Header

Saturday, September 06, 2008

Barang Bebas Cukai

Ni actually entry yg dah agak² nak basi gak dah nih. Aku membizi keje sket lately, jumaat lepas pun seharian xleh online...meeting..meeting n meeting lagi. So layankan ajer lah ye

Masa balik kg hari tuh aku sempat lah mengendeng kat Prebet, ajak shopping mopping kat Pengkalan Kubur.

Pada sesiapa yg xtau tuh, Pengkalan Kubur nih tempat dia sama ler mcm Pekan Kuah kat langkawi tuh tempat membeli belah yg bebas cukai katanya...tapi dah habis memborong ritu aku kena gak bayar tax...hahaah...standard ah tu kan.

Maunya tak penuh, my mum n my dad ikut skali my sis niza yg bakal berkahwin insyaallah next year pun tumpang sekaki so penuh ler barang² belian kami kan. Aku heppi ler dpt shopping barang sket² utk raya kan.

Antara barang yg dibeli dan sempat diambil gambarnya adlh sprti di bwah. Sila scroll dibawah ye. Gambar² tuh mmg sengaja tunjuk cover² sbb kengkononnya nak suprise lah kan utk raya nih tapi tangan nih lak gatal nak gak menunjuk kat dlm blog nih kan so haruslah gmbar² kotak jer yg diambil....huhuh. kejinya ler aku ini...nak tunjuk tp still nak...biarlah rahsia gitu ala-alanya kan.



Bekas kaca 3 serangkai nih cute sungguh bila tgk yg real punyer. ai like

Benda nih utk living area baru kat bilik atas...satu bilik kat atas kami dah seperate jdkan dua bahgian. Separuh jadikan bilik tido n half lagi tuh buat utk ruang menonton tv family.

Yang ni dinner set ke-2 umah kami, yerla buat tukar² kan asyik pkai dinner set yg sama pun buring gak kan.

Memula aku cadang nk beli tea set jer, mandangkan kat umah dah ada satu set dinner set tapi bila pk² balik, compared rege tea set ngan dinner set dia xde ler jauh bezanya hampir rm100 jer bezanya baik aku up terus jadi dinner set kan. Puas hati gitu kan
Yg nih kat KL pun belambak tp da alang² shopping beli ler terus.

Antara sebab utama ialah leh ler ku jadikan point nanti, lagi senang ler aku nak wat alasan ngan tokey kedai nanti bila sesi tawar menawarkan.alasan kan..ahaks. ayat stereotype yg aku slalu guna utk sesi tawar menawar nih cthnya mcm
"ala tokey, leh la kurang lagi sket jer, saya kan dah beli banyak barang kat kedai tokey nih kan."


Yang ni pun ai like... coz yg real dia lagi cantik dr gmbr kat kotak dia.

So raya tahun nih tetamu² kat umah aku leh ler merasmikan beberapa set² barang-barang aku nih. Silakan yer kengkawan semua yg yang jauh yg dekat...kawan² blogger pun dijemput skali dgn berbesar hatinya ke teratak hamba yg tdk seberapa ini...heheh.tapi seriyes silakan ler dtg..jemput ngan ikhlas nih bukannya ajak² ayam jer tau.






Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!