Header

Friday, July 11, 2008

Nasib ada adik

Semalam balik je dari opis, perut berkeroncong utk ana giler. Kepala aku ligat dok pk nak masak apa nih dah ler penat dah tu mata ngantuk giler lak....errmmmm cam alasan org malas jer...tp seriyes tau aku ngantuk n penat smlm. Bibik dah ler dah xde so aku akan kembali ber3 semula ler lepas nih sementara nk tunggu replacement dr agensi tu pun kalu ada rezki kalu xde bertiga kembali ler. Avin Damia lak tersenggih² tengok Bonda n Walid dia dh smpai umah, mula ler nak melasak tunjuk skill terbaru dia...huhuh. itu anak dara haaa...manyak lasak ooooo.

Dalam² dok melayan anak dara tuh sempat gak le mata mandang ke meja makan, sekali tgk cam ada something je kat bwh saji tuh... tnya adik masak ke??..sekali dia jwb...ada masak..makan ler...aku pun apa lagi terus hidang n apa lagi lepas tuh terjah ler....

aku tukang hidang jer...adk aku yg jd chef utk semalam


Rezeki jgn di tolak...yer dark??? ada kari ikan.....ermmmm aku pun lupa le apa nama ikan yg aku beli tuh...aku beli ikan yg dah siap potong2 tuh, ikan nyot² ke ikan susu entah ler dah lupa..n ada jugak ayam goreng berempah...fuhhh pndai gak adik aku masak erkk????..smpai prebetsabu mengigit jari makan ayam nih...n ada gak pencuci mulut...agar² strawberry. untuk menambah selera aku potong² kan baby cucumber sbg ulam utk mlm tuh. baby cucumber nih best tau korang..ranggup n menyelerakan tapi xslalu ada kat supermarket tuh dia ada masa² dia jer. kalu time ada tuh pasti akan ku sambar 2 pack...uhhh sedapnya kalu dicicah bersama budu...huhuh.

Itu hidangan petang smlm...menjelang tgh malam tuh aku saja ler nk mengediks kan diri gi ke JUSCO equine park sempen J Card Day kan. errrmmm...ya ammpun...aku hanya sempat menyambar 3 pasang baju avin damia n setin susunya sahaja kerana makhluk tuhan punya ler ramai smpai nk berjalan pun tak boleh....

ya Allah...punya la ramai manusia tak ku sangka mengalahkan J Card day kat Mid valley gayanya. masa nk smpai tuh dah terkejut dah coz tgk kete melimpah ruah org parking kat tepi jalan kan...smpai main road pun penuh kete parking tapi aku still kental kan semangat nk masuk gak coz alang² dah smpai kan...
tapi smgt ku xsekuat mana nk mengharungi lautan manusia tuh so kami pun cepat² kuar dr jusco tuh n terus ke Dea Thai Restoran utk menjamu selera...pekena bihun hong kong kat sini sepinggan tapi aku xabiskan pun cuma makan separuh aje...my sis yg kasi settle
errmmmm nape aku xleh habiskan...mayb perut tak lapa sgt n mayb jugak bihun hong kong tuh dah xsesedap dulu lagi agaknya...kalu dulu restoran nih menjadi tempat lepak aku n prebetsabu semasa kami masih lagi menyewa di lestari perdana tuh tapi sejak restoran nih dah bertukar owner, masakan dia kurang kick ler..agaknya tukang masak pun dah lain kot.
Camna?

3 Comments Uols:

prebetsabu said...

mmmm... tu la.. lucky we have masviona's sister to ease our burden.. ye la.. klu tak susah gak nak kene htr damia ke nursery la gamaknya sbb takde org nak jaga...

minah indon tak sedar diri tu kitorang dah humban ke agensi semula.. dasar miang.. penipu besar.. mmg teruk perangai...

aku pon tak sangka adik ipar aku tu pandai masak... hahaha.. sedap gak ayam rempah madu dia tu... ehhehe.. bagus la lgpun dia dah nak kawen dah nnti....

smlm aku tak dpt teman viona shopping ke jusco sbb kene settlekan pasal kereta.. sorry... mujur ada ur sis n her fiancee...

a^T04 said...

tedapnye ayam rempah madu...

masviona said...

errrmmm..aah syedapnya...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!