Header

Monday, July 07, 2008

Karut lagi Mengarut

Aaaarrrgghhhh.....aku melalui tahap keserabutan n kekalutan minda yg agak karut lagi mengarut bak tajuk lagu Nadia AF6...huhuh....tp tajuk lagi nadia tuh kalut lagi mengarut kan...aaarrr lantak laa. Apa yg aku rasa sekarang gerammm ada sakit hati ada...risau ada...sedih ada..huhuu sedih siotttt.

Masalah nih berturut² dtg serentak....masalah kedai yg terpaksa aku tutup wat sementara waktu atas sebab² yg xdpt nk dielakkan walau seinci pun...syg beb aku dah labur byk modal dah tuh..sehari tutup kalu...mana nk ada wang masyukkk...mslh My City lagi...rindu gilerrr siot berpisah ngan kete tuh...terpaksa lah naik Waja wat smtara waktu nih...masa dia ada xde rasa perper...bila dia xde baru ler rasa ini xkena itu serba salah...ini xselesa...ada jer aku ngomel....tu pun smpai waktunye nanti maybe aku kena naik moto balik kot...Waja nih pinjam smtra je dr Prebetsabu punya kakak nnti lepas dia dah balik dr cuti² shopping sakan kat bandung ngan My Mama aku kena le bg balik. errrmmmmm camne nih lagi 2 weeks baru My City siap...waaa lama lagi tuh.

Tambah lagi ngan masalah CIMB bank nih, duit prebetsabu stuck kat CIMB bank dh hmpr 3 weeks....prebetsabu dah hangin siap complaint smpai ke Bank Negara Malaysia tau, yerla komplen kat CIMB xjadi apa korang tau tau, mintak berckp ngan first level call centre CIMB tuh pun dia wat cam blur² jer, bila org hangin asyik dok ulang cek leh kasi no aduan cek, no ic encik...padahal dah berpuluh kali dah mintak..bodoh piang betol la..dah komplen kat BNM baru kelam kelibut staff CIMB nak kol tnya....dah puas hangin...mengamuk kat call centre...habis prebet cc kn surat complaint tuh kat persatuan pengguna kat mcm² lg la smpai buletin utam pun di hantarnya . Al kisahnye begini, cek duit prebetsabu dr RHB bank, RHB bank depositkan cek tuh ke dlm akaun CIMB bank Prebetsabu pd 16/6/2008 n officer tuh kata suppose clear pd 19/6...kiranya dah leh wat kuar ler duit tuh..tapi smpai ke hari ini float pun xde dlm sistem CIMB.....huhuhu...bila col alasan diorg sistem kami mengalami gangguan teknikal...mcm² cara dah buat...asyik dok bg alasan yg sama...weeeeiii..

"thamby kot ye pun ada masalah ngan sistem xkan ler smpai berminggu² wwweeeiiii"....

Oleh kerana cek yg stuck nih...mcm² masalah lain yg timbul n mcm² gak benda lain yg dh diplan juga turut terseret sama n turut hang jugak...mana yg aku xhangin....erm...utk makluman total cek itu bukan bernilai RM seratus dua ok tapi nilai dia RM puluh K. sapa yg xrisau ok....jaman sekarang nih mcm² leh jadi..senangkan dengan sms pun sindikit curik duit nih leh terjadi..dapat 1 sms reply sms tetiba je duit dlm akaun leh lesap...mau jantung aku tak ber dak dik dut...bunyi jantung kuu...haaaa...kalu betul hilang mau aku bergelek bukan sptri haiza dak dik dut lagi dah tapi mengalahkan inul darasista ngan goyang gerudi nye nanti aku rasa.

lagi satu masalah yg aku rasa nak lempang je muka si pembawa masalah ini adalah dengan maid aku....huhuh yg nih lagi ler masalah karut lagi mengarut nih. aku baru dpt tau yg dia berani kuar malam² kol 1-2 pg semata² nk jumpe pacarnya diluar umah...kuar ikut pintu belakang.......ooooiiii...makk ko...byknye masalah ku. dah le hisap rokok dlm rumah aku..aku diam lagi malas nk bising²...dah berapa kali nk kuar umah bwk Avin Damia...nasib baik terserempak ngan aku...aku nasihat....kata dah insaf....padahal baru je tertangkap bercinta ngan bangla...time nih aku panggil brain wash sket....insaf ler sekejap...menangis teresak² ucap terima kasih ngan aku n Prebet sbb mengingatkan dia ngan tnggjwb dia ngan anak² dia kat kg halaman nuh...xsampai sebulan pastu dah ada pacar baru...org sekapal lak...indon..tu yg lagi berani tuh...dasar B_T_N_ gatal bawah tuhhhh....haaaaa kena kat aku sebijik. Mengadu ngan agen pun...soh kasi kaunseling je dulu...haaaa tgk sekarang niih...dah jd setruk nih dah...aku nk wat garang² pun risau..anak aku ada ngan dia kat umah....huhuhuh dilema sungguh. Pendapat korang apa yg aku harus buat ngan maid yg xsedar diri camni???
Camna?

