Header

Wednesday, October 29, 2008

1 Ikat rm3

Lepas dah kenyang perut makan² ber2 di OldTown White Coffee tuh, weols jln² lah lagi...nak beli baju...baju dh xde. Tetiba ternampak lak getah rambut yg cute nih. Mmg dah lama dah nak beli tapi asyik lupa jer manjang.



shantekk kan getah ikat rambut nih!!!corak munge...huhuh

Terus lah terbekenan....nak² plak color hijau kan lagi lah.

Tanya ler brape harga dia kat penjual tuh...sekali dia tak berapa nak fasih BM (boleh sket² jer) coz depa nih sume siam mari.....skrang nih kat Metro Point tuh ada wat sale produk dr Thailand.

Dia pun ckp ler kat aku 1....rm3 n tunjuk kat kertas tanda harga..... dah ada tulis sesiap (1 ikat rm3, 2 ikat rm5) cuma aku jer yg tak perasan coz masuk kat area benda lain dah kan. Aku paham lah yg dia cakap 1 ikat (ada 2 getah) harganya rm3.

So aku pun ckp lah kat dia........boleh ker kalu saya nak 1 jer tp tukar color...1 hitam n 1 lagi hijau ni. (time nih dia dah panggil sorang lagi kwn dia yg agak fasih BM)
Justify Full
Dedua pun angguk kepala sambil cakap ye....lepas dia dah bagi barang aku pun cecepat la kuarkan purse, amik duit rm50...mmg masa tuh xde duit kecik dah pun. Then dia pun bagi ler duit balance kat aku rm45.

Uikkk??? aku dah start pelik dah..aku beli 1 ikat jer so suppose rm3 so duit baki patutnya rm47 kan???? Aku pun ckp lah yg dia salh kira patutnya kena kasi lagi rm2 kat aku.

So dia pun kasi lagi rm2 kat aku. Oklah aku pun blah lah dari situ jln² pusing² n ronda² tempat lain lak kan.

Dah balik umah..tgk²............tuuuuu dia........ini yg aku dapat


Laaaaa...Patutlah masa aku mintak lagi rm2 hengget dari dia, org siam tuh wat muka blur jer...memula kasi rm1 jer pastu tgk aku still tak bergerak then kasi lagi rm1...huhuhu.

Seriyes aku tak prasan pun coz aku main simpan jer terus plastik tuh dlm handbag, tak tgk dulu pun...mati² aku ingat dia letak 1 ikat jer tapi campur² color...1 hijau n 1 lagi hitam.......sekali dia kasi kat aku 1 ikat color hitam n 1 ikat lagi color hijau.

Hohoho...so hari tuh aku byr pd harga 1 ikat tapi aku dpt 2 ikat....lalalaa

Bukan salah aku tau!!!! bukan sengaja pun. Nak wat camne dah rezki aku kan...ihikss.
Camna?

7 Comments Uols:

CuTeMiUt78 said...

oh..oh..oh.. kira untung ler tu.. takpe..tak perasan kan..

masviona said...

cutemiut:
tuler pasal...mmg tak perasan langsung pun

Ada Ayrissa said...

hahahha..sabo jerlah kak mas oiii...
rezki tu..xper...

tuberose78 said...

oii.. tuh tak aci tuh... !

masviona said...

ada ayrissa:
kali nih rezki k.mas tp ada gak kes rezki penjual...

ingt tak dulu adda pernah belanja k.mas mkn tauhu bakar kan kat limau nipis..adda dah byr sesiap pastu adda ngan jaja balik dulu kan

sekali pas makan k.mas gi byr sekali lagi..beria kakak tauhu bakar tuh ckp eh dah byr lah rasanya tadi...k.mas plak beria ckp eh mana ada sy tak byr lagi laa...seriyes lupa yg adda dah byr dulu sesiap.

lepas dah balik baru ingt...patutlah akak tuh beria kata dah byr coz style dia htr jer terus customer byr...lalala

xperla tu kiranya rezki penjual tuh ler...but now mmg rezki k.mas..hrp penjual siam tuh halalkan..lalalal

masviona said...

tuberose:
aci kat estet lah k.diah...ahaksss..alalala mas nak gak ckp aci coz yak sengaja la

mummy Darin said...

kita pun kenkadang selalu je salah kira

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!