Header

Tuesday, October 14, 2008

Dendang Perantau... East coast Part 2

huhuuhuh.. sampai Kg kok lanas.. tgk umah kosong je...
bagi salam, lama pastu mek nyahut...
rupanya mek n ayah ada kat tanah belakang umah..
dorang tgh kupas kelapa.. nak jual..
itu la kehidupan org kg kan..

salute kat dorang sbb pandai carik duit.. mek n ayah berjaya besarkan 10 org anak tau... termasuk viona yg aku sayang tuhhh....

tp ayah n mek tu mmg jenis takleh dok diam... nak kata takde duit, ada je duit anak2 bg utk belanja walau tak mewah... tp dorang dah biasa dari muda wat keje.. klu tak wat keje seminggu, sure ayah demam ... kahkahkah..... badan terkejut kot byk sgt rehat... macam2..

ok berbalik pada td..
lps mek tau je aku balik ngn staff, dia kalut2 nak wat air n goreng kepok (keropok)...
then tetiba je mek teringat yg jiran sebelah ada jual air tebu.. dia pon g la beli...
so dia pass la keje menggoreng kepok tu kat ayah...
huhuhu..
ayah goreng kepok sampai hangit!!! kahkahkah...
sambil2 goreng tu ayah dok bebel "lamo teh mek g beli air tebu... bakpo la..." trnslte - "lamanye mek beli air tepu.. apsal la..."
huhuuh sian ayah...

ayah sefang beraksi menggoreng kepok... hangit!! kahkahkah

sesambil ayah menggoreng kepok, aku lak sebok memasang meja tu...

taraa.. dah siap pasang.. bukan susah pon actually...


masa kat kg, sempat aku amik snap 2 perkara yg menarik perhatian aku...



nampak tak tu.. buah tembikai yg masih cinonet... ntah camna leh idop lak pokok tembikai tu kat situ.. huhuuh.. cute je...


ni wat aku terpesona masa kat kg aritu... dari jauh aku dgr macam bunyi kapal terbang remote control.. ye la kat aku suke ngn kapal RC cam tu.. so aku alert la.. cari kpunya carik, sekali aku terkesima (ceewahh ayat..).. rupanya bukan kapal RC.. tp paragliding beb!!!

gille la maju sunguh kg skrg ni.. siap ada paraglide tuh!!!!!

aku masih dalam keadaan shock...................................
Camna?

1 Comments Uols:

masviona said...

seriyes maju dah kt kg aku tuh skrang ni ek?????kwang3x

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!