Header

Friday, August 01, 2008

Tongkat Ali n Kacip Fatimah

Sekarang nih byk tol kan minuman penambah tenaga (ala yg ada kacip fatimah or tongkat ali tuh ler) yg ada kat pasaran. memula dulu yg glemer pun 1-2 produk jer, yg aku tau ler yg aku xtau tuh xtau ler byk ke sikit ker.

Antara jenama yg glemer pd aku ler mcm Power Root ngan Ali Cafe jer pada aku ler tp skrang nih mcm mcm ada (sila baca sprti pakcik astro tuh) . Suuuuuuuuperrrr Powerrrrrr lah, oligo coco lah...mcm² lagi lah. Mcm2 perasa lak ada yg rasa coklat la yg rasa coco lah yg...memacam lagi lah pendek kata tuh.

Mmg dah terkenal seantero dunia dah la psl kehebatan tongkat ali n kacip fatimah nih dlm memberi tenaga dalaman n juga kesihatan tambahan utk lelaki dan wanita nih. tapi korang pernah rasa tak rasa tongkat ali n kacip fatimah nih dengan rasa yg asli or tulen tanpa ada perper pengawet???pernah tak??korang pernah tak???

Masa kt Laman '08 ritu aku sempat gak ler merasa kacip fatimah ngan rasa yg asli Prebetsabu pun sempat merasa Tongkat ali yg tulen. Sebenarnya u'olls rasa dia yg sebenarnya mcm xde rasa jer..camne tuh erkkk...ala dia rasa mcm kita minum air suam jer..bau pun xde sgt laaa...cuma kaler dia jer agak kecoklatan gitu. tongkat ali pun rasa lebih kurang camni gak prebetsabu bitau aku.

rasanya kalu rebus ats dapur kayu tuh lagi feel kot..heheh

Prebetsabu yg sempat merasa Tongkat Ali pure.

Camna?

5 Comments Uols:

prebetsabu said...

huhuhu.. tongkat ali.........

rasa dia memula mcm tak rasa apa.. lama2 rasa kelat + sedikit pahit... tp ok la...... nama pon obat....


so agak2nya lah kan.. yg kopi pracampuran tu bape percent je tongkat ali dia bubuh.. adakah benar terdapat tongkat ali? or just label je... huhuuhh

tipahvogue said...

laman '08 tu kat ner ek dan sampai bila? cam besh plak!!!

prebetsabu said...

huhuh laman 08 tu kat taman tasek perdana.. dan dah habis pon last 2 weeks kot... huhu

mmg best... penat oo jalan.... habis peloh2.. damia pon peloh2.... tp ok la leh tgk dekorasi taman n pokok2..

tipahvogue said...

lorr...taman tasik perdana dekat jek dengan opis tipah nih, awat tipah tatawu pon?!?! huwaaaaaaaaaaaa.....

masviona said...

aah kan tipah dekat jela ngan BNM tuh.
kan siap kuar tv lagi...camne ek tipah leh xprasan???
tipah nih byk mengelamun kot...heheh

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!