Header

Wednesday, August 06, 2008

1 year............my lil' princess


Today...a very special day to me n my family.

My lil' princess.. genap setahun hari ini. Setahun yg lepas dia dilahirkan kedunia ini lebih kurang kol 10am dgn berat 2.9kg. Lalu ku berikan dia nama AVIN NURDAMIA ALHAMRA, tapi selepas prebetsabu memberikan greenlight nye lah.

Nurdamia yg membawa maksud cahaya kerbekatan or kebajikan manakala Alhamra lak mengambil sempena nama istana yg menjadi kebanggan ketika zaman kegemilangan islam di Andalusia yg membawa maksud istana kemerah-merahan. Avin lak sebenarnya berasal drp perkataan awin namun kami saje jer bersepakat utk menukar ejaannya kepada Avin supaya menjadi lebih sedap disebut n dieja..maknanya pula idaklah dpt aku pastikan kerana aku mencari² maknanya tetiba tdk pula berjumpe. Doa kami semoga nama itu tdk membawa maksud yg tdk baik.

Masa di awal kelahiran rambut dia amatlah lebat dan hitam sekali tetapi selepas bercukur rambutnya tumbuh dgn lebih halus n tdk lagi selebat dulu.

Genap hari yg ke-6 tali pusat dia dah gugur. masa tuh aku takut giler sbb takut dia sakit rerupanya idak ler sakit...rasanyalah kot n based gak pd my mama ckp coz idak ler pulak aku nmpk dia menangis masa tali pusat tuh tanggal.

Masa bulan ke-5 lak gigi pertama dia mula tumbuh. Dia sampai demam hmpr 2 minggu utk naik gigi nih...huhu risau betul aku time tuh.lepas tuh baru sedar yg dia demam sbb nk tumbuh gigi.

Sejak dia ada hidup kami lebih bahagia (before ni pun mmg dah bahagia je)...n lebih bermakna gitu...aaaahhhh xsanggup kehilangan dia...AVIN NURDAMIA ALHAMRA.....permata hati bonda n walid.


Doa kami utk Avin Damia....."semoga avin damia dpt membesar dgn sihat n cergas n dapat menjadi anak yg baik dan solehah. moga dpt menjadi manusia yg berguna n juga berakhlak kepada bangsa n agama. Tiada apa yg kami pinta drp avin damia selain drp dpt mendoakan kesejahteraan kami di sana nanti. amin......" tulus ikhlas drp BONDA n WALID....muaahhh kami syg Avin Damia.



p/s:Terima kasih pd kengkawan yg ingt besday my lil' princess nih dan wish skali. terima kasih juga pd kengkawan yg tlh sanggup menjadi mak² sedara angkatnya juga....pd anne..jika dia membaca blog ini tq jua utk anne ye.





Camna?

2 Comments Uols:

prebetsabu said...

Huhu.. hepi beday Avin Damia tersayang!!

jgn nakal2 lagi tau.. jgn kuat bebenor merajuk!

sentiasa berusaha ke arah kejayaan ok! jgn mudah putus asa!

We both luv u!!!!


muuuaaahhh (sambil wat muka cute ala damia)

xentari said...

Selamat Hari Ulangtahun buat Avin Damia..Moga jd anak yg solehah dan membahagiakan kedua org tua Avin.. ikhlas dr auntie ys :)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!