Header

Wednesday, August 27, 2008

Kita Menang! We Won!

Heheh...aku just copy paste title kat blog DSAI. Yerla kan dia menang besar kat Pilihanraya Kecil Parlimen Permatang Pauh smlm. So harap² nye, beliau akan mengotakanlah apa² janji yg dah dia ucapkan before election hari tu kan. Rasanya mmg itulah yg semua pengundi² dia harapkan. So kita sama² lah nantikan ye.

So apa kena-mengenanye tajuk kat atas tuh ngan aku erkkk??? Actually xdelah apa sgt cumanya aku just nk share rasa kegembiraan aku nih diatas kemenangan aku...Kemenangan Apa Errkk?? adalah ler...jom ikuti kisah aku...ahakss

Pg td aku gi anta Prebetsabu ke LCCT dulu before gi opis (lewat gi msk opis hari nih) kat Sepang nuh kan. Dia fly ke sabah hari nih..flight dia kol 11am++. Disebabkan nak cepat coz takut terlewat smpai sana nnti aku bg ler cadangan kat prebetsabu soh pkai triton jer xyah pkai my city kan klu pkai my city lewat lak jadinye nk kena kuar masuk kete..leceh byk keje lak kan. So bwk jer, Prebetsabu mmg dh agak kureng setuju dia dah tnya dah aku nnti kang susah nk parking lak kat opis nnti. Aku ckp xperla tuh blakang kira ler janji skrang nih kita nk cepat kan...tmbh lagi ngan avin damia ada nih kan...susah klu nk kuarkan my city nnti dia ngangis lak klu aku xde kat dia. So off course ler smpai lewat kat area opis...kat opis nih kalu lewat sket je confirm ler parking full house kan...huhuu.

Ituler al-kisahnya, aku berpusing2 dekat 15 round dah, but still xdpt parking gak…berpeluh2 gak ler aku mencari tempat nk park kete. Aku dah start gelisah dah, dah tuh segan ler kat mat2 indon yg dok melepak kat tepi jln tuh dh bape kali dah wat pusingan depan diorg kan nnti kang xpasal lak diorg ingt aku nk ngejas diorg lak…eeeeiii tolong sket ok…xdenye ku hingin ok…”Prebetsabu aiii tuh lagi hencem tau”…nk letak mana lak dia kan?????

Segan gak kat aso sorang tuh, yg bwk dia nyer cucu jln kat pdng permainan tuh pun….waaaaa tulung aku please..aku nk park kete nk msk opis nih ok. Sampai kat satu simpang nk kuar tetiba ade jer satu kete nk masuk jln aku, dah ler menonong jer nk masukkan, patutnya klu nk masuk simpang kita kena lah slow2 sket, sib baik ler aku sempat break tau.

Driver dia pempuan, jln lak sempit kiri kanan kete park. Aku dah start hangin dah, bagi ler aku jln dulu kan coz nih patutnya jln sehala dia xleh masuk tp nk gak masuk. Aku dah bg isyarat dah kat dia jln sehala n sempit aku dok ckp (entah dia dgr ke idak coz xturunkan cermin pun...dia pun sama gak tp aku still leh tangkap ikut gerak bibir dia kan) dia bls lak.. nk gak masuk... mmg lerrr aku hangin satu badan kan (ditmbah lak ngan muka dia cam berlagak jer…huhu…lagi ler membara aku kan)..hampir nak menitik dah airmata nih.

Pastu wat pusingan lagi skali last2 tuh tetiba jer aku nampak parking kosong kat tepi jln…tempat nih xleh parking sbrnyanye tp slalu tuh byk jer kete yg park kat sini.

Aarrrrhhhhggg….gasak lah kan….aku nekad jer. Park jer ler kete kat sini. Janji leh parking. Kat depan byk lagi kete parking….belakang pun ada lagi 3-4 bijik kete park..kira orite lah tuh kan….akhirnya dapat gak aku parking…getus aku dlm hati.

So conclusionnya, aku berjaya gak ler mendapatkan kemenangan utk parking keretaku itu kan. Akhirnya walaupun dlm hati still was-was takut kena saman…huhu.Dlm hati aku tak putus berdoa..jgn ler pecahkan rekod….kena saman lak.

Itule dia kemenangan aku hari nih...kemenangan yg bukan 100% menang...ahaksss. So korang tulun yer doakan moga aku tak kena saman hari nih...ok? Mudah-mudahan hari nih DBKL xdtg ler...amin.


Camna?

2 Comments Uols:

Ada Ayrissa said...

huhu..sama la kat opis kiter nih..parking cam **&&^#$%....kdg2 tuh maleh nak bwk kete.suh cik abg drop je...

masviona said...

yeke adda
akak nasib baik ler x kena saman pun...fuhhh legaaa...alhamdulillah

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!