Header

Thursday, September 18, 2008

Majesty Kurma

dalam kotak ini adalah buah tamar uols or nama glemernya kurma lah kan

Ada member (member prebet actually) dtng jual kat opis petang semalam. So apa lagi aku pun beli jerla kan..sekotak rm19.90. ada berape bijik dlm tuh???

Kata member aku tuh tak tentu coz dia ikut berat (ikut gram) so setiap kotak ada bil. bijik buah kurma yg berlaian based pd berat td tu ler.

iniler dia isi dlm kotak tuh...kurma coklat...errmm...yummy...maveles sgt kurma nih


So bukak puasa smlm terus ler aku merasa..mmg sedap lah.Avin damia pun suka. Rasa mcm nak order lagi sekotak jer..hheeehe.

Ingat lak masa my sis, niza baru balik dr Dubai dulu..berkotak² n bermacam² jenis buah kurma yg dia bawak balik. Dia kata kalu leh nak kasi kat sume sedara mara...tp mmg byk betul sourvenier yg dia wat balik.

Mcm tahun² lepas aku dok giler ngan kurma yg ada badam kat dalam tuh (bijik kurma diganti ngan badam). Asal habis jer mexti cecepat beli ganti tp aku baru noticed benda nih...dedula prebetsabu tak suka makan buah kurma nih tapi skrang aku nampak dia pun sama naik jer ngan aku...baguslah buah kurma ni kan elok.


Camna?

3 Comments Uols:

lily lotus said...

oo baru tau :P

masviona said...

lily
apa yg baru tau tuh???ahakss

prebetsabu said...

ntahnye si lily ni.. wat org lain blur ngn bende yg dia baru tau..

kahahkah...etul kata viona.. dulu aku tak minat nak makan kurma... skrg ni bila dah ada viona, naik suke lak..

actually, byk bende yg aku tak makan dulu, tp bila jupe viona terus jadik feberet...

kacang botol
budu
petola (still bukan feberet.. tp leh mkn la compare ngn dedulu.. ahaks)
ubat (kahkah aku mmg cukup nyampah mkn ubat.. tp bila ada viona, skill telan ubat aku dah ok.. hiks)
ulam ulaman

tu je yg tercapai dek akal aku nak pikir wat masa ni.. rasanya ada lagi yg aku tak mkn tp dah mkn skrg.. huuhuhuh...

thanks viona...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!