Header

Thursday, August 07, 2008

Can Mali Can - a tribute to 1445 yang masih tak kunjung tiba...

Di mana dia 1445 saya
1445 saya sudah ada d paking dealer
Di mana dia 1445 saya
1445 saya sekadar ada d paking dealer

( korus )
Oooh... Can mali can oi! oi!
Can mali can oi! oi!
Can mali can...
Dealer takde cash utk register!

Di mana dia 1445 saya
1445 saya taktau bila bole deliver
Di mana dia 1445 saya
1445 saya sekadar hiasan d tpt parking dealer

( korus )( 2X )
Oooh... Can mali can oi! oi!
Can mali can oi! oi!
Can mali can...
Boking & deposit dah lama bayar...

( solo guitar )

Di mana dia dealer 1445 saya
dealer 1445 saya pandai cakap manis
Di mana dia dealer 1445 saya
dealer 1445 saya sudah tak brani bls sms

( korus )( 2X )
Oooh... Can mali can oi! oi!
Can mali can oi! oi!
Can mali can...
Dah sebulan tunggu 1445...

( solo guitar )

( ulang korus 2X )

Di mana dia janji janji manis
janji janji manis mainan mulut d dealer
Di mana dia janji janji manis
janji janji manis sekadar nak ikat customer

( korus )( 2X )
Oooh... Can mali can oi! oi!
Can mali can oi! oi!
Can mali can...
Ketipungg putar ayat
Ketipung tabur janji
Ketipung takmo balas sms
Ketipung dealer takde cash nak register n deliver kete customer..



well inilah dia luahan hati pelanggan yang telah sebulan menantikan delivery kereta baru dia.. memula bayar booking n full deposit aritu kata paling lewat 2 minggu je hampessss...

sampai skrg tatau bila bole deliver.. ada maslah internal dealer tu sendiri... tak cukup duit!!! bengong nak niaga ke taknak....

nyesal kitorang p booking situ. igt nk tlg bangsa kita gak.. tp camni la kualiti dia

aku harap2 sgt salesman sana tu baca blog ni.. bukan aku nak tutup periuk nasik dorang, tp sbg pengajaran, even sbenarnya di luar kuasa dorang........ power of consumer !!!




*new updates @ 1618hrs gmt
-SA dealer tu dah kol aku td.. dia kata senin ni leh deliver 1445.. tu pon klu sistem ehakmilik, puspakom n jpj ok la...
- dia jugak inform aku yg mitsubishi dah contact dorang atas complaint yg aku launch thru web.
- secara jujurnya, selama ni, SA tu telah mnjalankan tugasnya sehabis baik, tp disebabkan masalah dalaman kompeni dia keje tu, menjadikan order aku lambat deliver. so daripada aku jd org mcm tak bertamadun p ngamuk2 tepok meja, baik aku salurkan ke saluran yg tepat.. so aku complaint direct ke mitsubishi malaysia.
- syabas n tahniah kpd mitsubishi malaysia, kerana bertindak dgn pantas. Dan sorry pada bro SA tu sbb kene bambu ngn mngmnt dia sb aku komplen kat mitsubishi... which pada aku tak patut dia kene bambu, sbb masalah tu bukan dar dia.. dia dah lakukan terbaik dalam skop keje dia.
- apapepun, aku sbg customer berhak membuat laporan tersbut (dan aku amat bertamadun kerana tak hentak2 meja)
Camna?

1 Comments Uols:

masviona said...

mmg sakit hati pun skrang nih!!!
janji² manis yg membuatkan jiwa ini bergelegak jer....eeeiii la

hari tuh beria ckp sbb dh byr full 10% downpayment kete konfirm leh dpt dlm masa 2 weeks

see..skrang dah sebulan dah nih..janji esok..dah smpai esok...next week laaa...sakitnye hati..bg pengharapan kat org

aleh² bila gi gi intai sndrik pndailak ckp ada internal problem lh xleh deliver dlm masa terdekat la..mcm2 lah plak

sengal n hampehhh...cissss

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!