Header

Tuesday, September 30, 2008

Aduhai kazen2 damia...

huhuuhuh..

ni kisah ari sabtu aritu...
patut viona update n3 yg ni.. tp dia sebok ngalahkan PM tau nak raya nih...

yela.. raya kat pj... byk tugas2 dia kene wat.. especially masak memasak... mana yg tatau lagi, viona ni tgn dia campak2 je sure sedap..
serius!!! ni bukan puji sbb dia wife aku...
tp dah mmg sume org yg kenal dia, sure tau hal ni..
even tiap tahun kitroang wat kenduri kendara kat umah kitorang, sure habis licin seperiuk!!!

so aktiviti sabtu aritu aku pernah update pasal melepak di kedai mamak kan... tu aktiviti malam hari... ni aktiviti siangnye pulak...

ari jumaat tu kitorang buka posa kat umah kak nik (kakak no 2 viona) kat selayang...
sbb perut dah kenyang, kitorang tdo je kat umah dia...
lps sahur, kitorang bergerak pulang ke kajang...
bukan kitorang je, tp ditemani sepupu2 damia yg lain... sume pakat nak pi lepak umah kami...
best.. meriah!!
penuh kete... dari kiri adam, yah, damia n niza...


tghari n petang tu kitorang layan lepak2 kat umah je... senda gurau kat umah.. kahkahkah... macam2 pe'el bebudak tuh...
tgk la kazen2 damia tu.. mesra je ngn dia.. especially si adam.. walaupun badan dia macam giant.. tp hati dia lembut.. pandai melayan adik2 tau dia..

ptg tu kitorang gerak ke the mines.. niza nak p carik tudung...
alang2 tu, kitorang buka je la kat mines..
ikut suara ramai, bebudak tu sume nak buka kat mcd...
adam wat muka garang.. sian dia.. pose seharian tau.. dah tak saba2 nak buka.. tambahan lak ngadap makanan... saba adam saba...

kahkahkah.. aku pun wat muka ala2 garang gak.. lapa beb!!


posing 3 orang bersaudara....


riuh.. kecoh... biasa la.. nama pon budak2... volume suara sure takleh kontrol.. n kadang2 tu sampai lupa diri.. kahkahkah... layan... seronok tgk dorang seronok.. damia apatah lagi... tak igt nak tdo tau dia dok seronok dilayan oleh kazen2 dia...

kat mines tu ada bende yg amat menarik paerhatian kitorang...
kiranya macam toys gak la...
bende tu lembek2 mcm getah.. tp lagi lembek.. dia wat jd macam roti.. tomato.. oren..
pastukan.. bila kita campak kat lantai/dinging, nnti dia akan melepek...
memberi efek macam telur pecah...
kahkahkah.. serius klaka...
korang pi la carik kedai2 yg jual mendealah ni.. huhuuh..


tuu. nampak tak tu bende yg melepek2 kat papan putih tu.. geli tau bila pegang.. lembekkk..

adam bersedia nak melempar bende lembek tu...

dan... adam melempar sekuat hati... melepek tepek tepek !!!

last skali on the way g carpark, ada la satu port tu tpt bebudak main tonggang2 binatang bateri tuh...
tgk si adam macam berminat je nak naik..
so kitorangkan aunty n uncle yg baik hati...
bg la dia naik seround..
gille happy dia...



Camna?

3 Comments Uols:

RUN WITH THE WAVE said...
This comment has been removed by a blog administrator.
CatlinaFly said...

hahaha..bende lembek melepek tu..bentuk tomato kan?..budak2 memang suke main tomato tuh..tu belum tahap geli lagi..yg lagi geli..slime yg warna hitam dlm bekas tiub silinder..sejuk...ade yg menjerit bila pegang slime tuh haha

masviona said...

haaa ateh...ada bntk tomata, ada buah limau,ada yg bntk telur (yg nih real giler nmpk)bila baling dia jd bentuk telur pecah..ala2 mcm kta nk wat telur mata kerbau...

mcm² ler diorg kreatif tul kan

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!