Header

Monday, August 25, 2008

Discharged

Alhamdulillah.....

Takde kata² lain yg lebih baik dr perkataan di atas. Akhirnya setelah 6 hari 5 malam aku satu family berkg di Hospital Pakar An-Nur, maka petang sabtu lepas berakhirlah sudah penantian kami bila Dr. telah memberikan green light utk kami membawa Avin Damia pulang kerumah.

Itupun sesudah dipujuk rayu oleh kami...huhuh. Tapi Dr. still bg syarat lagi, kami kena bawak avin keesokkan harinya utk satu kali sesi rawatan lagi. dia kena amik neubolizer (nurse² kt sana pggl nap...ala pd kita nk senang ckp bg gas ler) lagi sekali n lepas tuh ada sesi physio lagi skali. so maknanya hari ahad tuh avin kena suction (suction apparatus istilah medic dia...yg nih sesi utk membuang kahak dgn cara menyedutnya menggunakan wayar halus yg digunakan utk mengorek dgn cara dimasukkan ke dlm mulut n hidung) lagi lah. Jgn xtau yer setelah hmpr seminggu dok kat spital ku dh semkn terror dlm istilah² medic nih...ahaks

Tak larat beb nk berkg lama² sgt di sana, tmpt mmg ler selesa ala² hotel 3-4 bintang tp tuler mengenangkan bill out nye tuh nanti. Memandangkan keadaan avin damia pun dah ok tu yg aku berani pujuk² Dr tuh. Dari petang friday tuh aku dah prasan dah keadaan avin dah bertambah ok, dia pun aktif semacam jer. Bukannya xsuke dok sana lelama tp membayangkan budget pun ciput kan, kang pengsan lak aku nengok bilnya karang. Ini pun dan nak hampir pitam namun demi utk memberikan the best perhatian utk anak dara sorang tuh sanggup jua ler....huhu. bak kata org² tua tuh, demi anak kan kalu leh bg nyawa pun sanggup digadaikan...begitulah ibaratnya kasih syg ibu bapa terhadap anak kan. tak de apa yg lebih penting dari kesihatannya...duit leh cari balik leh simpan balik.

So utk kaum keluarga, sanak n sedara, shbt hndai, rkn taulan n kwn² (xkira ler kwn skolah, kwn U, kwn sekg ke, kwn² keje, kwn² blogger ke) sumer skali lah yg dah mendoakan keselamatan anak kami avin damia terima kasih yg tak terhingga lah yg aku n prebetsabu dpt berikan. Tak kiralah whether uolls sume nih tlng mendoakan dia ngan sms ke ngan telefon kami ker ngan ucapan di blog ke ngan dtg melawat di hospital ke or tlng doakan kat dlm hati jer pun terima kasih yg teramat sgt lah ye sume skali. Aku ngan prebet betul² terharu ngan korang sumer.....really appreciate it. tq sgt² ye.

Sesungguhnya sokongan moral dr korang² sume...besar maknanya buat kami n juga doa² dr kalian begitu menguatkan kami..serius aku betul² terharu smpaikan ada kwn² yg dh lama giler xder contact tp bila dgr briter psl avin damia siap telefon kami utk memberikan kami semangat n kata² nasihat.TQ sumer skali lagi...alhamdulillah akhirnya sumenye selamat n kami amat ler berharap agar avin damia sembuh sepenuhnya. amin...





Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!