Header

Wednesday, August 06, 2008

Menjawab Tagged dr Viruspadu

Entry aku kali ini adalah khas utk tagged dr viruspadu yg bertajuk

kenapa anda create BLOG

Oklah sbnrnya sejarah tentang mengapa aku nak wat blog n nk jd blogger nih, dah pernah aku wat entry pasal nih sbnrnya n n3 nih telahpun dipublish sejak hampir 3 tahun yg lepas kat sini ye--->>yg mana ia merupakan n3 ke-2 yg aku publishkan slps bergelar blogger secara rasminya so 23 Novermber 2008 nnti usia blog It Just Me...masviona nih akan genap 3 tahun la ye kengkawan sumer.

Tipah sila lah baca yer..ada nama tipah diabadikan dlm en3 saya 3 thn yg lepas...sure tipah lom baca lagi kan...kannnn???

So sprt dlm n3 nih memula skali aku dah start lama dah nak berjinak² dlm dunia blog nih tapi dek kerana belum ada keyakinan diri aku telah men 'suggest' kan kpd prebetsabu supaya menciptakan satu blog utk aku , coz masa tuh aku lom yakin ngan keupayaan diri sendiri lagi masa nih thn 2003 la dah lama dah. Ada ler prebetsabu create satu blog...dah lupa dah apa nama dia tp yg pastinya bukan blogspot la. Aku pun xsure skrang nih blog cuba-cubaan prebetsabu tuh wujud lagi ke idak...oooppssss....berita tergempar...tetiba aku sempat search kt google n terjumpa sudah, url blog cobaaan blog prebetsabu tuh. inilah dia...its my life ia dibina pd 8 April 2004. lama sudah...

Oleh kerana tahap kebizian kerja aku berada dithp maxima on that time, so aku xsempat pun nk godek² blog cobaaan yg prebetsabu buat tuh n lagi satu aku xterasa pun mcm dia create tuh khas utk aku pun coz dia guna nama dia sbg url....hohoh so kiranya ala² majuk dlm diam ler...tp idakler pulak aku luahkan ngan kata². Alaaa masa tuh kan sensitif yg amat..nak² lak darah manis time bercintan cintun kan... time darah muda byk gelora pun yer gak...bak kata Pn Sri Saloma lah kan. so aku biarkan jer blog tuh berlalu begitu sajer.

Lagipun time nih aku masih syok jadi silent reader tipah lagi n juga beberapa org member² si tipah mcm mya lah yg pastinya n yg lenlain gak ler. oohhh lupa ada lagi satu ler yg aku xsebut dlm n3 nih sbnrnya aku juga pembaca setia kepada blog mak andeh tp masa nih mak andeh lom pun guna url nih lagi. aku memang pembaca setia blog diorg sejak bertahun² tp diorg xpernah tau pun. mmg silent reader sungguh coz even dah bertahun² aku jd silent reader diorg aku mmg xpernah tinggalkan jejak pun coz aiiii..kan pemalu...u'olls harusla tahu itu kan. sampai blog si tipah nih dah berkali² dah tukar template begitu gak ngan mak andeh siap tukar umah baru lagi pun aku masih setia begitu gak ler ngan mya. Aku lebih suke jadi pembaca yg setia jer tp xsuka tinggalkan jejak pun coz aku kan sedar diri..siapa lah diriku nih kan...muahaaaa.

Then kemudiannya setelah beberapa lama menjadi pembaca setia blog orang keiginan utk aku membuka blog sendiri memang memuncak² jadinya pd thn awal 2005 aku sempat me register kan satu blog atas nama aku http:\\masviona.blogspot.com....tetapi hanya setakat register ler belom start publish n3 pun lagi. Sumer nih dibuat dlm diam ler tanpa pengetahuan prebetsabu. kemudian setelah berbulan² lamanya aku pun sudah lupa mengenai blog yg dah di 'register' kan itu. (cepat tol aku hilang ingatan...ooowwhh tidak..aku xmahu mkn semut lagi)

Tibalah pada satu hari yg indah iatu pd 23 November 2005 keinginan utk berblog dalam diri aku nih memang sudah tdk dpt dibendung lagi. makaanya akupun dengan nekad dan penuh semangat sekali lagi telah register akaun baru dan ingin menggunakan url ini lagi http:\\masviona.blogspot.com. sekali aku cuba tak dapat...aku sungguh frust kenapa tidak dapat rasanya nama itu (masviona) hanya aku seorang jer di dunia ini....ayat ini sungguh x bolh blah ok..mmg aku perasaan!!!!!!..silalah kutuk aku jika u'olls beranggapan sedemikian kerana mmg itu pun yg aku sangka masa tuh coz nama itu aku dpt ilham dlm mimpi tauuu...huhuh..seriyes.

sekali setelah aku berfikir sejenak barulah aku teringat yg aku telah pun register atas nama tuh xlama yg dulu..masalahnya time tuh aku dah lupa passwordnya...so aku xleh la guna url tuh lagi...sob..sbo...cedihnya....nak tak nak terpaksalah aku guna nama lain dekat url blog aku nanti kan so spontan jer aku terlintas utk letak pangkal nama prebetsabu kat belakang nama aku. Maka terciptalah.....http://masvionanas.blogspot.com.....Its Just Me...Masviona ini (harusla kaler ijau kan aku kan pencinta hijau). Maka kekallah ia sehingga ke hari ini. Memula² dulu aku juga spti blogger² lain ingin mencoretkan sesuatu disini utk kenangan n juga meluahkan rasa yg terbuku dijiiwa...yerlaaa org macam aku nih...yg gak pendiam dan tdk suka bercerita masalah dengan kengkawan sgt coz aku rasa xbest lah nak bebankan org dgn masalah kita kan...lagipun susahlah nk jumpe ngan org yg betul² ikhlas dgn kita...tapi sbb yg aku plng fobia kerana aku pernah ada sejarah kawan backstabber...seriyes aku takut beb ngan kawan tikam kwn dr belakang sejak dr hari itu aku mmg susah nak percayakan org sgt.

Begitulah al-kisahnya...selama hampir 3 thn ini mcm² kisah suka, duka, pahit manis..benci, gembira yg telah aku abadikan disini. memula dulu aku sudah berpuas hati dengan 1 n3 sehari kemudiannya ketika kebizian kerja dtg kadang² ada smpai berminggu² tak update, ada gak smpai berbulan² pun....time rajin dtg sehari smpai 2 kali update (time tuh aku rasa 2 kali update dlm sehari dah byk daaaa)...begituler seadanya. Tapi apa yg pasti 2-3 menjak lately nih aku begitu teruja utk update blog nih kembali..aku begitu bersemangat utk menceriakan blog nih semula mungkin dengan kehadiran Avin Damia menjadi antara faktor utama....mungkinkah???Yuppy mmg dia salah satu sebabnya.




Camna?

1 Comments Uols:

Anonymous said...

dah lama rupanya blog nih ye. nk msk 3 thn dah ye

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!