Header

Monday, July 21, 2008

Laman '08 @ Tasik Perdana

cerita di hari ahad yg sungguh penuh ngan xtvt

Gerak dr umah aku dlm kol 11am lebih dah pg Ahad tuh, bistu nak wat camne dah anak menantu dia nih anak beranak punya ler lambab bersiap. bistu camne nak cepat kan, lepas dah bangun tdo slalunya ada lagi satu sesi sebelum mandi...huhuu sesi itu dinamakan sesi melepak n bermanja-manjaan diatas katil disamping melayan karenah si lilttle princess avin damia...errrmmm...tapi aku heran gak, kami kan sblm wujudnya avin Damia pun gini ler peel kami hmpr 4 thn yg lepas bila bangun dari tdo xde terus mandi or bersiap-siap ke apa kami ada sessi bermanja-manjaan n melepak-lepak sambil bergolek-golekkan diatas katil...huhuh..itu ler rutin kami sejak dr dulu lagi...skrang ni ada Avin Damia lagi ler panjang sesi tuh...patutnya kalu dulu sesi tuh makan masa setengah jam ke sejam or plng maximum pun sejam setengah ler..tp skrang ni mau cecah ke 2 jam pun ada..tp kdang² kalu angin kus² avin damia dtg mau gak jd cepat or kengkadang jd lagi lamabt.leh kata sejak ada dia nih jadual xberapa nk menentu ler dah tuh nk kena layankan mood dia dulu kan....huhuuuuu....mak aaaiii..lebarnya aku stori mori pasal sesi melepak atas katil nih.

Ok bebalik semula pd kisah kuar lewat tuh, yelah lepas sesi manja² tuh barulah kami bersiap n baruler turun bawah utk sarapan...mama n abah dah ada bawah dah...so lepas dah wat perper yg patut tuh barulah kami kuar ke destinasi yg kat atas nun...Laman '08.

Tak der per sgt nk criter sama gak mcm thn² yg lepas, org ramai sgt then kami mmg xsempat nak me'round' sumer kawasan cuma memana yg larat jer..tu pun, tercunggap² gak ler sumer.

Apa yg aku beli aku kat sana???? korang nak tau ke??? xde menda sgt pun, membeli apa yg patut jer pun, cuma menjamu pandang mata jer yang lebih sambil mencari² idea baru...tapi sempat gak ler aku membeli anak mangga harumanis nama dia utk aku tanam kat depan umah aku nanti pastu beli ler sket baja tanah preagro dan juga baja taik kambing. My mama lak sempat sambar bonsai dan juga starter kits utk bonsai dan juga sedikit jenis baja n tanah....anak dara cumel aku tuh punya lah tahan dengan panas berpeluh² almaklumlah dia kan menurun dr walidnya peluh bagai diperah² kalu kat tempat panas sket...huhu mcm puteri lilin jer anak dara tuh...tapi maintain ok....... xde nk wat perangai pun...behave jer dia..maklumler dia kan suker berjalan mcm bonda dia...huhuh.

walau dimana pun berada, anak dara ini perlulah diberi makan pd waktunya n sila pastikan perutnya tdk kosong...huuhu itu ler petua utk nak bgi anak² kecil kita nih tdk meragam..ye ibu² n bapak² serta bakal ibu n bapak sekalian

aksi manja damia utk memujuk bonda supaya tdk memakainya cap ke kepalanyer....eeeiii la anak ini.bondanya risau kot² dia panas....apa lah syg asalkan bahagia dah lerr

pasangan sejoli...kalu kat area PJ Oldtown tuh, kalu kat areapasar ke or area² yg berdekatan tanya ler pasal pasangan nih...sure ramai yg kenal woooo...mmg dah terkenal psngan serasi kemana² pigi pun mesti berdua looorrr..

n...niler dia bakal penganti..penyambung warisan...Insyaallah...amin

Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!