Header

Thursday, September 25, 2008

Jalan² Carik.....Sofa

Weols kan sejak 2-3 minggu lepas lagi dok giler mencari set sofa utk tukar yg kat lama kat umah tuh kan tapi tak gak ada yg berkenan di hati.

Kalu ada yg cun n mmg memikat jiwa raga tuh bila tghk rege dia lak mahal gilosss....ada tuh xde kaler yg weols nak, ada gak design dah cantik menarik tertarik dah tp bulky sgt lak...errmmm mmg mcm² hal la kan yg membantutkan niat weols utk membelinya.

sini kat kedai area kajang mewah...xde yg berkenan sgt

Memula tuh weols budger utk raya this year, just leh tukar salah satu jerla whether dining table or set sofa ler.

So masa dah confirm order dining set hari tuh niat utk sofa tuh terus lah padamkan dah mmg dah plan dah leh choose salah satu jer. Itu pun dining table hari tuh dah terlebih dari budget dah...tp sbb dh terbekenan sgt rembat ajer ler...kepuasan hati tuh mmg plng utama kan uols.

sekali tuh bila dah dpt dining table n dah siap hias n rearrange dining area errrmm...ternampak lak sedikit ralat disitu...dining table n set sofa weols yg sblm nih dah masuk dah...tak matching ler bak kata omputih tu kan.

So apalagassss....terus ler memulakan operasi baru lak...asal ada masa terluang jer gi terjah kedai² furniture. Tamabh lak skrang musim nak raya nih kedai² furniture nih tutup agak lewat mlm kan....so sempat ler kami terjah after berbuka puase tuh.

Dan semalam weols telah membuat perkara yg mmg gilos² lah..lepas jer berbuka terus memulakan operasi terjah menerjah kedai furniture, hampir 7 bijik kedai yg sempat kami terjah...sumer tak berkenan last² idea gilos drp prebetsabu sampai, terus suggest ajak gi rikki kat furniture world kat tepi highway KL - Seremban tuh (iye ke idak aku nih..ye kots) ala yg dekat² ngan desa sri petaling tuh...yg klu kita straight jer lagi tuh kita leh jupe smart tuh...ala yg besar² tuh...hambik ko punya le banyak aku nyer explaination semata² nk kasi uols leh imagine...ahaks

niler furniture world yg kat tepi highway tuh...ada 2-3 set gak yg aku berkenan tp diorg xleh nak deliver before raya lak...sob..sob...sadisnya

cuba teka pukol bape nih?time nih kol 12++ am dah. masa weols nk balik tuh sume kedai lain dah tutup dah

ni antara yg aku berkenan...kedai kat area bandar baru bangi.

ni gak salah satu design yg aku suka...sbb dia kombinasi leather ngan fabrik...ai like...nmpk moden n futuristik.

aku hampir terbeli yg design cmni tp kaler lain coz aku dah frust yg design aku nak tuh xde kat kedai nih...banyak kedai dah kuar masuk tp xjupe² gak...mata aku dok melilau dok cari design leather mix ngan fabrik mcm gmbr kat atas tuh

haaa...mcm ni ler aku minat...leather mix fabrik...ai like

Kedai nih dua kali aku gi memula gi ngan prebet pastu aku tak puas hati aku gi lagi sensorang tenghari semalam coz aku kan cuti semalam prebetsabu lak outstation ke pahang tp dia sempat balik berbuka ngan aku lah.

Aku siap mms lagi gambar² sofa nih nk mintak pandangan dia...yg mana dia paling berkenan coz aku perlu wat desicion dan dan tuh gak coz klu tak, tak sempat lak.

Prebetsabu lak dah bg green light soh aku jer wat keputusan coz katanya dia yakin ngan pilihan aku...hehehe..katanya selalunya pilihan aku mmg da bomb...heheh. aku pun apa lagi terus confirmed kan itu ini ngan diorg..sekali bos diorg cakap malam nih leh deliver kat umah terus...waaaa aku impress lah kan..terus kata ok..setuju.

Dan semalam rumah kami sekali lagi berubah wajah....ada set sofa baru ler katakan....ai like.

So uol leh agak tak mana satu yg aku pilih???? Adakah sofa tersebut salah satu drp gmbr² yg aku tepek kat sini...maybe gambar yg ke-3 mungkin gak gmbr yg ke-4 or maybe yg ada pillow hitam putih tuh or mungkin gak sofa tuh xde pun dalam n3 kali nih?????Gues ler uols ye


Author's note: suke dpt set sofa baru tp pening kepala lak mana nak sorok sofa yg lama dan juga dining table yg lama..memula ingt nak jual kat perabot yg nak membeli barang 2nd hand pastu tapi idak ler jupe² smpai loni nih...camne nih. Pastu tetiba teringin nak derma lak tp still xtau nak derma kat mana..klu iya pun sure nak kena sewa lori kecik lak coz triton mcm tak berapa nka muat jer nak angkut kan...uols ada idea tak????


Camna?

2 Comments Uols:

lily lotus said...

wahh..beraya dgn sofa baru ;)

masviona said...

:)...nampak gayanya mcm tu ler...:)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!