Header

Friday, September 26, 2008

Sahur Punya Cerita

Pagi tadi bangun bersahur, aku tak masak coz masa berbuka kat pizza san fransicso tuh kan, weols excited sgt nk menerai (try) menu² kat situ order utk 2 org mkn mcm utk 4 org mkn jer kan.

So lebihan tuh weols soh ler diorg tapau kan leh wat sahur. Ingat nak bersahur jer nanti, tu mintak diorg tapaukan.

Dlm dkt² kol 5 am gitu aku pun nak ler reheat kan pizza tuh...baca ler kat kotak...tulis kena reheat smpai 10-15 minit.

Dalam hati dah terlintas, sejak aku guna microwave oven kat umah tuh aku lom pernah lagi guna lebih dr 2 minit tau...coz kdng² tuh asal lebih jer mesti hangus kan. so aku ngan mamai ala² tuh decided jerla baik aku wat 4 minit jer tapi dua peringkat memula 2 minit pastu dah stop wat lagi 2 minit kan.

Nak tau hasilnya....jeng jeng....jeng..jeng



seee!!!!!

jgn salahkan pinggan nih...set pinggan nih mmg ler guna utk microwave tau..selama nih guna xde masalah pun


Sedih tau...habisler set pinggan utama kat umah aku nih (mcm tetahu jer aku baru beli set pinggan baru kan..mcm nk soh guna jer). Kalu dah pecah satu mcm xbest je nk pkai lagi kan....gilos poyos ayat aku nih...alasan nk guna set baru ler tuh

Aku mmg sengaja beli set nih coz dia leh masuk dlm microwave. senang nak makan jer, agak² mls nk masak tuh panaskan ajer nok....heheh

Bukan gak salah aku tau...cuba tgk sini...kan betul dia soh panaskan smpai 10-15 minit kan?????Bukan salah aku tau...bukan salah ibu mengandung...sob..sob



Camna?

2 Comments Uols:

tuberose78 said...

dia pecah sebab suhu yang berlainan agak melampau.. sejuk and panas.. tu yang pinggan tu pecah.. selalunyer, akak keluarkan dulu frozen food tu letak kat luar for about 5-10 mins than baru masuk oven.. hehehe.. anyway, maybe pinggan tu cetak rompak kuttt.. kalau nak bebetul tahan beli ler pyrex atau corning ware ker.. ahaks.. rege pon boleh tahan gak ler.. since sekarang kan pinggan mangkuk melamin dah tak bley pakai..

a^T04 said...

amik ksempatan ni nak ucap slamat hari raya kat kak mas n family..
maaf bebanyak ye kalo ader tersalah dan silap spenjang ber-blog ni...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!