8 Comments Uols:

histeric said...

Campak ke laut je viona..gasak ler dia...
bior aje dia berenang balik ke indon...
gataiii pantat sgt....biar padan muke dia

prebetsabu said...

klu ikut hati, mmg nak campak je.. bior dia tau.. tak kenang diuntung.. kitorang punya la layan baik ngn dia.. sbb kita tau setiap manusia ada maruah.. dia kita anggap dia sebagai pembantu. bukan hamba.. tp tu la.. manusia ni cenderung menyalahgunakan kebebasan......

skrg kita tgh tunggu time yg paling sesuai utk mengkantoikan dia secara terang2... kumpul sume bukti.. once bukti dah cukup, siap la... tp apape pun, jln akhir dia, mmg nak kene htr balik ke indon je minah ni.. dulu beriya2 janji taknak wat bende ni.. skrg ni bertambah over.. peluang telah diberi..

mmg mcm2 prob sejak kebelakangan ni wat otak aku bercelaru.. kusut.. sampikan ada sesetengah tanggungjawap aku sbg ketua keluarga n suami kpd viona agak terabai.. maafkan b.. maafkan walid.. tp b perlu ruang utk bernafas.. byk sgt cabaran dalam idup skrg ni.. personal life.. hal opis lagi... alhamdulillah.. masalah d Alhamra beransur reda dgn penutupan sementara.. tp still ada baki lagi masalah tu..

Kereta lagi 2 minggu lebey kuang baru dapat.... nak beli kete baru pun lamabt gak... takpe la.. sabar... setiap sesuatu pasti ada hikmah..

cek masih tak clear.. tp dah kol rhb utk kenselkan payment dia yg awal kat cimb.. so aku soh bukak payment kat akaun lain lak.. insyaallah lg 2-3 hari settle.. pelan2 kayuh.. takpe viona.. takkan lari kenderaan idaman yg dah setahun lebih kita usya tu ehehhehe...

tunggu berita n kabar gembira lak lepas ni..

tp apapehal, minah indon tu mmg tak tau diuntung.. nak menggatal je kejenye.. jgn nnti dia mai akal setan dia tuduh kita dera ke.. sexual abuse ke.. mmg nak makan penerajang aku la....

prebetsabu said...

so kesimpulan yg dapat disimpul oleh kajadian2 ni sume :-

1- jgn bagi muka kat pembantu umah... kelak dia pijak kepala... takyah nak wat baik or kesian.. percayalah.. kitorang dah kene...

2- jgn bg pembantu umah berkawan2 ngn pembantu umah jiran2. kpd yg ada pembantu tu, jgn la biar dia pi jalan2 ptg2 kuar umah.. nyusahkan majikan lain mcm aku ni.. kontrol la pembantu korang tu.. bertanggungjawap la.. bukan apa.. tp kitorang pasan pembantu lain suke mai ptg2 sembang2... nyampah aku.. time sembang ni la byk perancangan jahat dorang.

3- jgn langgar kete org.. malang mmg tak berbau.. in case terjadi gak, jujur n bertanggungjawap la.. takyah putar belit.

4- CIMB mmg nyusahkan customer!

Anonymous said...

CIMB bank mmg cam hampeh...bukan ko or aku je yg terkena ramai lagi...

minah endon mmg xleh wat baikkk....makan dalam tau...sundal malam betl lah...eeeiii

masviona said...

waaaaa...pnjg betoiii komen prebetsabu..ni dah leh wat entry lain dah nih

yes...minah endon mmg pndai purak² depan kita ckp baik² siap gelak2 lagi..blakang kita leh dia kami dekat pacarnya menanggis2 semata² nak soh pacarnya belikan hanset

alasan dia senang jer...kami xbg dia berhubung ngan famili dia di indon sedangkan kami siap dial famili dia n then bg tepon tuh kat dia soh ckp snrik apa2 yg dia nk ckp...hampeh tol le minah nih...gasak ko ler aku dah nk anta ko balik dah

masviona said...

n CIMB bank mmg suck....jugak hampes

ummu_hanis said...

akaknye maid dulu pun cam hampeh. 3 bulan jek leh harap. pastu asyik tgk tv je. paling sakit ati bila dia dah start join bebudak main video game. apa lagi. halau je blk indon. pastu serik dah nak amik maid

masviona said...

hii kak ummu_hanis,
kalu takut camtu leh tahan lagi kak ini wat keje terkutuk....huhuh
nauzubillah...
x koser saya nak dgr dia tipu² n wat² citer lagi..tu pun lepas puas hati ngan hasil siasatan baruler saya bertindak

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!