Header

Monday, July 28, 2008

Kerna Gigitan Nyamuk

Memula kena gigit kat nyamuk, dek kerna kulit dia yg sensitif ditambah lak dia yg teramatlah suke menggaru.....hambek koooo, terus berkudis jadinya. Dah puas aku bising jangan garu n kutis benda tuh dia still gak kutis² smpai berdarah u'olls. eeeeiii....kalu aku marah sket xnak kasi dia kutis..terus mencebek....bebek muncung² bibir then nangis. bistu camne lagi aku nak buat. kalu walid dia marah ok lagi aku aku yg marah terus meraung u'olls. dah tuh lagu mana, kita bukannye nak marah tp xnak kasi dia dok kutis² tuh.

my mama n my dad ckp "buruk daging gak nih budak ni nih". prebetsabu lak ckp..."haaa, sejibik mcm bonda dia xleh rasa gatal sure nak garu". nak wat camne saya pun ada penyakit nih gak u'olls..penyakit kulit sensitif n allergic..kalu dulu lagi teruk...sampai xleh berpeluh sket badan sure akan kuar bintik² putih yg gatal...eeeiii xtahan gatal saya ngankeadaan itu..nasib baik skrang nih dah xde dah....tp efek dia smpai ke hari ini saya xleh pkai barang² nikel or tiruan barang kemas zhulian sori ler yerrr or perper yg xtulen tuh jgn harap saya leh pkai ok.pkai 5 minit jer sure kulit saya dah berbirat merah² gatal. seriyes saya hanya boleh pkai emas 916 or emas tulin yg lain, white gold n silver 925 yg tulin sahaja ok. kalu platinum tuh lagi boleh kot. Tapi syg skali sy xde dlm simpan perhiasan drp platinum lagi so far. tapi prebetsabu agak beruntung kerana saya jenis yg tdk suka memakai barang kemas sgt. sket² tuh leh la dah namanya pun femfuan kan.

ni kisah benar tau, masa sanding saya ada ler pkai rantai time memperagakan baju evening dress kan...xsmpai 10 minit pun saya dah dpt habuannya. habis keliling leher saya merah...huhuh.malu aiii tau...nasib baik bukan merah setompok².

sampai sekarang saya hanya boleh pkai brooch kat bawah leher yg plastik saje u'olls. alah yg rege dia rm1 satu tu ler kat pasar malam. giler bertuah prebetsabu ni kan dapat isteri yg hanya pkai brooch plastik sahaja.huhuhh....ayat poyo sambil ayat membodek sbb smlm dia telah membelikan alat² kosmetik body shop saya.ngeh..ngeh.

so berbalik kpd si cinonet nih, sy hanya mampu menampalkan tangannya dgn plaster sahaja. itu pun kena selalu tgk² gak coz plaster pun dikorek² nye jugak. saya tampal plaster itu bertujuan utk di xnampak luka dia n tidak mngutis² lagi luka dia tapi sangkaan saya melesat coz kalu saya leka dia akan kutis² plaster itu. Puas sudah saya menyapu minyak gamat n minyak² yg lain ngan doa moga kudisnya itu cepat kering n cepat sembuh supaya Avin Damia tdk dapat mengutis² nya lagi. jgn tggl parut juga itulah doa saya.
Camna?

1 Comments Uols:

prebetsabu said...

teringat lagu jampi zaman aku bebudak dulu klu nakal sgt sampai jatuh/luka mesti org2 tua akan baca mentera nih:-

Tuku takal balik pintu...
orang nakal mmg camtu..... fuuuuuuuuhhh...

ihihihih.. tp ni damia bukan dia sengaja nak derma darah kat nyamuk tuh.. nyamuk tu yg gatal2 nak manja2 ngn damia.. jahat sungguh nyamuk tu.. harus tiap ptg lps balik keje aku spray segenap pelusuk umah.. nyah ko nyamuk dr umah aku!!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!