Header

Wednesday, September 03, 2008

Aksi Melekat Tak Nak Lepas

muka puasa dpt melepet kat bonda dia

Uolls ingt tak, before weolls blk kg hari tu kan, prebetsabu kan gi Sabah so tggl jela aku 2 beranak ngan Avin damia kat umah tuh kan tp nasib baik lah gak la tetiba niza (my sis) sms inform nk dtg umah kan.

Nak dijadikan criter, satu hari tuh, aku ngan niza plan lah nk kuar gi tesco. masuk² je kete terus aku kasi niza riba avin damia....dia kan co-pilot. Avin damia ok lagi time nih just merenggek sket² je n tido jer sepanjang jalan nk gi tuh.Alhamdulilah smpai ngan selamat lah kat tesco, kajang tuh.

Belah nak balik masyaallah leh lak dia meragam nangis² xnak dok ngan niza nak aku gak pegang. Bistu camne kan aku kan tgh drive. Niza dah start cuak dah coz dia menangis beria² nk gi kat aku gak. aku nih mmg xsenang dok dah tapi still cover berlagak cool jer.

dah dpt dok ats riba aku trus senyap padahal tadi meraung bukan main kuat lagi

kalu camni slalu lah...camne prebetsabu nak wat keje kan....mmg bertiga lebih baik lah aku rasakan exspecially time² cam nih.

Skali di nangis smpai terisak² aku pun dah start sedih dah so nak xnak aku amik jerla dia riba...dan dan tu gak dia senyap tau.pastu trus lentok² pala kat bahu aku...aduyaaaiii. so trus bagi signal masuk line kiri then bawak jerla kete slow² nasib baik ler dah nak smpai umah.
Camna?

5 Comments Uols:

prebetsabu said...

aiyakk.. ni yg walid nak jeles kat damia ni... lelebey lak memanja ngn bonda.... huhuuhu

situasi tu sbenarnya agak bahaya.. drive ngn fokus n pergerakan yg terhad n terganggu.. be extra carefull...

Ms.Lilies said...

huhu...takutnya...saya belum berani lagikla..biasanya biarkan je dia melalak2 kat car seat dia kalo time hari dia meragam..hehe..sib baik ok kan masa drive ni...

masviona said...

kalu jauh² tuh mmg bahaya mimi.ini pun sy berani coz dekat je n jln x sebuk sgt.

avin damia nih jenis xnak dok dlm car seat...dok dlm car seat lagi le dia meraung...n pandai meronta² kuarkan badan dia dr dalam tuh...lagi bahaya kan

tuberose78 said...

damia sekrg ni dia tgh dalam phase separation anxiety tahap gaban punyer.. and this maybe extend till 1 taun setengah.. sabo jer la yerrr.. kalau safiyyah sampai akak xleh nak gi toilet.. nangis macam kena dera.. mmh beriya-riya la dia nangis..

masviona said...

aah ler rasanya k.diah.skrang baru tau susahnye...n byk cabaran nk jaga baby nih....heheh
masa balik kg criter kat mek...mek ckp haaaa...cmtu le dia nk jaga anak2 dia dlu...
jasa ibu bape mmg xleh lupa

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!