Header

Monday, August 18, 2008

Welcome Home...:)

Setelah seminggu berada di perantauan akhirnya aku kembali jua ke my sweet home...alhamdulillah....i like. Kemanapun aku pergi selama mana n sejauh mana sekalipun serta sehepi mana sekali pun, takleh lawan perasaan hepi time nak balik ke rumah sendiri....bior pun seburuk mana keadaan kat rumah sendrik masa tuh kan...itu ler yg aku rasa setiap kali balik dr travel kemana² pun.mesti hepi sangat..lagi dekat nak sampai lagi lah tak saba² nk masuk ke rumah...huhuh. agaknya perasaan nih ada kat sume org kot...entah lah xbrapa nk sure tp kalu aku mmg tuh le prasaan aku.....hepi n xsaba sgt..rasa puas bila dh dpt masuk dlm rumah.

Smlm aku smpai umah plus minus kol 2 am gak ler, avin damia dah lama dah melentok dlm dakapan aku. Sesampai jer....jeng..jeng....

Mata aku terus menjeling kat laman.....uwaaaaaa....sedikit kekecewaan melanda dijiwa....habis bunga² an dilaman ku hampir mati n ada yg dah mati terus....sob..sob..sungguh ler aku keciwa. yg paling aku tak tahan pokok lemon pemberian my abah yg dah besar n segar bugar tuhpun dah mati...ya Allah sayangnye.

Errrmmm..sedihnya. nilah bab yg aku paling xsuka bila nak kuar travel lelama nih...sure ada pokok aku dilaman yg "meninggal" jadi arwah...huhuhu. Aku baru jer cadang nak ganti balik ikan² kat fountain kecik kat dalam umah aku tuh, baru jer aku suarakan hajat aku kat prebetsabu nk beli ikan balik.(masviona kan suka fish...mmg aku suka bela ikan pun) skali dah jadi camnih.

Bukan apa, dedulu aku byk bela ikan tau habis mati setiap kali aku gi travel....coz slalunya aku akan ikut prebetsabu kalu dia travel lelama tu kan. errmmm...pasni nk kena kurangkan lah travel tinggal umah lelama nih....sayang sume pokok aku mati.


p/s: pg td xsempat nk snap gmbr sbb penat sgt...petang nih insyaallah la aku snap gmbr coz aku cadang nk wat sesi kemas mengemas lah petang ni kang....so gmbr maybe kat next entry lah kot...:)
Camna?

4 Comments Uols:

Ada Ayrissa said...

alahai..siannnyer...xper, tanam lain ek kak mas...

ArELeEz said...

hye & salam kenal.. ;-)

prebetsabu said...

mm.. wat masa ni, mmg laman umah tu tak berjaga la.. balik je outstation, damia lak masuk wad.. so kitorang lupakan segala hal remeh yg lain, n tumpukan pada kesihatan anak yg tersayang.... moga cepat sembuh

prebetsabu said...

areleez, tq sbb singgah.. harap leh jd penyinggah yg setia..

dulu ada sorang nama dia idungpanjang.. lama menyepi.. apa kabar agaknya dia dah tak lawat blog viona lagi ke.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!