek aku nih..tol ke nih(getus majikannya didalam hati saja)

Tetapi disebabkan itu keesokkan paginya...majikannya itu terus berkobar2 mahu membuka laptopnya dan cepat2 pergi ker www.google.com.my dan menaip keyword tertentu...hhuhuh...
Agak2 korank apa agaknya yg di search oleh majikannya itu..huhuuu...aku xnak bitau...tp lu pk ler sndri.(aku minat bang bil sbb tu ler aku sllu ikut trademarknye...saba jelaha).
Yelah ingin juge ler majikannya itu mengesahkan adakah betul seperti yg diberitahu oleh maidnya manalah tau kot2 ler maidnya hanya membuat ayat bodek sahaja ker dan mengelentongnyer saja....huhu..,tapi ermmm...cover cun gak majikannya itu ek???....huuuhh...depan bibiknye cover..blakang bibiknya...mencari2 gak info tuh....huhuuuuhu...tp syngnya bila di browse pun enggak ada byk sgt infonyer dong...so cewek2 n cowok2 dari seberang...kamu kenal enggak siapa itu SITI HAWA...gimana dong rupenye.....ahaksssss.....layannnnzzzzz.....kwang3x



Camna?

11 Comments Uols:

prebetsabu said...

hhuhuhuhu.. ini dia Ahmad Dhani sudah singgah.. skrg Ahmad Dhani ada kat Pahang...

masviona said...

kah..kah...AHMAD DHANI yeee..jgn ai jd MAAIA...sudah ler...or jd MULAN JAMILAH...lagi ler...hohoh

Ms.Lilies fan said...

hahahaha....mcm2 hal maid ni..kadang2 nak gelak je tgk peel dorg ni..heheh..

prebetsabu said...

cintakan hanya padamu.... masviona

tp skrg dah ada 1 lagi cabang cinta.. pada avin nurdamia alhamra... cinta tehadap anak.... huhu

masviona said...

hehe...slh eja eh...xpe perperpun

cintaku hanya padamu jua...prebetsabu

kalu cinta pd yg MAHA ESA n anak tak perla kurelakan...heheh...jgn pd yg lain sudah

btw i miss u...bila nk balik nih

prebetsabu said...

now still kat temerloh... esk gi mentakab.. pastu balik.. yahoooo..

a^T04 said...

ahmad dhani? tingat plak kes aznil pkena sorang dak AF.kezutan gtu.muka yg kuar kat pentas tu iras gile ngan amad dhani....ghupewwwnya owg lain....

masviona said...

aah Ti...maid kata muka hubby cam ahmad dhani..apa yg sama entah..kalu onve tang rambut tuh ada ler sket dulu2 masa dia simpan rmbt pnjg...

ye ke..AF6 ke?xprasan la plak.

masviona said...

alamak..baru prasan slh eje
ONCE lerrr

yatisalem said...

hi! my name is yatisalem..i would like to invite u for join new blog listing in malaysia..

http://www.loniavillage.com/blog_listing5.html

you are invited also to join our affiliate program in our marketplace.You can get Rm1 for each blog that you recommend to our blog listing.please surf to this link and click at Affiliate LV banner;

http://www.loniavillage.com/home.html

After that you can get your own affiliate banner,You can see the sample here;

http://www.riqzmiecreation.blogspot.com/

Any question can ask me at;
yati_salem@yahoo.com

or go directly to our loniavillage.com admin

thank

masviona said...

hiii yati
waaa....cantik2 sumenyer ye
nnti leh la jengok2 lagi..now
a lil bit bz...:)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!