Header

Tuesday, May 06, 2008

Semalam dan Hari Ini

Semalam

Adalah hari yang sgt boring dan membosankan. Aku ke sri serdang untuk hantar cityku ker services centre. kl 10 am aku dh sampai sana.hari seblmnya dah set appoinment tp mereka still berkata yg aku kena ikut que sprt biasa.so apakah gunanya appoinment dibuat???entah aku pun confius?fyi ini adalah kali ke-3 or ke-4 aku hntr cityku utk diservis disini.before this sumernya kat jalan 222, petaling jaya.
Korank tau tak kol bape barulah kete tuh siap diservis...10am till 3.40pm. bapak lamanye.hmpr2 5 jam aku disana.boleh x korank tolong imagine kn betapa boring yg amatnya au disana...uwaaaaa...saba jerla.tau ler major servis..80k km tp xkan ler lama giler kot. agakny diorg nih xpandai manage kot. dalam pd aku dok tggu2 ngan sabarnya itu adalah gak 2-3 customer yg agak xbrpe puas hati..yela sbb dh lama sgt nk tggu kan (kebetulan kot sume cust. yg complain tuh aldh indian...so apa kaitannya??? lu pk lah snrik). kalu ada intertaiment sket ok gak...mcm wifi free ke mcm kat jalan 222, PJ tuh xdelh sanggap sgt aku.brape kali cust. nih gi argue ngan staff sana..sian budak tuh terpaksa ler memberi alasan2 yg munasabah. aku lak mmg dah bersedia dr awal..tp my expectation cuma 2-3 jm jer...xdelah terpk smpai cecah ke 5 jam..huhu..nasib baik aku beli anjung seri n majalah hiburan apatah namanya...hai kot.bkn kata katam sekali, dh jenuh katam tuh smpai ke tulisan ke kulit2 dan iklan2 yg entah perper pun habis aku baca...huhuh.

Hari Ini

Sanggap sgt....pg td pas anta prebetsabu ke opis, aku sempat gi tido lu dlm kete..huhu.mayb sbb smlm aku tido lewat sbb melayan anak dara aku tuh main..jarum jam dh dkt kol 1am dia masih galak lagi dok bergelak ketawa riang. mata aku nih dah xleh bukak dah ku bawak masuk bilik beradu ku, bukak aircond...tutup lampu bilik..bukak lampu tdo...anak dara aku still ligat lagi...dipanjatnye walid dia..dikorek2nya mata walid dia..pasdah kena ngomel2 oleh walid dia yg tgh mamai2 tuh...dia panjat2 aku lak..korek2 pusat lah...usap2 pipi ler...kenkadang ditampar2 nye muka aku...aku dh hampr2 lalokdah...dia still galak gih..so aku pun apa lagi...tutup lampu tido..biar satu bilik tido dalam gelap...baruler dia mula slow sket n xlama pastu terus zzzzzZZZZzzz.so aku dah dapat idea baru...kalau lah anak dara aku tuh masih ligat lagi nk main dipg2 buta...option yg aku ada adalah tido dlm keadaan gelap gelita...dah 3 kali dah aku praktiskan teknik nih dan ketiga2 kali tuh alh berjaya...so aku leh jadikan amalan lah pasni...sekian adanya.
Camna?

2 Comments Uols:

Anonymous said...

mak aaaiii.lamanya viona ko kena tggu...major servis pun xkan lama sg kot..
waaaa...ko pkai honda city eh viona.aku dh lama mengidam nk pkai kete honda..bile ler leh merasanih?????
ko pkai idsi ke vtec viona?
leh tumpang

masviona said...

hiii..empunya diri yg xbernama,
alhamdulillah..dh nk msk 3thn dah aku pkai kete nih...syukur
ko pun leh gak pkai..honda..xderle mahal sgt pun
aku pkai idsi..sbb leh save minyak...jimat n selesa...itu yg pntg..kan..kan
nak tumpang...apa salahnya...leh ajer...hehehe

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!