Header

Tuesday, September 23, 2008

Buka Puasa Day 20

Aci jer la ye uols aku baru terhegeh² nk stori mori kat sini pasal kisah berbuka puasa day ke 20 padahal hari nih dah pun day ke 23 kan...ahaksss..layankan ajer ye...dah kata weekend lepas weols kan membizi ngan kerahan tenaga dan juga membizi shopping mopping serta aku membizi menyentappp (acara selingan jer tuh).

Hari sabtu tuh pepagi lagi aku dpt kol dr my mama (nasib ler tak tido balik lepas sahur...semangat nk kemas umah kan), bukan apa my mama klu call mesti nk tnya tgh wat per kan...slalu weekend kalu dia call asyik kantoi je baru bangun tido kan...ngan my mama xleh tipu lak tuh...coz dia tau suare aku konfem lain klu baru bgn tido...ngeh².

My mama ajak weols berbuka kat umah dia kat PJ...katanya insyaallah sume anak² menantu dia berbuka kat sana hari tuh. Pastu sempat lagi pesan kat aku

my mama: nanti mas pesan kat nas ye mama masak sweet sour kat dia tau
aku : yeke...oklah nnti mas inform nas. errmm...sure sedap nih (puji ikhlas nih..bkn saje mengayattt tau...mmg sedap pun)
my mama: jgn tak dtg lak tau
aku : ok insyaallah ma
my mama :bla..blaaa

smpai situ udah ler ye...hari tu jer 3 kali my mama kol pesan itu n ini...blaa..blaa...byk lagi la

o.t.w....harusla snap pic. dulu kan..niat utk mengupdate blog mmg sentiasa ada dlm hati..blogger tegar lah katakan...ahakss

masa memula smpai...avin damia terus terkedek² serbu cousin² dia

awish, safiyyah n avin damia...sedih jer muka awish coz xde geng...kak long sefamili lom smpai lagi masa nih...anak² k.long baru leh geng ngan awish...geng boy's.

memasing tgh syok main toys..habis selerak satu umah

dah nmpk auntiey mas dia nk snap gmbr...sume nak posing sama

Dah cukup ler ngan pic avin damia ngan cousin dia..meh layan makanan lak..aku tau sure uols dah kuat iman kan coz selalu sgt dok layan pic² makanan kat sini n jua blog² lain pun kan.

anak n menantu (menantu tuh aku ler tuh...my mama mana ada menantu pempuan yg lain lagi dah) my mama yg pempuan tgh sibuk menghidang makanan

ada tempe..wajib lah kan..i like!!

sate pun ada juge...nih ehsan tuberose78 chomel... (harusla puji kan kakak ipar sendrik...(padaha sbb tau kengkadang k.diah pun selalu gak baca blog nih...ahaaksss))

ni ler dia sweet sour my mama (mmg favvy prebetsabu lah nih..hari² pun xper)

tgk sndrik ler uols...malas lak nk tepek sini satu²..kang catat rekod lak tak pasal² jadik n3 terpanjang lak kang.

Avin damia atas riba wan dia....

Damia tak aci tau dia dapat makan luh coz dia kan pantang nmp makanan cepat benor lapa nye.


Ok..tiba lah masa yg di tunggu²..dah masuk waktu dah pun...jom serbu makanan...:)

dah berbuka..masing² sebuk nak amik lauk pauk yg dihidangkan

Pastu apa lagi ngap lah kan...harusla xde gambar² nye coz tgh membizi isi perut kan..tak kan ler time nih pun terhegeh² nak snap sana sani gak kan.

Nilah gmbr² lepas perut dah kenyang...burpppp...alhamdulillah

tapi still ada yg membuat sesi 2nd round n ada gak yg baru nak makan berat coz anak² bujang kak long ni baru balik dari solat kat mesjid...:)

avin damia ralit main bendalah nih...mak usu dia yg beli mas o.t.w nak balik umah tadi.

still tak abis² dia dok main.....bonda ngan walid dia...dia dah xheran dah..tapi bila jer nampak bonda dia nak memain or manja² ngan cousin dia yg lain...cecepat dia dtg smbil screaming n wat muka nk ngangis...huuhu...jeles uols xkasi org lain dok atas riba bonda dia....ahakss












Camna?

6 Comments Uols:

a^T04 said...

bestnya reramai

tuberose78 said...

hehehe.. tuberose78 chomel.. hehehe.. alamak.. terangkat gituu..!! anyway, mmg comel pon.. :)

mummy Darin said...

meriahnya.. makanan dan orang...

lily lotus said...

huhu..satay2!

masviona said...

a^to4:
mmg best klu reramai nih...mknan xsedap pun leh jadi sedap kan

tuberose78:
heheh...maintan chomel gitu..ahakss

masviona said...

mummy darin:
mmg meriah sgt..tp xselalu dpt kumpul reramai camni pun

lily lotus:
dah lama xpekena sate...skali kena rasa nikmat giler la plak

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!