Header

Thursday, June 12, 2008

Tag: Tentang Aku dan Dia

Alamak....aisehhmen sowi ler ADDA. Adakah tagging yg ditujukan utk k.Mas itu utk saya????muahaaaa...camne lak aku leh tak terperasan tuh. Ada baca tp erm...xprasan ngan nama sndrik maklum ler dok prasan di alam maya nih nama glemer lagi glamour dr nama betulkan...ampunkan patik kerna xsedar diri sebentar.....kwang3x. k ler akak jwb tagging nih ye Adda.


APA TENTANG SUAMI YANG ANDA SUKA :
Yuppy betol mcm kata Adda of course byk yg kita suka psl husband kita thats way kita choose dia dlm ramai2 tu kan...

-Cool n Penyabar
Baru sekarang aku sedar sbb pertama yang membuatkn aku leh terjatuh chenta ngan dia agaknya sbb sikap dia yg cool dan penyabar tuh. Aku nih dah ler cepat panas n naik angin kalu ada yg xkena and cepat lak merajuk huhuh...yeker ek???bab yg cepat merajuk tuh aku kureng percaya sket tp dah dia slalu ckp aku suka merajuk. tapi dia sabar n selalu pujuk2 aku ngan manja.huhuu ai like....kwang3x

-Penjaga n Pelindung
"akulah penjagamu, akulah pelindungmu" haaa...mcm lagu 11 januari kesukaan ku ittuh. Prebetsabu pun mcm tu ler. bila ada ngan dia aku rasa selamat n selesa sbb tau ada dia utk menjaga aku dlm apa jua situasi aku.

-Penyayang dan Bertanggungjawab
Mmg seorang yg penyayang dan bertanggungjawab. menyayangi aku sepenuh hatinya. mana aku tau penuh ke separuh ke?????huhuh sbb dia slalu ckp gitu n aku pun leh nilai sendiri gak ler. walau bermacam2 dugaan dlm hubungan kami samaada sebelum n selepas dh kawin ni pun, tp dia tetap percayakan aku n kenal siapa diri aku yg sebenarnya walaupun ada suara2 sumbang dan juga rekaan umpatan yg dicipta semata2 untuk melemahkan hubungan kami namun kesetiaannya padaku tetap utuh.chewahhhh...ayat jiwang nampak????tapi nih reality tau bukannya memain tau.

-Komited and Knowlegable
Dalam sume hal mmg bab nih aku plng nampak benda yg bersinar dlm diri dia. Kira aset dia plng berharga la. Bukan saja dlm hal kerja saja dia komited namun dlm apa2 saja hal pun.Bab yg knowlegable tuh plak pada akulah erk...tanya ler apa saja perkara n dia pasti ada jawapannya. i mean jawapan yg bernas ler bukannya jawapan pak lawak or jawapan bodoh ok. even benda tuh dia xdelah tau menyeluruh tapi basic still ada. aku ckp nih bukan saja dlm hal PC, IT or yng sewaktu dengannya malah apa saja perkara. Kiranya dia nih mcm google search aku ler time2 xde internet connection tuh kan. so slalunya kalu time offline aku akan rujuk dia dulu ler then dah dpt basic dr dia baruler aku akan go further ngan google search yg betul2 tuh..huhuh

ADAKAH ANDA SEORANG YG ROMANTIK?

Boleh tahan ler gak tp agak kureng sket kot....huhu.prebetsabu lg romantik kot n dia lagi caring.bukan kata aku x caring tapi aku nih jenis yg malu nk tunjuk agaknya tapi dalam hati tuh sayang amat..hanya tuhan je yg tau.entahler aku nih jenis susah nk tunjuk n lafazkan kot jenis amik jalan mudah alaaa...dia tau lah tuh. xkan xtau2 lagi kot....susah2 sikap mcm ni..harus aku kena ubah nih sikap ni nih. korank sumer jgn ikut pael aku nih tau

LUAHKAN PERASAAN SAYANG ANDA :

Alamak.....ni ler yg susah nih. kan aku dh bitau td...aku nih jenis yg susah nak meluahkan...huhu lebih2 lagi prasaan2 yg ala2 romantika d amour nih.erm..camne ek???huhu..segan weeiii. ginilah Viey paste lirik lagu kat bwh nih, special dedicated utk Biey. occay sayang. Biey, Viey sayang sgt kat Biey.

Matahari.. menyinari seisi bumi
Seperti engkau
Menyinari roh didalam jasadku ini
selamanya seperti hujan
Kau basahi jiwa yang kering

Hidup ini indah .bila ku selalu
Ada disisimu setiap waktu
Hingga aku hembuskan nafas
Yang terakhir dan kita pun bertemu

Kau bagai udara yang kuhirup
Disetiap masa.. Engkaulah darah
Yang mengalir dalam nadiku

Maafkanlah slalu salahku
Karna kau memang pemaaf
Dan aku hanya manusia

Hanya kau dan aku..dalam awal dan akhir



APA YANG ANDA MAHU DARI PASANGAN ANDA?

Aku cuma mahu dia sentiasa ada disampingku sentiasa coz dialah pelengkap hidup aku dan pelengkap kepada kekurangan aku. so bila dia ada ngan aku barulah aku akan rasa kesempurnaan itu. Selain dr tuh ku jua sentiasa berdoa agar ikatan hubungan kami nih sentiasa diberkati dan dirahmati olehNYA hingga ke hujung nyawa. Mahu dia sentiasa dpt menjadi pembimbing dan pelindung hidup aku n avin damia dan maybe adik avin damia nanti.insyaAllah.amin.
Camna?

4 Comments Uols:

prebetsabu said...

aduh.. ilang konsentrasi b kat site nih....... ehehehe

neway, thnks.... jauh di lubuk hati b ni pun tau siapa sbenarnya seorang insan bernama Mastura aka Masviona..

masviona said...

:)
thnanks Biey.
mmmmmmuahhhhhhh..syg dia
:)

Ada Ayrissa said...

akhirnya yer kak mas..
hehehhehehe...

masviona said...

punya le lama nk leh publish ni..akhirnya siap gak...:)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!