Header

Monday, July 28, 2008

Kronologi jln² Habiskan Minyak Kete

Weekend yg penuh hectic..shopping smpai poket prebetsabu kering. heheeh..xperla erk b dh kering poket kite keringkan kad kredit b lak ek???alaaaa...leh la kata nk shopping rayakan. Jalan² smpai naik lemah lutut dan jalan² pandang² jeling² sampai naik juling mata.huhuh

Sabtu

-dr umah - Hentian Kajang
refer entry sblm nih

-Hentian Kajang - Semenyih
refer entry sblm nih

-Semenyih - Umah
balik umah le per lagi kan.

-Umah - Subang.
(shopping kain pasang utk baju raya yg entah ke brape pasang. Apa nak heran kan dah mak mertua yg jadi tailor. save budget utk upah jahit kan. beli kain sepasang dua as a hadiah my mama dah heppi dah)
dia pun sebuk nk memilih kain gak. aku ngan my mama sebuk pilih kain. prebetsabu jaga anak ngan my dad. Ni ler dia kalu menantu jumpe mertua kan, tinggalkan anak kejap pun xperla janji leh carik kain yg the best n vogue gitu kan.


-Subang - PJ Oldtown
(balik rehat² dan lepak² smpai kemas² brg. This week, my mama n my abah tidor umah i lagi coz dia ada hal sket)

-PJ Oldtown - Seksyen 2, Bandar Baru Bangi
my mama nk htr baju nikah sedara kitorg yg bakal nikah on 9hb september nnti.



Ahad

-Umah - PJ Oldtown
anta my mama n my abah

-PJ Oldtown - Kelana Jaya
kenduri kawen member kat dewan kastam, KJ.

-Kelana Jaya - Seksyen 13, Shah Alam
shopping kain tudung

-Seksyen 13 - Kompleks PKNS, Shah Alam
shopping lagihhh...habis kan duit

-Kompleks PKNS - Puchong
settle urusan sket sebyk serta membuat payment dah kata bershopping sakan kan. so bil jgn lupa byr.hehe

aku gi shopping ngan berkebaya lagih u'olls. dah kata baru balik dr kenduri kawen kan. redah jerla malas nak bawak baru salin² bagai.


-Puchong - JUSCO, Tmn Equine, Sri Kembangan
shopping n shopping lagi

Tmn Equine, Sri Kembangan - Umah
balik umah...kemas² kan diri sendrik, kemas² kan diri anak n laki (laki pun harus kita gak yg kemaskan u'oll.hehe). prepare utk gi keje esok, seterika baju sume, kemas barang² avin damia nk gi school n layan tenet yg mcm hampeh smlm. oooo streamyx nape ler ko teruk sgt smlm. membazir je aku byr mahal² tau..servis cam sengal jer.


Itu sbb ler My City baru nak masuk 3 years lebih pkai odometernye ngalahkan odometer kete yg dah pkai 7-8 thn jer KM nye. sbb tuler jugak, dulu my city cukup sebulan jer dah kena anta servis. yerla time tu aku kan opisnya jauh, ulang alik keje dr umah pun dah bape km dah kan....melayang lagi RM...tu lom masuk RM yg aku labur kat petronas, shell n esso lagi tuh...huhu. Nasib baik ler servis HONDA nih mmg tip top memang aku berkenan ler ngan honda malaysia punya servis klu korang nak tau every year aku dpt birthday card siap ngan hadiah skali tau. even hadiah dia biasa² je pun tp cukuplah kan. bukan tuh jer slalu je ada gak sumthing klu diorg ada even perper. honda mmg aku suker....tp bukanlah aku nk kondem barangan tempatan pun tapi kan setiap org ada citarasa yg tersendirik kan. so dah aku suka ngan honda so korang layan kan jerla errkk...:) peace no war k.
Camna?

2 Comments Uols:

sue-ana said...

pergh,boleh mabuk bershoping xhengat begitu. Alangkah bahagianya kalo dpt suami spti abg prebetsabu yg sudi meng"swap"kan kad emas itu tanpa perlu byk bertanya.muahahaha.(",)

masviona said...

:)
mmg sonok lah sue klu dpt shopping nih...leh jd terapi tuh dikala marah n tensiiii...tensiii

tmbh lg sonok klu ada org yg huluq...huhuh...kita pilih jerla

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!