Header

Friday, October 31, 2008

Budak Kelantan...the movie

memula tajuk asal filem nih..."koya best" tp telah ditukar disaat² akhir coz takut org tk paham


Ambo raso esok ambok nok gi tengok crito nih lah tapi gak ambo nok tubek nge sapo ek???? sebak ambo xdok gu nih mugo tok laki ambo keno wat kijo luar daeroh....

errmmm....ho tubek ideo doh...bijok²

ambo raso ambo nok mu'juk adik ambo lah kalo dio free tok tubek dating nge tune dio gak leh la ambo tubek nge dia....tu pun kalu anok daro ambo tuh segar molek la...kalu dia xsegar moleh lagi tok leh la...nanti dia buat onar dale panggung gak...oooo haru lah ambo...guano nok tengok woye kalu gitu gak

meta² lagi nok tra telepon adik ambo lah ajok dia

motif: saje jah no soh prebetsabu jeles dan silalah saport filem kito wajoh kito...huhuh.


layan jerla kesengalan aku nih ye uols...ahakss. kalu tak paham bahasa kelantan tuh buat2 jerla macam uols paham ye..lalalala
Camna?

23 Comments Uols:

berrykisses said...

salam ziarah .

ermm , best ke movie nie ?

cendawanintim said...

kalu tajuk koya best tu ok gak kan...

ayat si nyenyeh tuh!!

harussss dia yang duk terpacak kat cinema!!

Mommy Lily said...

ajok la ambo,...nk jgk gi tengok cerito ore kelate hihi

masviona said...

berrykisses:

mcm best..kisah psl seorg shbt yg ingin membawa seorg sahabt baik ke jln yg benar shingga sanggup berkorban utk bg peluang pd sahabt dia tadi utk merebut hati kekasihnya sendrik

yg buat dia jd best sbb maybe dia ckp bahasa dialek all the way...so unik ler kan...hehe

cendawanintim:

haaah..saya suka klu dia pkai tajuk koya best tuh..xdelah nmpk sgt kenegerian dia tuh

mommy lily:
betul ke nih...klu awk ok say pun ok je..jom merendek sesama nak tak?

nurul said...

baru tau tajuk asal dia "koya best"..
kalu budak kelantan tu nmpak sgt kan.. so, akak gi tengok ko dok cito ni? haha..nurul xpandai kalu nak tulis slang kelate ni..nurul ngan kak mas pun dok tulis slang kl gitu..

masviona said...

nurul:
sama lah nurul k.mas pun kecek ofkoz ler pndai kan tp nak eja tuh rasanya susah betulkan..hahahaha
lagi senang n cepat n tulis ikut BM standard

k.mas nk gi tgk...tp prebetsabu tak tau lagi nih...dia x on9 xtau lagi psl benda nih...saje je k.mas xnak ckp sndrik..saje nk suprise soh dia baca via blog nih...gatal tak..padahal dh brape kali dia tepon n sms hari nih...

harus kalu nurul ada sini akak ajak nurul nih..ahakss

prebetsabu said...

hmm...

tkpe.. viona mendapat restu b klu nak g..
tp klu leh okk dulu sapa ahad ni lagi molek buleh g samo...

tp klu nok g esk gak, toksoh bwk damia la.. dio tak segar molek lg tuh...
kang dia wak onar plak dale panggung...

jago diri molek...

nnti buleh crito kat b guano best ke dok..

prebetsabu said...

ehem..takde sap yg dpt pass free ke?
hulur2 la sini.........

tuberose78 said...

buat2 paham jer ler..!!

Ms.Lilies said...

errkkk..pening2 baca entry ni..hehe...paham sikit2 je

nurul said...

nurul dok kedah ni..kalu ada dkt2 kak mas blh dh nk gi tengok.. abg prebetsabu tu kalau dia cakap slang kelate jd ke? kalu eja tu cam jadi dh tu.nurul asyik gelak kat kawan2 kalu diaorang ckp slang kelate ni..xjadi pun..

p/s : nickname prebet sabu dah betul.. :)

pearlEJ said...

hiksss... pahammm.. tapi kena baca 2-3 kali... :D

tini said...

Kalu tajuk " Koya Molek " laaagi molek

eedany said...

berbelit2 lidah membacanya tapi bolehlah faham sikit2.

:)

mummy Darin said...

susah ke nak faham citer budak kelantan ni?

prebetsabu said...

sng je.. ada subtitle BM n BI...

prebetsabu said...

eedany: malaysia ni meriah kan.. byk dialek....huhu

masviona said...

hehhe...masa dlm wayang tuh ada gak bahasa yg saya sndrik lom biasa dgr n ada gak 3-4 yg saya tau maksud dia tapi dah lama giler tak dgr...ahakss

sekali dgr balik nak tergelak pun ada gak..lalalal...aku yg sengal..layannnnnn

Ada Ayrissa said...

cam menarik citer nih..identiti rakyat m'sia yg b'bilang kenegerian...
best ke kak mas?

prebetsabu said...

tunggu review dari masviona utk cerita "Budak Kelantan" di n3 yg akan dtg..................

tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..

masviona said...

prebetsabu:
hok alosla..bakpo kawe pulok kena wak reviewnyo...ke demo pun gi tengok jugok demo pun bules jugok buak ke???...
mugo kawe bnyok kijo sket nih...male nih kawe ingat nak kemas brng2 shopping smale...ahakss

prebetsabu said...

hok a loh...

takpo lah..

berehhh... esk kawe publish la..

"Budak Kelantan" - From the eyes of Budak Luar...

Anonymous said...

Very Interesting!
Thank You!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!