Header

Thursday, May 29, 2008

Tag: 10 Perkara Pertama Dalam Hidup

Huhuhu...Mimi akhirnya berjaya gak saya menyiapkan tugasan nih. soriler saya agak bz 2-3 hr lepas.

10 Perkara Pertama Dalam Hidup Masviona

1) Keje Pertama pas abis SPM kt GLOBE SILK STORE, jln TAR. huhuh xleh lupa pengalaman keje kt sini..pkai skirt paras lutut tuh...haru tol...aku eerm..ngomel2 gak ler tepon My Dad n My Mum kt kg kena pakai skirt xbest n maluuuu u..tapi memandangkan aku masa tuh lom cukup matang gih...aku trima je janji dapat kumpul duit sket, time tuh aku just ingt nk carik duit lebih je..manaler tau kot2 aku dpt masuk U nnti leh wat tampung2 blanja aku nnti. Lagipun aku takut nk demand lebih2 coz kakak aku yg bawak aku keje situ. Tapi time tuh aku jimat sungguh...duit gaji yg aku dpt aku leh simpan utk blaja kelas komputer, masa tuh tahun 1997-1998. Siang keje mlm gi amik kelas komputer kat Pertama Kompleks...huhuh rajin x aku???alaa..tulun jela jwb rajin..kang aku merajuk kan susah lak korank nk pujuk kan..kan..kan. Aku ingt gi gi n balik keje naik bas..sensorang u...mcm2 ragam lah dpt tgk dlm bas tuh..pepagi sure ada yg tersenggok2...kengkadang aku pun pernah gak tersengguk2 tahan mata dalam bas. Pengalaman tersilap naik bas pun ada gak...hahahha..sungguh ler lucu kalu ingt balik...hehe.

2) Moto Pertama aku beli hasil titik peluh sendrik ialah HONDA EX5 no platnye ialah BDY ----, eh korang nih mane leh bitau kenalah sensored gak even moto tuh dah jual pun tp kena tapis gak ler. huhuh hasil titik peluh tuh..bukan loan PAMA tau...tapi loan PTPTN...kwang3x...erm..adalah sket2 duit PTPTN tuh..tapi just wat tampung duit saving aku selama nih ler..kalu korang nk tau aku start dr form 1 lg aku dh start menolong kalu tak pak cik aku abang aku yg sulung meniaga kat Perak tau...so every year kalu musim cuti skolah mmg ler aku akan turun ke Taiping utk bekerja sementara...tuler rutin aku setiap kali cuti skolah..kdng2 tuh buku teks xsempat nk anta gi aku dah ada kt Perak dah..terpaksalah mak aku tulun hantarkan. Jgn tak percaya lak, aku nih adalah minah rempit semasa di UPM dulu...ahakss

3) Tempat first kuar bersama n dating ngan Prebetsabu adalah Mid Valley. Before tuh mmg ler ada pernah jupe kuar makan2 ke apa tapi gi asing n balik asing. act jupe mmg ler hmpr setiap hari kerana satu kelas huhuhu tp xpernah bercakap ler. ermm..slalu dia ajak tapi aku tolak sbbnye masa tuh entah ler tak terpikir pun satu hari nnti nk couple n fall in love ngan dia...jahat x aku...huhuh yelah masa tu aku ramai kawan ngan or lain gak.

4) Kete first aku beli lak ialah ISWARA LMST thn 2003 alaa yg bdk2 muda slalu panggil kete kebal tuh ler..aku beli masa fisrt kete tuh kuar. kaler merah menyala u. time nih dah tunang dah ngan Prebetsabu. urusan pembeliaan tuh sume aku n prebetsabu uruskan sendri. ingt gi masa nk gi byr down payment tuh aku, prebetsabu n My Mama (masa nih MIL to be ler) gi sesama, prasaan aku masa tuh sungguh le hepi n bersyukurnye kerana aku akan mempunyai kete sendiri. masa tuh xder pun terpk yg satu hari nnti aku leh pkai kete yg import2 punye ke or kluaran luar negara ke apa..xdelah aku terbayang TOYOTA ke HONDA cam skrang ke, Hyundai ke..MERC jauhla sama skali.masa tuh proton jela yg aku nampak.

5) First time beli umah ialah thn 2005 and allhamdulillah awal tahun 2007 aku dah leh merasa duduk di rumah sendrik. Syukur sgt semua urusan dipermudahkan oleh Nya. yelah ada setengah org tuh beli umah tggu bertahun2 pun xleh duk lagi kan...masalah pemajuler..apa lah..CF xleh kuar ke apa ke..mcm2 lg la.syukur ler aku xde perperhal.

