Header

Monday, July 21, 2008

Baru Kuar Workshop

Lepas siap² bekfes....aku siap² kemas umah lak mcm basuh kain, kemas dapur, cuci toilet, basuh pinggang, basuh mangkuk, mandikan Avin Damia, tukarkan lampin anak...(saje je tulis keje yg aku wat satu² nak kasi keje aku bg nmpk byk..muahaaaa...silalah gelak mcm hantu) . Prebetsabu lak keje dia meng 'vakum' bilik² kat tgkt atas dan juga tgkt bawah....haaaaa....terbuktikan..kan keje prebetsabu sket jer....huhuhuh (nakal nye bini dia nih....ampun b..gurau je....jgn marah nnti cepat tua tauuu)

Then lepas dah siap² sume tuh, amik avin kat nursery..terpaksa anta dia jap pg tuh coz nnti dia jd tukang sebok lak time kitorg nak mengemas tuh, nnti terus jadi cam kapal pecah lak umah ku syurga ku ini dikerjakannya...huhuh...lepas dah siap² sume kami terus ke bengkel kete coz pepagi hari tuh dah kol bengkel n diorg inform My CITY dah siap di repair...huhuu alhamdulillah akhirnya siap jugak.

Masa o.t.w tuh, my mama kol ajak gi ke tasik perdana for Laman '08. korang buat² paham jela erk, my abah kan dulu technition kt bahagian landskap² n seni hiasan taman ni sume kan ngan PKNS...tambah² lagi hobi my parent in law in dlm bidang landskap n garden² nih mmg xleh nak disangkal lagi tau..kalu korang xcaya dtg ler umah PJ tgk camne laman diorg..bukannya tuh ajer bungaan² kat umah aku pun byk yg diimport dr sana tau...huhu..ala my abah kan dulu ada company sendrik lagi yg wat keje² landskap nih...lagipun yg ptng tuh mmg hobi dia...so conclusionnya, mmg every year kalu ada exhibition camni mmg dia akan gi n x pernah miss pun...mcm pesta flora ke apa ke...n org yg dia akan ajak temankan dia dah tentu² ler prebetsabu's family...dah tuh katanya anak laki tunggal kan..so aku nih menantu pempuan sorang jela (ala² menatu kesayangan gitu ler...angkat bakul masuk sendrik lak aku hari ni)...huhhu...tp oleh kerana byk urusan yg terpaksa aku settlekn di bengkel tuh so agak lewat baru ler smpai ke PJ so my mama cadangkan pegi esok jerla pepagi tuh kn...best sket gi pagi² kan so malam tuh my mama n my abah tdo kajang umah kitaorng.

nanti aku update gmbr kat Laman '08 ek...skrang nih layan dulu gmbr my city ni pas kuar dr bengkel ok!

Alhamdulillah...syukurlah sudah kembali sprti keadaan asalnya.

"Ya Allah Ya Tuhanku, semoga kau melindungi kami hambaMu yg lemah ini disetiap kali perjalanan kami semoga tiada perkara yg buruk dan tdk diingini berulang lagi. Hilangkan lah sikap leka dan alpa dlm diri kami supaya dapat mengelakkan kami daripada mendatangkan kesusahan kepada diri kami, penumpang kami serta orang² disekeliling kami. amin"

doa ini insyaallah akan aku slalu amalkan...huhuh cukuplah dgn pengalaman lalu..cukup mendebarkan aku walaupun tiada apa² kecedaran pd aku n pihak lawan...alhamdulillah sekali lagi.
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!