Header

Thursday, September 18, 2008

Day 17 : Menu Berbuka

Demi utk menunaikan permintaan Prebetsabu yg nak tau mcm mana keadaan aku n damia berbuka kat umah so meh ler kita layan ye menu berbuka aku semalam. Semuanya beli jer kat kedai.

tempe goreng bersama dgn kentang dan ikan bilis

Dedulu xreti makan bendalah nih..maklumlah kat klate mana ada tempe kan. mula start makan coz kak nik (kakak aku) suka masak nih dulu. Pastu sejak kawin ngan org minang kacuk jawa nih...aku jadi suke lak ngan menu camnih.

siakap masak apa entah..kata penjual tuh rempah....menu baru katanya d limau nipis.

Ada 3 choice yg customer leh pilih sambal dia tuh..satu 3 rasa, pastu masam manis n yg ketiga menu baru nih ha..so aku pun choose yg menu baru nih la...not bad...syedappp
siput sedut masak lemak

kuih cara n popiah

Aku terigin nak makan popiah tapi mandangkan nnti avin damia tak leh makan lak kan so beli jerla kuih cara tuh...nampak gayanya pilihan aku tak salah dia suka makan kuih nih

menu saya utk berbuka dan bersahur sekali.

Lepas sahur yg licin aku bedal hanyalah siakap itu..yg lain² nye ermmmm..siput sedut tuh tak luak pun...tempe tu pun sama.
Camna?

5 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

makanan yg sedap di tgh hr ini...hehehe

masviona said...

haaaa...kantoi ek..mimi tak puase ye...hehhe

CatlinaFly said...

my favourite sekarang nasi beriani kambing
...:) coz tak buat sy loya..tapi tak leh mkn hari2..nanti darah tinggi woo..pilihan lain..mihun atau mee rebus..ptg ni nk try nasi ambeng , tgk tekak bleh terima tak..:)

masviona said...

yeke ateh..pelik lak ek selera org peknen nih...along xleh mkn kambing...coz bau dia kuat...lain org lain ragamnye kan...ahakss

prebetsabu said...

alhamdulillah... makan makanan berkhasiat....

huhuuh.. viona tetap leh survive walaupun b takde kat situ ek... independent.. bagos!!

terliur la plak ngn siput sedut sedut tuh...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!