6) Pertama kali pegang komputer sendrik or PC sendri time study kat UPM. beli duit sndrik gak tau (duit PTPTN la)...muahaaa. syoknye rasa bila dpt PC sendri tuh sampai nk tekan keyboard pun punyalah hati-hati. Aku ingt lagi aku dh wat budget awal2 gi, kuar je duit loan first masa degree trus aku kuarkan utk beli PC nih. bukan main jaga gi masa tuh....muahaa. dh tu harus lah aku beli PC sendrik kan dah amik pun course Bachelor in computer science susah le klu xde pc sndrik kan. skarang nih kat umah ada satu bilik khas utk simpan brg2 pc nih, dah tuh akunye pc, prebetsabu nye pc gi pastu monitor smpai 2-3 ketul..keybaord ler. pernah gak aku soh prebetsabu buang jer..smpai ke hr nih ada je kat situ...errrr geramnye aku. berkotak2 brg2 camni tau ngan brg2 nerwork dia lg..eeeiii....ok2 dah2 malas aku nk ingt lagi, kalu aku ingt maunya nk start membebel kat sini lak.

7) Laptop pertama lak aku pakai brand DELL tp skrang nih pakai brand ACER..acer pun acer ler janji best sebab pemberian orng..sapa lagi PREBETSABU lah.

8) First time naik moto ngan Prebetsabu merupakan pengalaman yg mencuit hati aku. kiranya nih antara memori kisah2 cinta yg ekslusif ler aku nk share ngan korang. muahhaa. punyaler aku nk jaga prinsip ler kononnya xnak pegang2 nih...xnak bersentuhan la katakan...sanggup aku panjat mcm tuh je moto tuh.pastu duduk jauh sebatu, nasib baik le pakai jeans masa tuh. kalu pkai baju kurung confirm awal2 aku dh tolak dah tp tu pun sbb aku terpaksa tumpang moto tuh sbb time tu time cuti semester n moto aku lak dah hantar balik ke kg so terpaksa lah gak tumpang dia. bukan tuh je masa nk turun pun xpegang tau...huhu.

9) First time aku beli selipar or og zaman skrang panggil sandal lah comel sket bahasanye yg harganya melebihi rm100 hengget adalah scandal jenama SCHOLL. yelah selipar kn klu kasut tuh standard ler rege rate camtuh kan. time tuh aku dah tak terpk dah rege dia mahal ke apa ke...yg pk aku suka sgt ngan selipar tuh design dia pun cantik dan yg penting bila aku pkai kaki aku nmpk cute n seksi skali..pastu bila pkai lak lembut n selesa lak tuh. tu yg pentingkan. Padahal time tuh aku tgh kumpul duit nk kawin tp dek kerana keinginan yg mendalam kt selipar tuh aku turutkan gak rasa hati. Smpai skrang selipar tuh ada lagi tp aku cam kesal ngan diri sndrik pun ada gak coz aku xjaga tol2 selipar tuh time dok menyewa kat apartment dulu aku selamba je letak selipar tuh kat luar, and biarkan dia kena hujan n panas hampir setiap hari sehingga ler color dia dh nmpk hmpr luntur. sob...sob..cedih lah plak.

10) Pertama kali menerima NUR yg membawa seribu erti dan sejuta kebahagian dalam hidup aku n PREBETSABU adalah saat menerima kehadiran org baru dalam hidup kami. CAHAYAMATA itu telah kuberikan nama AVIN NURDAMIA ALHAMRA. Tiada kata yg dapat menggambarkan kesyukuran kami tatkala menerima anugerah ini dr ILAHI.

so tagging nih aku nk lak tag pd org yg jd reader blog nih. (Ada ke???). kalu xde yg sudi...sudi2 lah agaknya nama yg aku listkn kt bwh nih settlekn tag nih k:-

1)Jaja Dazzling
2)Seman
3)Azral
4)kak Yanti
5)Ada Ayrissa



Camna?

5 Comments Uols:

prebetsabu said...

ehehhehe.... tak bole lupa bila tgk gamba masviona masa keje kat globe... perghh gille seksi.. sure ramai org tacke... hahaha padan muka org lain tu... viona aku yg dapat!!!! hihihi

masviona said...

kwang3x....huhu. ai malu u bila tgk gambar tuh balik.
:)...viona akan jd milik prebet insyaAllah smpai biler2.amin

Ada Ayrissa said...

alamak....terkena lah plakss..
bls dendam ke kak mas?
hihihihi...hari tu kita tag kak mas...
ermm..nnt kita jwb ek...

a^T04 said...

tang beli umah tu...bestkan....

masviona said...

huhuhu...mmg bestpun.syukur sgt
akhirnya dpt gak le merasa dok umah sendirik..baruler ada feel nk menghias umah.
Attie,
nk tnya ah..attie nih org KL ke org KB..huhuh

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!