Header

Thursday, September 25, 2008

Hack astro decoder?

aku teringat satu ketika dulu masa dok sembang2 ngn client kat sabah..

dia bgtau aku kat sabah ada jual d pasaran gelap satu device yg bole split kan data dalam smartcard astro tu kepada 2 decoder.. so dua dua decoder leh bertindak as independent unit.. bermakna kita leh tukar2 channel utk 2 decoder (2 tv) ngn 1 akaun astro....

tp tu sume sblm astro tukar ke gold card ni...

tatau la samada device tu comply or not ngn smartcard yg baru.. which i dont think so for the time being..

but...

if u guys ada info ttg bagaimana nak split kan 1 akaun astro utk 2 tv, sila lah kongsi info ngn aku..
aku tgh pikir2 nak terminate astro lama n subscribe astro baru...

reasons being.. ? aku nak kan decoder lama tu.. so sng la time nak lepak kat atas, bubuh smartcard kat decoder atas.. time lepak bawah, cabut n bubuh lak kat decoder tingkat bawah...

tp klu ujud la that so called splitter device lagik bagus... takyah cabut2 smartcard

info??
Camna?

4 Comments Uols:

tuberose78 said...

haaa... kalau dah jumper nanti mender alah tu, bagi tau ler kat akak skali.. hehehe...

Anonymous said...

memag ada tu benda ,tapi tak boleh kasi heboh..pasal ini black maket punya,
kat sabah ada jual tapi ,rupa clone smartcard bukan macam astro punya...itu yang bikin kantoi tu.....

sebenarnya smartcard blackmarket ni harga RM 100(bergantung kepada orang yang menjual la)

lagi satu ,card ni memag bagus FULL channel, kalau tak bayar astro , card ni berfungsi setiap masa.......walau pun hutang dengan astro memcecah RM1000....WOW!

bagus ni ,biasanya card ni kena jual bukan kasi tau orang punya ,orang yang cari penjual melalui kawan2 la....tanya la sapa2 yang ada jual.

P/s : tak ada akuan astro pun boleh pakai ni card clone, janji ada TV, Astro decoder ,dan pring astro....ni beli card ni jimat belanja bulanan........

Anonymous said...

menarik dgr tuh...

tp blh tak bg tau tips2 cm ner nk dpt card yg black market nie..

Firdaus Daud said...

bro, tengok kat alibaba. smart card splitter. boleh split sampai 5 tv lagi. sekarang siap split pakai wireless lagi.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!