Header

Monday, September 29, 2008

Seharian bersama Avin Damia!!!

Perrghh.. aku n dmia baru selamat smpi umah ni...
byk aktiviti aku n damia wat td..

ohh.. aku kene pikul tanggungjawab jaga damia arini tau.. seorang diri!!!
nursery tutup raya..
bonda g shopping tahap maksima ngn adik dia.. niza.. kat jln TAR... nak carik tudung kot...
klu bwk damia, takleh nak shopping max!! kahkahkah.. so aku kata takpe la.. bior la aku jaga damia...

sib baik damia betul2 behave...

memula kitorang p htr bonda n niza ke lrt sg besi.. pastu babai2 bonda... damia nangis sikit2... pujuk2 main cak cak, dia senyap..

melayan perasaan baru lps nangis kene tinggal bonda...

terus aku bawak damia g tmn midah.. aku nak p rhb bank nak amik dot com kad..
hampeh rhb.. mykad aku takleh baca, dia kata dia tkleh wat.. so aku kene g branch aku buka akaun..
sib baik aku buka kat kajang je.. klu aku p gatal buka kat sabah ke, klate ke.. tak ke haru?

malas pnjg citer, kitorang terus shoot plak ke rhb kajang...
kat toll sg besi, astro ada bg gift raya.. huhuhuhu.. dapat beg astro, sotkabar ngn KICAP!!! kahkahkh.. aku rasa pelik je gift raya kat toll dpt kicap!! well. kipas udang yg sponsor.. takpe la... dan jgn tatau, aku mintak dorang 2 set!!! kahkahkah.. aku mmg tamak...

tuu dia org2 astro tgh sebok bagi gift kat toll...

kat kajang, spt biasa jln jem... damia dok meleka main sorang2... fuuhh sib baik..
ujan renyai2.. aku pakaikan cap aku kat damia... larik larik masuk rhb...
tak sampai 5min, urusan settle...
esk kad tu leh pakai...

"main songsorang ek. jgn kacau walid nak drive..."

tektik bg dia makan biskut.. soh dia leka... kahkahkah..

hambik ko... tak cukup ngn biskut, aku bg dia kain tuala, remote radio, plastik biskut.. semata2 nak soh dia leka.. tp last2 dia diam2 amik tisu, koyak2kan.. aduuiiyaaii. habis sepah2....

lps settle, aku p lak al rajhi cawangan kajang.. dah alang2.. rupanya atm alrajhi tak support meps lak!!
cis.. takleh kuarkan duit..

takpe. lgpon lps ni aku nak pi masukkan duit kat asb.. so kene singgah maybank...
sib baik otw balik umah ada cawangna maybank..
singgah sat...
time nak g maybank ni damia dah lalok dah.. nak tdo...
sampai je maybnk, dia dah terlentok dah kat kusi dia... alahai siannya...
caman2 pon aku kene bwk dia gak masuk bank tu.. so hangkut je la...

dan as usual, urusan asb sure lambat.....
damia terus tido kat dukungan aku.. sian dia.. tak selesa...

lps settle, bawak masuk damia dalam kete, mata dia dah cerah balik.. dok sembang2 ngn aku dalam bahasa dia yg tak pernah aku paham.. kahkahkah..
mungkin tgh tanya aku mana bonda dia... uuhuhuh..

sampai umah..
fuuhh lega.. urusan settle utk arini..

tunggu bonda dia kol lak nak soh amik kat lrt.. saje dia nak naik lrt.. tak penin pala ngn jem n parking..

tgh aku taip ni, damia dok sebok kacau tekan2 keyboard jgk..
dan spt biasa, aku on tv, buka channel 613.. fuuhh..leka sat dia..

haa. .tgk la ni bonda.. walid leh je no hal songsorang jaga damia la..!!
kahkahkah...
mulanya viona cam tak caya kemampuan aku jaga damia sengsorang.. huhuuh kini terbukti..
Camna?

2 Comments Uols:

eedany said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri buat masviona dan keluarga...

Maaf Zahir & Batin.

:)

RUN WITH THE WAVE said...

Hey there! Come and join us for a BBQ buffet at the beach in Penang this Christmas with watersports activities included! Sign up now!Check out my website at www.runwiththewave.com Thanks!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!