Header

Tuesday, August 26, 2008

An-Nur Lagi

Pg td dlm kol 8.30am kuar umah bukan utk opis pun...tp bwk avin damia check-up lagi. Dia ada appoinment ngan Dr. Arbaiyyah kat Hospital Pakar An-Nur lagi la. Rawatan susulan ler lps discharged hari tuh.

Kami plan lepas dh settle avin nih leh trus htr dia kat nursery n trus gerak ke opis, dlm kepala ingt xdelah lama kan dah namanye pun dh ada appoinment. Skali...huhu kol dkt² 12.00 noon gk ler baru settle. So lepas dh settle² sume trus le berdesup ke opis msng² kan.

Damia takut main horse nih...duduk jer berani tp xnak org gerak² kan horse tuh

Kat dlm klinik pakar kanak² pg tuh, mmg ramai ler yg nunggu utk dptkan rawatan. Avin damia lak galak n aktif semacm jer tetambah lagi jumpe ramai baby n kanak² yg lain trus excited jadinye dia. Dlm klinik tuh suara dia jer yg plng ketara...kejap² screaming...mulut xreti dok diam, kelaku tuh xyah ckp ler kejap gi tego org tuh kejap tego org lain lak....huhu. Aku yg ala-ala ngantuk pun terus cergas jadinye.



Bukan saje screaming...gelak menggeletek...menggelegak...pantang org cuit sket...tp kdng² tuh org wat donno pun dia gelak gak...layan kan ajer lah...maybe dia nk belajar gelak kot...muahaaa. pastu wat muka cute lerr (muka cute ke muke busyukkkk..muhaaa)...sume org dok senyum² jer tgk gelagat dia.

So result dia, Dr. ckp avin damia dh ok sket cuma nnti after sebulan nk kena dtg jumpe dia lagi ler tgk camne keadaan dia masa tuh.Oh ye lagi satu Dr. suggest soh avin tukau susu, xleh maintain ngan susu lama lagi (before this kami bg NAN 3). Kalu leh Dr. soh tukau ke PediaSure coz berat bdn avin ringan sgt..bukan xde bertambah cuma pertambahan dia slow sgt. Dr. bitau lagi, suppose after 1 year berat bdn dia mesti 3 kali ganda dr berat dia masa baru bersalin hari tuh.

So lepas nih aku nk kena bg Avin Damia mkn lebih sket la...tp alhamdulillah la selera mkn dia dah naik balik dah. masa demam hari tuh langsung xnak makan..minum susu pun sket sgt. Risau aku tau.So hope lepas nih avin akan sihat sepenuhnya n akan dpt berat badan yg ideal.InsyaAllah.

Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!