Header

Wednesday, October 29, 2008

CONTEST - Mari belajar bahasa..

tgh boring kat site ni...
tetiba terdgr sorang dua student sini yg dok berckp dalam bhasa yg dah lama aku tak gune...

bahasa apa?

aku percaya ramai yg tau bahasa ni...
kiranya mcm satu bahasa rahsia la klu nak ngumpat ke, nak citer bende pelik2 ke...

kahkahkah...

sapa tau bahasa F? or ada org panggil bahasa fafa...

simple je bahasa ni..
just tambah suku kata ngn digantikan ngn uruf F..
contoh:

saya - saFAyaFA
makan - maFAkanFAN
kesihatan - keFEsiFIhaFAtanFAN
kamu - kaFAmuFU...

ye bahasa ini mudah , tp memerlukan masa utk mahir...

dan bahasa ini telah disalah guna oleh aku n adik beradik.. kahkahkah..
tiap kali ada rahsia nak cakap sesama adik beradik depan mama n abah, kitorang guna la bahasa ni.. kahahkah..
tp last2 mama cekap gak.. dia dpt tangkap gak sikit2 apa yg kitroang cakap...

dan kitorang mmg laju klu bercakap bahasa ni...huhuuh...

jom test power korang cuba pahamkan ayat ni:

haifai, nafamafa safayafa prefrebetfetsafabufu...
koforangfang bifijakfak sefebabfab bofolefe bafacafa afayatfat nifi..
safayafa safayangfang vifiofonafa...
safayafa jufugafa safayangfang afanakfak safayafa afavinfin dafamifiafa...
teferifima kafasihfih sefebabfab sufudifi singfinggahfah difi blogflog masfasvifiofonafanasfas nifi...
rafajinfinlahfah singfinggahfah sefelafalufu.. ofokayfay?
hufuhufu...

cepat translate kan ayat ni n publish di komen.. siapa dapat translate dgn tepat n pantas, klu mood viona ok, nnti dia kasik hadiah......

kahkahkah..tp x janji aaa....

korang bodek la viona...
Camna?

13 Comments Uols:

Anonymous said...

aku translate eh,,
hai, nama saya prebetsabu..
korang bijak sebab bole baca ni..
saya sayang viona..
saya juga sayang anak saya avin damia
terima kasih sebab sudi singgah di blog masvionanas ni
rajinlah singgah selalu okay ?
HUHUHU....

CuTeMiUt78 said...

heh..heh.. tau2 bahasa ni..
hai, nama saya prebetsabu..korang bijak sebab bole baca ayat ni..saya sayang viona..saya juga sayang anak saya avin damia.. terima kasih sebab sudi singgah di blog masvionanas ni rajinlah singgah selalu okay? huhu

p/s: so viona ada hadiah tak..

masviona said...

sebab prebetsabu dah wat contest kat tajuk kat atas tuh....so dah nama pun cotest kan...contest haruslah ada pemenang dan hadiah...klu idak bukanlah contest namanya...hehhe

tuberose78 said...

haifai, nafamafa safayafa prefrebetfetsafabufu...
koforangfang bifijakfak sefebabfab bofolefe bafacafa afayatfat nifi..
safayafa safayangfang vifiofonafa...
safayafa jufugafa safayangfang afanakfak safayafa afavinfin dafamifiafa...
teferifima kafasihfih sefebabfab sufudifi singfinggahfah difi blogflog masfasvifiofonafanasfas nifi...
rafajinfinlahfah singfinggahfah sefelafalufu.. ofokayfay?
hufuhufu...

hai, nama saya prebetsabu...
korang bijak sebab bole baca ni..
saya sayang viona...
saya juga sayang anak saya avin damia...
terima kasih sebab sudi singgah di blog masvionanas ni...
rajinlah singgah selalu okay?
huhu...

nak hadiah jugak!! hahaha...

masviona said...

so far..saya baru jumpe 1 jer yg betul...lalala

mcm dah tau jer sapa pemenangnye nih..nih nak kena mtak budget cecepat nih ngan prebetsabu nk kena gi carik adiah nih...lalala

Ada Ayrissa said...

hahhaha..tingat zaman sek2 dolu...
mcm2 bhase ader..
F language la..
bahsa telabik laa...
lawakzz tp unik...

prebetsabu said...

Kahkahkah
Ramai yg tau ek bhs ni..
Ramai yg teka tp kureng tepat!huhu

tuberose78 said...

akak punyer tepat la weihh...!

masviona said...

sementara prebetsabu tak de nih...diakan xleh on9...o/station kan
so biorlah saya yg umumkan pemenangnya...then winner goes to.....

cutemiut...yg plng cepat n tepat

k.diah n lain2 tk menang coz..tertinggal tang "ayat"

perasan tak???

koforangfang bifijakfak sefebabfab bofolefe bafacafa afayatfat nifi..

kan ada perkataan ayat tuh..afayatfat..kan

so cutemiut..sila lah bg address email ye....ahakss

prebetsabu said...

Ye.
Cutemiut menang!
Paling cpt n tepat!

Anonymous ttggl pktaan 'ayat' n tlbh huhu lak.

Tuberose ttggl pktaan 'ayat'.
Kahkahkah..xde rezki la..g beli spek!

CuTeMiUt78 said...

wah.. best... kita menang.. k email add kita cutemiut78@yahoo.com

tuberose78 said...

alaaa... tak menang la plak! tak per2, nanti korank buat la lagi contest.. kali ni akan menang punyerrr.. huhuhu..

mummy Darin said...

hari tu nak translate dah tp terlepas pandang plak..cedihnya

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!