Header

Friday, August 08, 2008

Update 1445 - kene wat kecoh baru jalan!

entry berantai dari 1st episode (sabar menanti), 2nd episode (Alhamdulillah.. penantian hampir berakhir) , 3rd episode (1445... again) dan last skali episod terkini (Can mali can - a tribute to 1445 yang masih tak kunjung tiba)

pagi tadi brader SA tu sms aku, mintak nama n noic masviona. pastu selang beberapa lama kemudian aku dpat sms dari kurnia, bgtau insurans dah ok, leh proceed ke rodtax..

huhu.. so maknanya dia dah proses wat insuran.. so maybe senin ni leh deliver.. at last!!

pengajarannya kat sini:-

1- jgn terlalu biarkan SA anda bebas menabur janji n kata manis - masa aku p tpt dia baru2 ni, dia kata kete kitorang dalam list yg ke 8 utk proses.. tup tup esknya aku komplen ke mitsubishi malaysia, terus leh proses lak

2- pastikan anda wat aduan pada saluran yg sepatutnya - kekadang aku tak paham napa certain org tu ngamuk mcm tak sudah.. lupa dunia.. ketap gigi... ngamuk kat SA. walhal kita tau.. klu takat ngamuk kat dia, sure masuk kanan kuar kiri.. baik kita gentle n pro.. dgr penjelasan SA tu, then report pada HQ dia.. minta penjelasan betul ke idak apa yg dijelaskan oleh SA... huhuuh.. terus kene bambu dealer tu.. tp tu la.. SA tu dah wat sehabis baik.. dah mngmnt dealer tu yg celaru.. sian gak kat SA tu..

3- fight for ur rights!! kita kene tau hak2 kita sbg pengguna... berani dalam pertahankan hak, walau kekadang kita kesian sbb atas tindakan berani kita, certain org akan kene tempias.. macam kes aku, aku tau risk dia bila aku komplen kat mitsubishi, sure SA aku gak yg kene n nampak dia slah.. walhal bukan salah dia.. n dalam komplen tu pon aku tak wat personal attack kat SA tp aku attack kompeni tu.. tp tu la.. for sure sikit sebanyak SA tu kene gak bambu ngn kompeni dia..

so.. kita tungguuuuuuuuuuuuu monday ni baby 1445 akan lahir.....
Camna?

2 Comments Uols:

masviona said...

monday...akan lahir????
eh bila lak la v preggy b???skrang dah 9 bln 7 hr ke?????ahaksss

p/s: saje nk wat prebetsabu terigai² mlm nnti...muahaaaa

prebetsabu said...

alamak kantoi lak aku.. kat surat beranak 1445 tu nnti ber bin kan aku.. tp bukan berbonda kan viona.. cmna nih.... berbondakan kilang mitsubishi kat siam.. adduuyaaii...

- ayat di atas hanya ayat gurauan.. tidak ada kene mengena ngn aku ada affair lain.. dalam hidup ku hanya masviona sbg isteri.. segala pengorbanan n kesetiaan hanya pada dia...


p/s b pon leh wat v teringai2 gak mlm nnti.. huhuhuhuahahahhha

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!