Header

Friday, July 18, 2008

Dinner...

Malam semalam setelah agak berkurun lama aku tidak masuk dapur, eh silap dapur slalu masuk tapi...sudah agak lama tidak menunjukkan kepakaran memasak...haaaa baru betul ayat tuh....yelah sejak maid aku telah ku hantar ke agensi last week, kalau tdk makan di luar tapau aje makan dirumah kalu tidak pun masak je maggi utk prebetsabu...huhuuh...sungguh kesian skali suamiku yg tercinta itu. Plannya malam kemarin lagi aku nak masak tapi tetiba je petang tuh aku diserang sakit perut yang amat sangat smpai dkt² kol 10 pm gak le baru reda sket so xderla aku memasak...melepetttt jer aku atas ribaan paha si Prebetsabu, nak melayan kerenah Avin Damia pun dah xlarat dh tau...bior kan ajerrr lah kalu budak cute tuh nak korek hidung ke tarik² rambut ker....very the x larat dollllllll....siot jer...nak kata PMS dah nk smpai hujung dah..bukannya first day or 2nd day lagi...entah senak semacam je perut...berangin jer rasa.

So smlm, oleh kerana kesian kat Prebetsabu yg mcm dah kebuluran tuh, aku pun memulakan proses memasak ler.....so inilah hasilnya...jeng..jeng..jeng...


sambal udang petai...udang nih still rasa fresh even dah hampir seminggu dibeli....berkat disimpan didalam fridge yg ada teknologi nano....muahhahahhaa

Siakap Stimmm....nih gambar masuk skali ngan bekas² pengukus...berasap² nih baru je kuarkan dr steamer nihhh...2 ketul cukup ler utk aku n prebetsabu n sesekali disuap gak ke avin damia...sekali dia suka...isi ikan nih pun masih fresh...nyummy....taip smbil kecur air liur...teringat masa makan semalam

akhir sekali.... baby cucumber (yg dah tua...xbrape nk ummpphh dah la) beserta ngan budu serta durian...tdk kulupa.

cakap psl durian, aku terlupa nak wat entry pasal durian yg berlambak kat umah, yg makannya aku seorang. alkisahnya begini, adik ipar to be aku balik ke kg nya n mengirimkan buah durian kepada aku (buat my sis lah yg khasnya), adik aku sempat makan sket jer coz keesokkanya tu dia lak balik kg.
on the same day lak jiran sebelah umah pun menyedekahkan durian dr kg nye gak kepadaku. Aku mmg suka duduk sini jiran sblh menyebelah mmg baik ok setiap kali musim buah sure aku akan dpt merasa jugak, kalu tak jiran belah kanan, jiran belah kiri...jadinya kenduri durian le umah aku....sampai busuk² sndrik lah jugak durian tu...habis tu aku je nk makan, aku pun byk mana sgt larat nk melantak sensorang kan..kan???...prebetsabu mmg xsuka durian...so kekdahnya aku amik je memana yg ok n aku simpan utk wat tempoyak..coz prebetsabu suka tempoyak. ada gak aku bg cadangan nak bawak jer durian tuh kat opis tapi prebetsabu tak setuju lak dia kata nnti satu opis bau durian...so jadi tempoyak jerla ko durian oooi..

Jadinya ini jerlah menu dinner kami smlm, prebetsabu makan smpai licin sambal udang petai tuh...sampai menambah nasi 3 kali..huuhu...gumbira rasa hati tgk suami ku makan masakan ku sampai licin. Smlm gak kami menonton wayang scary movie dipanggung sendirik (atas katil ngan menggunakan screen laptop)..long khong 2....very the scary ok...tutup sume lampu...huhuh.
Camna?

2 Comments Uols:

prebetsabu said...

huhuhu.. kenyang tahap ular sawa smlm...

bole dikatakan sambal petai tu, just 2-3sudu je yg viona amik... yg lain tu aku yg kasik perabis... klu la ada urine test, sure aku positif petai.. hahaha.. masuk toilet kene simbah air byk2....................

siakap tu pun best.. walaupun kata viona, tak cukup bahan... tp tetap sedap ditelan.. damia pun suke... berulang2 dia mai kat meja makan.. "ehhhh..ehhhhh eeeee" suara dia nak mintak disuapkan.....

budu + durian.... best.. tp lg best klu budu+tempoyak.. ehehe ntah napa tekak aku tkleh terima durian dalam bentuk asal.....

overall, aku bg 4.5/5 utk masakan viona smlm... lagi 0.5 aku reserve sbb viona kata tak cukup bahan.. so klu cukup bhn smlm, mau 10/5.. terkeluar carta...

abis la aku gemok la camni....

ahahah..

masa tg klongkong2 smlm, damia behave sgt2... pandai lak dia.. terigt masa bwk dia masuk wayang citer duyung artu.. camtu la dia.. senyap je n duduk penuh asyik tgk skrin.....


thanks viona my luv.

masviona said...

hehehhe...
senyum merengngehhh
senyum smpai ke telinga...
:)....ahaksss
giler prasan

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!